keyboard-338502_1920.jpg
Organisatie

Update aanbesteding toetsapplicatie

Leestijd Minuten

In 2019 hebben we in het project Voorbereiding Aanbesteding Toetsapplicatie verschillende activiteiten uitgevoerd. Het doel van dat project was om input te verkrijgen vanuit diverse bronnen en stakeholders om zo het aanbestedingsdocument te kunnen schrijven. Zo hebben we het huidige gebruik geanalyseerd, inzicht verkregen in de wensen en behoeften van de diverse stakeholders en gebruiksscenario’s opgesteld. Dit heeft geleid tot de publicatie van de aanbesteding op 3 april op TenderNed. In deze update kort wat meer informatie over het vervolg.

Wat gaat er gebeuren?

Omdat het contract van Surpass ten einde loopt, zijn we wettelijk verplicht om een Europees Aanbestedingsproces te doorlopen. De aanbesteding is de afgelopen 2 maanden openbaar geweest via TenderNed. In de afgelopen periode hadden geinteresseerden de mogelijkheid om vragen te stellen. In de eerste ronde zijn er 175 vragen binnengekomen, welke allemaal zijn beantwoord door het projectteam. In de tweede vragenronde konden er verhelderende vragen gesteld worden over deze antwoorden. Hier kwamen ruim 40 vragen binnen. De deadline voor inschrijving is gesloten op 1 juli om 11.00 uur. In de komende weken zal de projectgroep de verschillende inschrijvingen beoordelen.

Wanneer word ik / mijn academie betrokken in dit proces?

De inschrijvingen worden beoordeeld door een aantal projectleden op basis van de door ons opgestelde criteria (die in het aanbestedingsdocument te vinden zijn, onder meer op basis van de input vanuit de academies). Voor alle inschrijvingen die door de eerste beoordelingsronde heen komen, geldt dat een we deze leveranciers vragen een demo te geven. Deze demo’s zullen direct na de zomervakantie ingepland worden. In dit proces betrekken we uiteraard de academies, via de ICT&O Adviseurs hebben we een aantal namen doorgekregen van betrokken personen bij het digitaal toets proces. Zodra hier meer over bekend is, zal er informatie gedeeld worden naar deze betrokken personen met meer informatie over deze demo’s. 

Wanneer wordt de keuze gemaakt?

Het doel is om te komen tot een gunning voor de kerstvakantie. Na de demo’s van de leveranciers, zal er uiteindelijk een gunning worden geschreven voor de leverancier die als beste uit de test komt. Er volgt dan nog een fase waarin de leverancier moet aantonen de beloofde performance te kunnen leveren e.d..

Wanneer gaan we over?

Er is kans dat we wellicht helemaal niet van toetsapplicatie veranderen, BTL van Surpass heeft namelijk ook de mogelijkheid om zich in te schrijven. Het zou dus zo kunnen zijn dat zij ook als ‘beste’ uit het proces komen en de gunning krijgt. Mocht dit niet het geval zijn, dan start er een implementatieproces. Dit zal al na de zomervakantie opgestart worden (voorbereidingen) en loopt gedurende het gehele studiejaar. We gebruiken dan het studiejaar 2020/2021 om gefaseerd over te gaan naar de nieuwe toetsapplicatie.

Marjon Baas Saxion Oss Deventer13764.jpg

Marjon Baas

TLC - Onderwijskundig Adviseur. Expertise: Open onderwijs en digitaal toetsen

Alwin Wullink

BSO/TLC - Functioneel beheerder - Expertise: Toetsing

Gerelateerde artikelen

Microfoon - bron: florantevaldez, Pixabay Organisatie

Ervaringen met podcasts in het onderwijs

20 oktober 2023
Ontwikkeltools.jpg Organisatie

Tools en methodiek voor het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs

21 juni 2023
Blendy lancering afbeelding.jpeg Organisatie

Lancering nieuwe versie van Blendy: dé website voor interactieve werkvormen