Student Social Work achter one-way screen

Help jij mensen weer grip op hun leven te krijgen?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Mensen zijn meer dan ooit verantwoordelijk voor hun eigen leven. Maar wat als ze even niet meer weten hoe dat moet? Bij de opleiding Social Work (SW) leer je mensen te begeleiden die voor korte of langere tijd hulp nodig hebben. Jij helpt ze hoe ze zelf hun leven weer op de rit krijgen.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Minor Erlebnispädagogik

Aangepast onderwijsprogramma

Het onderwijsprogramma van Social Work wordt m.i.v. september 2021 aangepast. Tijdens de livestream op de open dag krijg je meer informatie.

Student Social Work met Virtual Reality-bril

Sociale technologie

Jij ontdekt wat de rol is van technologie in je vak. Denk daarbij aan e-coaching, gebruik van apps en het inzetten van digitale netwerken.

Open ruimte bij opleiding Social Work Saxion

Aanvullende studiebegeleiding

Je wordt bij Social Work goed begeleid. Doe je aan topsport, heb je een beperking of kom je van het mbo? Dan kun je extra begeleiding krijgen tijdens je opleiding.

Studenten Saxion in groepsgesprek

Over de grens kijken

Tijdens je opleiding kun je een deel van je opleiding in het buitenland doen. Je stage of je afstudeeropdracht kun je bijvoorbeeld in Indonesië, Curaçao, Duitsland, Denemarken of Finland doen.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei 2021 via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook online proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Waar vroeger de regering voor je zorgde als je problemen had, moet je dat tegenwoordig steeds meer zelf oplossen. Met hulp van familie, vrienden en vrijwilligers om je heen. Als het echt niet lukt om je problemen op te lossen, dan helpt bijvoorbeeld een social worker je. Tijdens de opleiding Social Work leer je hoe je iemand begeleidt om zelf zijn of haar leven weer op de rit te krijgen.

Studie-inhoud
Studente Social Work Saxion

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Bij Social Work begeleid en verbind je mensen en groepen, zodat ze zelf leren hoe ze weer prettig kunnen leven en werken. Je kunt als social worker voor veel verschillende organisaties werken. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als gezinsbegeleider, medewerker in de geestelijke gezondheidszorg, wijkcoach, opvoedkundige, groeps- of jeugdhulpverlener, vluchtelingmedewerker of zelfstandig ondernemer.

Jouw toekomst
Student Social Work Saxion in gespreksruimte
Studenten Social Work Saxion in overleg

Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af tijdens de opleiding

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen