Social Work header.jpg

Wil jij ook dat iedereen op zijn manier echt betrokken kan zijn bij onze samenleving?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Sociaal werk is van alle tijden. Sinds mensenheugenis zijn er richtlijnen en voorschriften om hulp te bieden aan mensen die ziek, arm of op een andere manier in nood zijn. Dat hoort bij het samenleven van mensen met elkaar. Als sociaal werker heb jij taken in het begeleiden van kwetsbare groepen in de samenleving als vluchtelingen, mensen met langdurige schulden, verslavingsproblematiek, verstandelijke/lichamelijke beperkingen, psychische problemen en kinder- en jeugdhulp. En zorg jij ervoor dat iedereen ertoe kan en mag doen, zodat mensen tot hun recht kunnen komen.

Als sociaal werker draag jij bij aan het bevorderen van (de mogelijkheden van) sociaal functioneren. Sociaal werk is een waardengedreven en dialogische functie, die werkt op basis van morele overwegingen over kwaliteit van leven.
Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Social work usp 1.jpg

Speerpunt: Veerkracht

Binnen de Academie Mens en Maatschappij hechten we bijzonder veel waarde aan het opbouwen van veerkracht van professionals: het kunnen omgaan met veranderingen en ontwikkelingen zonder jezelf kwijt te raken. Het gaat erom dat je sterk in je schoenen staat.

Social work usp2.jpg

Speerpunt: Mensenrechten

Mensenrechten zitten in het hart van social work. Ze zijn universeel, gelden voor iedereen. Binnen de Academie Mens en Maatschappij worden ethische perspectieven op mensenrechten opgepakt en wat deze binnen een diverse samenleving en in een maatschappelijke krachtenveld betekenen.

Social work usp3.jpg

Speerpunt: Armoede

Armoede is één van de belangrijkste maatschappelijke problemen: wereldwijd, landelijk en regionaal. Wat dat laatste betreft: Enschede heeft, in vergelijking tot de rest van Nederland, een relatief laag opgeleide, arme bevolking. Binnen de opleiding wordt daarom veel aandacht aan het thema armoede besteed.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook online proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

In het eerste jaar van de opleiding werk je aan de brede basis van wat het beroep Sociaal Work van je vraagt. In het tweede deel van de opleiding ga je je verdiepen op basis van een van de volgende specialisatie: Zorg, Jeugd en Welzijn & Samenleving. 

Studie-inhoud
social work tijdens je studie.jpg

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Met de kennis en vaardigheden die je in de opleiding op doet, kun je iemand ondersteuning bieden als het even zelf niet lukt. Je bedenkt bijvoorbeeld mogelijkheden waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk komen, denkt mee over wat ouderen kan ondersteunen tegen eenzaamheid of behartigt de belangen van de jongeren. Jouw werk maakt het verschil tussen leven aan de zijlijn of meedoen in de maatschappij.   

Jouw toekomst
Social work na je studie.jpg
Studenten Social Work Saxion in overleg

Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af tijdens de opleiding

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen