Hannover Messe stand met Formule1 wagen

Zit jij in 4/5 havo of 5/6 vwo? En lijkt het jou leuk om samen met andere leerlingen uit Nederland naar de grootste technologie en innovatiebeurs te gaan? Schrijf je in voor de Hannover Messe Challenge!

De Hannover Messe Challenge is een innovatief event waar Overijsselse leerlingen uit 5/6 vwo en 4/5 havo aan kunnen deelnemen. Het event start met een Science Day en wordt afgesloten met een bezoek aan de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa: de Hannover Messe. Jaarlijks vindt dit event plaats in april en wordt georganiseerd door Hogeschool Saxion, de Universiteit Twente en Windesheim.

Nieuw – Science Day
In 2018 is Hannover Messe Challenge uitgebreid met een voorbereidende Science Day op de Universiteit Twente. Deze dag heeft landelijke allure gekregen door deelname van scholen, universiteiten en hbo’s uit het hele land. Tijdens deze dag volgen de leerlingen lezingen van top wetenschappers, en interessante activiteiten over wetenschap en technologie. Ze blijven slapen op de campus van de Universiteit Twente, zodat zij de volgende dag vroeg kunnen vertrekken naar de Hannover Messe.

In totaal kunnen er 750 leerlingen deelnemen aan de Science Day en mee naar de Hannover Messe. Doordat de Science Day afgesloten wordt met een overnachting op de campus van de UT is het ook mogelijk voor leerlingen buiten de regio Overijssel om mee te gaan naar Hannover.

Lees hier meer over de Hannover Messe Challenge.

HMC (1).jpg

Contact

Voor meer informatie over de Hannover Messe Challenge kun je altijd contact met ons opnemen via:

Arjan van Basten.jpg

Arjan van Basten, drs. ir.

Projectleider

088 - 019 1936