Workshop Office 365 bij de APO.jpg
Organisatie

Workshops Office

Leestijd Minuten

Vanaf dit studiejaar gebruiken we Outlook voor mail en agenda. Tegelijkertijd kon vanaf toen gebruik worden gemaakt van OneNote, OneDrive en Office Online (Word, Excel en PowerPoint). Momenteel wordt er hard gewerkt aan de laatste aanpassingen van de mail en agenda, de uitfasering van Connect en daarbij de overgang naar andere Office 365 apps zoals Teams, SharePoint en Planner.

In het kader van adoptie en training hadden de Office 365 coaches de mogelijkheid om zich aan te melden voor de workshops "Slim omgaan met mail en agenda" en "Digitaal noteren met OneNote" die in januari werden gegeven. In de workshop rondom Outlook is er veel geleerd over het slim omgaan en instellen van je mail, agenda en je taken. Met de Getting Things Done methode in het achterhoofd beleefden veel deelnemers menige "aha" momentjes en kan er met behulp van de 2-minuten-regel effectiever met de mail worden omgegaan. Ook is er volop geleerd over, de voor de meesten nieuwe tool, OneNote waarmee je digitaal notities kan maken. De favoriete ontdekkingen daar waren de eenvoudige werking van het programma en de heerlijke recepten in het voorbeeld notitieblok ;) 

Met de bijgespijkerde kennis en de toolkit voor het geven van de workshop op zak kunnen de coaches deze kennis overbrengen bij hun collega's. De eerste coach die hier enthousiast mee aan de slag is gegaan, is Truus Even-Snippert (APO). Maar liefst veertien collega's werden door Truus in de twee uur durende workshop meegenomen in de wondere wereld van Outlook. Door goed voorbereidend werk en met veel enthousiasme kunnen haar collega's nu effectiever en efficiënter werken met hun mail, agenda en taken. 

"In het verleden werkte ik al met Outlook en kende ik dus al wel het een en ander, maar er waren meer dan voldoende tips in de workshop voor mij, maar zeker ook voor collega’s. Aangewakkerd door het enthousiasme van Heleen had ik al snel een datum geprikt en collega’s uitgenodigd voor een workshop. Dat betekende toch best wel een klus ter voorbereiding. Ik wilde collega’s vooral een korte sightseeing geven van de vele mogelijkheden van Outlook, zodat ieder er uit zou kunnen halen wat voor hem of haar van belang zou kunnen zijn. Voor mezelf had ik een soort spiekblaadje gemaakt van de verschillende onderwerpen en de routes in de menu’s om er te komen. Dit spiekblaadje heb ik ook gedeeld met de collega’s. Al met al een zeer geslaagde workshop en goed om kennis op deze manier te delen: een voorzet van het Office 365 project, in dit geval van Heleen, en een verdere olievlekuitbreiding in de academie door mij als Office 365 coach." 
Truus Even-Snippert, teamleider, docent en coach van de APO Enschede.

Wil jij ook weten hoe je slimmer kan werken met je mail en agenda? Lees en bekijk de tips voor een overzichtelijke mailbox (TOPdesk) of vraag je Office 365 coach.

Heleen Hesselink Saxion Oss Deventer13758.jpg

Heleen Hesselink

TLC - Onderwijskundig Adviseur AMA, ABR&R en HBS - Expertise: Blended learning, Open onderwijs en Docentprofessionalisering

Gerelateerde artikelen

Microfoon - bron: florantevaldez, Pixabay Organisatie

Ervaringen met podcasts in het onderwijs

20 oktober 2023
Ontwikkeltools.jpg Organisatie

Tools en methodiek voor het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs

21 juni 2023
Blendy lancering afbeelding.jpeg Organisatie

Lancering nieuwe versie van Blendy: dé website voor interactieve werkvormen