Welkom.jpg
Organisatie

Nieuwe collega - Mascha van de Weer stelt zich voor

Leestijd Minuten

Saxion is kartrekker van het project Aansluiting op de arbeidsmarkt, een van de projecten van het SURF Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Daarover staat binnenkort meer informatie in de gastcolumn van onze INTO ICT&O. ICT&O is betrokken bij dit project en dat betekent intern een verschuiving van taken. Vandaar dat wij een nieuwe collega verwelkomen:

Mijn naam is Mascha van de Weer en via dit blog stel ik mij graag even voor als nieuwe Instructional Designer bij ICT&O.

Ik ben 41 jaar en woon samen met mijn man (niet getrouwd) in Oldenzaal. In 2002 heb ik de studie Toegepaste Onderwijskunde afgerond aan de Universiteit Twente. Daarbij heb ik mij vooral gefocust op de inrichting en het gebruik van de online leeromgeving TeleTOP door docenten; niet alleen bij mijn afstudeeropdracht bij Philips, maar daarvoor ook als assistent bij het TeleTOP-project.

Daarna heb ik gewerkt als implementatieconsultant waarbij ik medewerkers van woningcorporaties adviseerde over de inrichting en het gebruik van hun ERP-systeem. Ook gaf ik trainingen aan kerngebruikers (zoals functioneel beheerders) en eindgebruikers.

Bij andere IT-bedrijven heb ik o.a. (online) handleidingen geschreven en uitzoek-, test- en inrichtingswerk gedaan voor consultants. In al die functies was ik dus veel bezig met het inrichten of uitleggen van software, maar niet in een onderwijscontext.

Ik zie ernaar uit om dit nu ook als onderwijskundige te gaan doen bij ICT&O binnen Saxion.

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen of wandelen in de mooie omgeving tussen Oldenzaal en De Lutte. Ook schrijf ik blogs over productiviteit en geef ik af en toe advies over het opzetten van een eigen productiviteitssysteem.

Mascha van de Weer

TLC - Learning Designer SCE en SPS - Expertise: Blended learning en Toetsing

Gerelateerde artikelen

Microfoon - bron: florantevaldez, Pixabay Organisatie

Ervaringen met podcasts in het onderwijs

20 oktober 2023
Ontwikkeltools.jpg Organisatie

Tools en methodiek voor het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs

21 juni 2023
Blendy lancering afbeelding.jpeg Organisatie

Lancering nieuwe versie van Blendy: dé website voor interactieve werkvormen