Social Work header.jpg

Help mensen grip te krijgen op hun leven en op een gezonde wijze deel te nemen aan de samenleving

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Kies jij voor de opleiding Social Work bij Saxion, dan leer jij mensen om meer grip te krijgen op hun leven en hoe ze op hun eigen manier op een gezonde wijze deel kunnen nemen aan de samenleving. Voor jou als social worker vervult het welzijn van mensen en hun gedrag een centrale rol, Je gaat werken met kwetsbare groepen in de samenleving. Na het behalen van je diploma Social Work kun je onder andere aan de slag als casemanager, ambulant begeleider, schuldhulpverlener en jongerenwerker. Zo draag jij bij aan het welzijn van de medemens.

Als sociaal werker werk jij mee aan een betere samenleving! Het draait bij sociaal werk om veerkracht. Hoe gaat een mens om met tegenslagen, problemen? Wat zijn de gevolgen van armoede? Hoe krijgen mensen hun leven weer op de rit? De universele rechten van de mens zijn de basis van de opleiding Social Work.
Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
SW persoonlijke groei.jpg

Social Work en persoonlijke groei

Bij de opleiding Social Work zorgen we dat je weet wie je bent als persoon én social worker. En wat jou motiveert om het beroep social worker te willen uitoefenen.

SW internationalisering.jpg

Social Work in het buitenland

Tijdens de opleiding Social Work bij Saxion heb je de mogelijkheid om ervaring op te doen in het buitenland. Bijvoorbeeld tijdens een stage, minor of afstuderen.

SW SKJ.jpg

SKJ-registratie

Met je diploma op zak kun je je laten registreren in de Kamer Sociaal Werk. Met specialisatie Jeugd kun je een registratie in het SKJ-register aanvragen. Binnen specialisatie Zorg kun je, met een speciale route, de aantekening van GGZ agoog behalen voor registratie bij Registerplein.

pabo social work

In 5 jaar 2 diploma’s

Doorstuderen na je bachelor Social Work? Via een speciale route in het 3e en 4e jaar behaal je met een verkort traject van één jaar, ook je diploma tot leraar basisonderwijs bij de deeltijd Pabo van Saxion.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Tijdens de opleiding Social Work leer je hoe je specifieke doelgroepen kunt begeleiden. Je leert hoe je op een professionele manier mensen uit kwetsbare groepen kunt helpen en ontwikkelt de kennis, vaardigheden en de houding om dit te doen. In het eerste jaar van de opleiding dragen vakken als gespreksvoering, psychologie en creatieve vakken bij aan een brede basis van wat het beroep social worker van je vraagt. In het tweede deel van de opleiding ga je je verdiepen op basis van een van de volgende specialisaties: Zorg, Jeugd en Welzijn & Samenleving.

Studie-inhoud
Social work usp2.jpg

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Na het behalen van je diploma ben je een breed inzetbare professional binnen het sociale domein. Je biedt mensen tijdelijke of langdurige ondersteuning en helpt ze als het ze zelf even niet lukt. Je gaat werken met kwetsbare groepen, mensen met gedragsproblemen, verslavingsproblemen of mensen die worstelen met hun mentale gezondheid, schulden- of huisvestingsproblemen hebben.

Het is jouw taak als social worker is om samen met die mensen de situatie proberen te verbeteren en hun netwerk te versterken. Bijvoorbeeld als wijkcoach, jeugdbeschermer, schuldhulpverlener of begeleider in de gehandicaptenzorg. Jouw werk maakt het verschil tussen leven aan de zijlijn of meedoen in de maatschappij.

Jouw toekomst
Social work na je studie.jpg
Studenten Social Work Saxion in overleg

Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af tijdens de opleiding

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen