Social Work bachelor Saxion | hbo maatschappelijk werk

Help mensen grip te krijgen op hun leven, doe Social Work

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Kies jij voor de Social Work-opleiding bij Saxion, dan leer jij mensen om meer grip te krijgen op hun leven en hoe ze op hun eigen manier op een gezonde wijze deel kunnen nemen aan de samenleving. Voor jou als social worker speelt het welzijn van kwetsbare groepen in de samenleving en hun gedrag een centrale rol. Na het behalen van je bachelor Social Work-diploma kun je onder andere aan de slag als casemanager, ambulant begeleider, schuldhulpverlener en jongerenwerker. Zo draag jij bij aan het welzijn van de medemens.

Als sociaal werker werk jij mee aan een betere samenleving! Het draait bij sociaal werk om veerkracht. Hoe gaat een mens om met tegenslagen, problemen? Wat zijn de gevolgen van armoede? Hoe krijgen mensen hun leven weer op de rit? De universele rechten van de mens zijn de basis van de Social Work opleiding.
Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Studenten Social Work opleiding Saxion | Wat is social work?

Social Work en persoonlijke groei

Bij de Social Work bachelor zorgen we dat je weet wie je bent als persoon én maatschappelijk werker. En wat jou motiveert om het beroep social worker te willen uitoefenen.

Social Work bachelor Saxion | hbo maatschappelijk werk | wat is social work

Social Work in het buitenland

Tijdens de Social Work opleiding bij Saxion heb je de mogelijkheid om ervaring op te doen in het buitenland. Bijvoorbeeld tijdens een stage, minor of afstuderen.

Studenten Social Work opleiding Saxion | hbo maatschappelijk werk

SKJ-registratie

Met je bachelor Social Work-diploma op zak kun je je laten registreren in de Kamer Sociaal Werk. Met specialisatie Jeugd kun je een registratie in het SKJ-register aanvragen. Binnen specialisatie Zorg kun je, met een speciale route, de aantekening van GGZ agoog behalen voor registratie bij Registerplein.

Social Work bachelor Saxion | hbo maatschappelijk werk | wat is social work

In 5 jaar 2 diploma’s

Doorstuderen na je Social Work bachelor? Via een speciale route in het 3e en 4e jaar behaal je met een verkort traject van één jaar, ook je diploma tot leraar basisonderwijs bij de deeltijd Pabo van Saxion.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je Social Work opleiding

Tijdens de Social Work bachelor leer je hoe je specifieke doelgroepen kunt begeleiden. Je leert hoe je op een professionele manier mensen uit kwetsbare groepen kunt helpen en ontwikkelt de kennis, vaardigheden en de houding om dit te doen. In het eerste jaar van de opleiding dragen vakken als gespreksvoering, psychologie en creatieve vakken bij aan een brede basis van wat het beroep social worker van je vraagt. In het tweede deel van de opleiding ga je je verdiepen op basis van een van de volgende specialisaties: Zorg, Jeugd en Welzijn & Samenleving.

Studie-inhoud
Studenten Social Work bachelor Saxion | wat is social work

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE Social work IN EEN NOTENDOP

Wil je meer zien van de opleiding Social Work?

Bekijk Instagram

Nieuws van de Social Work opleiding

Mogelijkheden na je Social Work opleiding

Na het behalen van je bachelor Social Work-diploma ben je een breed inzetbare professional binnen het sociale domein. Je biedt mensen tijdelijke of langdurige ondersteuning en helpt ze als het ze zelf even niet lukt. Je gaat werken met kwetsbare groepen, mensen met gedragsproblemen, verslavingsproblemen of mensen die worstelen met hun mentale gezondheid, schulden- of huisvestingsproblemen hebben.

Het is jouw taak als social worker om samen met die mensen de situatie proberen te verbeteren en hun netwerk te versterken. Bijvoorbeeld als wijkcoach, jeugdbeschermer, schuldhulpverlener of begeleider in de gehandicaptenzorg. Jouw werk maakt het verschil tussen leven aan de zijlijn of meedoen in de maatschappij.

Jouw toekomst
Student Social Work opleiding Saxion | hbo maatschappelijk werk
Studenten Social Work bachelor Saxion in overleg | Wat is social work?

Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af tijdens de opleiding

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen