oudervoorlichting 4.jpg

Oudervoorlichting

Een studiekeuze maken kan een hele opgave zijn. Vaak vinden scholieren en hun ouders/verzorgers het fijn om samen te oriënteren. Tijdens de online open dagen helpen we ouders ook graag op weg. Hoe? Met onze oudervoorlichtingen!

Meld je hier aan voor de oudervoorlichting op 29 of 30 oktober

Aanmelden

Hoe werken (online) open dagen?

Op vrijdag 29 en 30 oktober organiseren we online open dagen gericht op opleidingsvoorlichtingen. Dit zijn livestreams waar studiekiezers informatie krijgen en vragen kunnen stellen aan docenten en studenten. Voor ouders en verzorgers zijn er livestreams met oudervoorlichtingen. 

Meer weten over het programma van de online open dagen? Of wil je weten welke activiteiten we vanaf november op onze locaties aanbieden? Bekijk dan de open dagen pagina.

Naar de open dagen
Jongen lacht naar camera en staat bij geverfde muur
Vrouw leunt op aanrecht en kijkt lachend langs de camera

Tips voor ouders

Tast je als ouder of verzorger nog een beetje in het duister als het gaat om studeren en keuzestress? Dan ben je vast niet de enige. Speciaal voor ouders van studiekiezers hebben we aantal tips verzameld. Zo weet jij precies welke dingen helpen en welke dingen toch niet zo handig zijn. Hier lees je de beste do's en don'ts!
Do's en don'ts

10 antwoorden voor ouders

We merken dat ouders andere vragen stellen dan scholieren tijdens het oriënteren. Bijvoorbeeld over hoe ze hun kind het beste kunnen helpen in hun studiekeuze, welke studiebegeleiding Saxion biedt of hoe het zit met collegeld en studiefinanciering. 

Daarom hebben we de meestgestelde vragen en antwoorden over studeren voor ouders op een rijtje gezet. 

Bekijk het hier
VT 2021-2022 Wouke.jpg
Moeder en dochter liggen op rug in gras

Help, mijn kind gaat studeren!

De juiste studiekeuze maken blijft spannend. En laten we eerlijk zijn: er komt best wat bij kijken. Wij helpen scholieren en hun ouders graag om het overzicht te houden. Lees hier hoe het studiekeuzetraject van kop tot staart werkt bij Saxion.
Artikel lezen