paper-3213924_960_720.jpg
Organisatie

ICT&O Contactpersonenoverleg Saxion

Leestijd Minuten

Binnen Saxion vindt al jaren overleg tussen de academies plaats over de toepassing van ICT in het onderwijs. Elke academie vaardigt een ICT&O-contactpersoon af naar dit overleg, dat gemiddeld circa 5 keer per jaar plaatsvindt. Sinds het begin van dit studiejaar ben ik, naast ICT&O-contactpersoon voor de Academie Bestuur Recht & Ruimte (dat was ik al), ook voorzitter geworden van dit overleg.

Inmiddels werk ik alweer ruim 11 jaar bij Saxion als docent bij de opleidingen Integrale Veiligheidskunde en Security Management in Zowel Enschede als Deventer en Apeldoorn. De rol van ICT&O-contactpersoon vervul ik nu een jaar of 3 en dat bevalt me uitstekend!

Waar gaat het dan over in die overleggen en wat doet een ICT&O-contactpersoon eigenlijk? Voor veel docenten en ondersteuners die niet direct bij dit soort overleggen betrokken zijn, is dat misschien niet bekend!

Om te beginnen heeft de ICT&O contactpersoon zicht op de ontwikkelingen binnen de eigen academie: waar worden curricula ontwikkeld of bijgesteld en is er daarbij behoefte aan toepassing van ICT? Daarnaast houdt de ICT&O contactpersoon zich samen met het MT van de academie bezig met het ontwikkelen van beleid op ICT&O-gebied en het opstellen van plannen om dit beleid uit te voeren. En meestal is de ICT&O-contactpersoon ook wel degene die goed op de hoogte is van diverse systemen, zoals Blackboard en Office 365.

In het ICT&O-contactpersonenoverleg worden ontwikkelingen op het gebied van ICT&O besproken zoals de leeromgeving (Blackboard, Office365) of toepassing van ICT in het Saxion Onderwijsmodel, worden projecten van ICT&O of academies gepresenteerd en wordt geïnventariseerd waaraan de docenten, studenten en ondersteuners behoefte hebben. Op basis daarvan worden ook de projectplanning van ICT&O en de academies tegen het licht gehouden: Wat kunnen we samen doen, hoe kunnen we van elkaar leren?

De overleggen vinden tegenwoordig plaats in Deventer en Enschede (en soms vanuit andere locaties) via Teams, zodat we de reistijd beperkt kunnen houden en zoveel mogelijk academies in de gelegenheid zijn om deel te nemen.

Binnen een grote organisatie als Saxion, met meerdere vestigingen en academies, is samenwerking de enige manier om je te ontwikkelen en dat doen we als ICT&O-contactpersonen met veel plezier, passie en aandacht voor alle betrokkenen!

Wim Smeitink.jpg

Wim Smeitink

ABR&R, Docent/onderzoeker Integrale Veiligheidskunde

Gerelateerde artikelen

Microfoon - bron: florantevaldez, Pixabay Organisatie

Ervaringen met podcasts in het onderwijs

20 oktober 2023
Ontwikkeltools.jpg Organisatie

Tools en methodiek voor het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs

21 juni 2023
Blendy lancering afbeelding.jpeg Organisatie

Lancering nieuwe versie van Blendy: dé website voor interactieve werkvormen