Scholieren onderweg naar school

De kantine kan wel een (technische) opknapbeurt gebruiken, de schoolroosters bevatten te veel gaten en de fietsenstalling kan ook wel effectiever benut worden. Deze en andere problemen gaan ruim 900 3 havo en vwo leerlingen uit de regio mee aan de slag.

Tijdens Tech Your School staan uitdagingen binnen de school centraal. De leerlingen worden uitgedaagd om hier een oplossing voor te bedenken. Deze oplossingen kunnen vanuit de vier verschillende keuzeprofielen (C&M, E&M, N&G en N&T) worden bekeken en dus staat bij Tech Your School ook de profielkeuze centraal.

Vanaf oktober gaan verschillende klassen aan de slag met een probleem of uitdaging binnen hun school. Per klas wordt er een team geselecteerd, dat mag deelnemen aan één van de finaledagen in december. De teams worden door de Studentambassadeurs uit de Studentenpool beoordeeld op haalbaarheid, creativiteit en samenwerking.

And the winner is...

Het hoogtepunt van Tech Your School zijn de finaledagen in december. Tijdens de finaledagen werken de leerlingen hun oplossing uit in de vorm van een visualisatie, presentatie of andere creatieve vorm. Uiteindelijk gaan de leerlingen hun oplossing pitchen aan de jury. De winnaar van Tech Your School wint een professionele pitch workshop, zodat de leerlingen klaargestoomd worden om hun idee te pitchen aan hun schooldirectie. Met als doel dat hun oplossing wordt doorgevoerd op hun school.

Programma

Dit jaar vinden er drie finales plaats: op 3, 6, 10 en 12 december. Iedere ochtend wordt de leerlingen een programma aangeboden: een rondleiding langs de technische labs, ze gaan de strijd met elkaar aan in de Techniek-quiz en ze krijgen de gelegenheid om de pitch voor te bereiden. Het programma wordt afgesloten met een pitch aan de jury, bestaande uit afgevaardigden van Saxion en het bedrijfsleven.

Deelnemen met jouw school of klas? Neem dan gerust contact met ons op.

Jeff de Ruyter

Jeff de Ruyter, ing. MMI

Projectleider

088 - 019 1936