Marlou en haar adjudanten
Studentenleven

‘Ik ben nog helemaal niet zo lang bezig met carnaval’

Leestijd Minuten

Carnavalsvereniging de Angorageiten heeft een kersverse carnavalskoningin. Marlou Essink, studente Social Work, mag er samen met haar twee adjudanten voor zorgen dat het dit jaar een groot feest wordt bij de vereniging.

Ze vierde al jaren fanatiek carnaval in verschillende dorpen in de buurt van haar woonplaats Hengelo, maar tot voor kort deed Marlou verder weinig met het verkleedfestijn. “Ik ben zelf geen lid van de vereniging. Ongeveer twee maanden voor aantreden werd ik benaderd door een vriendin. Zij zat in de keuzecommissie en vroeg of ik koningin wilde worden. Ik heb gelijk ja gezegd. Ik mocht mijn eigen adjudanten kiezen, dat werden twee goede vriendinnen van mij: Maran en Kyra. Vervolgens zijn we ons gaan voorbereiden op het aantreden en trok de vereniging alles uit de kast om er een grootse happening van te maken.”

Groot feest

Vooral het sociale aspect spreekt Marlou aan. “Wat ik zo leuk vind aan carnaval, is dat je lekker gek kunt doen met allemaal gezellige mensen om je heen. Samen met mijn adjudanten wil ik er een geweldig jaar van maken vol hoogtepunten. Het aantreden was daar al een van. Ik kan dan ook niet wachten op het carnavalsweekend!”

Gerelateerde artikelen

BeidenVerschil.jpg Onderwijs

Wat is het verschil tussen Social Work en Toegepaste Psychologie? Studenten Irem en Nina praten je bij!

28 maart 2024
SaxionTV

Get Space, Make Room: slotexpositie artist in residence Tessa Wiegerinck

08 februari 2024
Onderzoek

Ben Boksebeld over armoede: wat zou jou nou helpen?