Social Work header.jpg

Wil jij ook dat iedereen op zijn manier echt betrokken kan zijn bij onze samenleving?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Vind jij het belangrijk dat iedereen zo goed mogelijk kan meedoen aan de samenleving? En wil jij bijdragen aan sociale verandering? Wanneer je kiest voor de opleiding Social Work dan kun je daaraan bijdragen. Je richt je op het verbeteren van het sociaal functioneren van diverse doelgroepen op een manier die past bij de mens en zijn of haar omgeving.

Als social worker krijg je te maken met diverse doelgroepen zoals kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of psychische problemen. Maar ook met mensen die gevlucht zijn, mensen met een verslavingsproblematiek of mensen in de reclassering. Kortom, je krijgt te maken met mensen met zeer uiteenlopende hulpvragen. Je bent van alle markten thuis, maar ook een specialist op sommige gebieden.
Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Social work usp 1.jpg

Aandacht voor persoonlijke groei

Binnen de opleiding hebben we veel aandacht voor wie jij bent, waarom je doet wat je doet. Zodat je jezelf goed leert kennen. Want als hulpverlener neem je jezelf en je eigen levenservaringen mee. 

Social work usp2.jpg

Werken vanuit en in de praktijk

Binnen de opleiding halen we de praktijk naar binnen. Door middel van stages maar ook door opdrachten die door de praktijk bij ons aangeleverd worden en waar je als student op school mee aan de slag gaat. 

Social work usp3.jpg

SKJ-registratie na je diploma

Kies je voor de specialisatie Jeugd dan levert je dat bij Saxion een registratie op in het SKJ register, dat van belang is voor het werken in de jeugdhulpverlening. 

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 15 augustus 2021 via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook online proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Je ontwikkelt jezelf eerst in algemene zin als social worker, hierdoor verdiep je je in de eerste twee jaar in allerlei doelgroepen. Je weet dan welke doelgroep je het meeste aanspreekt en kiest op basis daarvan je specialisatie. Binnen je specialisatie doorloop je het tweede deel van je opleiding. We kennen op dit moment drie specialisaties; Zorg, Jeugd en Welzijn & Samenleving.

Studie-inhoud
social work tijdens je studie.jpg

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Met de kennis en vaardigheden die je in de opleiding op doet, kun je iemand ondersteuning bieden als het even zelf niet lukt. Je bedenkt bijvoorbeeld mogelijkheden waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk komen, denkt mee over wat ouderen kan ondersteunen tegen eenzaamheid of behartigt de belangen van de jongeren. Jouw werk maakt het verschil tussen leven aan de zijlijn of meedoen in de maatschappij.   

Jouw toekomst
Social work na je studie.jpg
Studenten Social Work Saxion in overleg

Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af tijdens de opleiding

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen