Blended learning.jpg
Organisatie

Eduxion en de toolkit 'Blended en online onderwijs'

Leestijd Minuten

Op zoek naar tips voor online onderwijs? Of hulpmiddelen bij het ontwikkelen van een Saxion curriculum? Kun je wel een voorbeeld van een collega gebruiken? Vind het op Eduxion (eduxion.saxion.nl)!

Eduxion, hét kennisplatform onderwijs, is voor Saxion collega’s die in hun dagelijkse werk bezig zijn met onderwijs en toetsing. Met Eduxion kennisplatform onderwijs bieden we een digitaal kennisplatform waarmee we de kwaliteit en continuïteit van ons onderwijs & toetsing duurzaam kunnen bevorderen. Op het kennisplatform kun je je bestanden delen en vinden (voorbeelden, processen, formats en verdiepende informatie vanuit intern en extern) over best practices en beschikbare evidence van verschillende academies binnen Saxion. 

Toolkits
Sinds het voorjaar van 2020 is er al veel informatie rondom online leren en toetsen beschikbaar op Eduxion. Vanaf dit studiejaar is die informatie geordend in toolkits. Eduxion biedt toolkits aan die gericht zijn op bepaalde inhoudelijke thema's. Deze toolkits bevatten een breed scala aan onder andere handreikingen, richtlijnen en hulpmiddelen die jij kan gebruiken bij het verrichten van de taken van onderwijs en toetsing. De toolkit blended en online onderwijs en de toolkit alternatief toetsen (in coronatijd) kun je gebruiken bij het ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren van je online onderwijs en toetsing. Daarnaast is er de Saxion curriculum toolkit waarin je basisdocumenten, handreikingen en hulpmiddelen vindt die je nodig hebt voor het realiseren van een Saxion curriculum.

Webinars
Na enthousiaste reacties afgelopen studiejaar van de deelnemers aan de webinars, biedt Eduxion ook in het studiejaar 2020-2021 webinars aan om kennis te delen voor de verbetering van het onderwijs. Meld je alvast aan! Diverse interessante sprekers kijken ernaar uit om jou bij te praten en te inspireren om zelf aan de slag te gaan!

De volgende vier webinars staan gepland voor komend studiejaar: 

Eerder gegeven  webinar s kun je  hier  terugkijken.

Opmerkingen en vragen ontvangen we graag  via eduxion@saxion.nl.

Heleen Hesselink Saxion Oss Deventer13758.jpg

Heleen Hesselink

TLC - Onderwijskundig Adviseur AMA, ABR&R en HBS - Expertise: Blended learning, Open onderwijs en Docentprofessionalisering

Gerelateerde artikelen

Microfoon - bron: florantevaldez, Pixabay Organisatie

Ervaringen met podcasts in het onderwijs

20 oktober 2023
Ontwikkeltools.jpg Organisatie

Tools en methodiek voor het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs

21 juni 2023
Blendy lancering afbeelding.jpeg Organisatie

Lancering nieuwe versie van Blendy: dé website voor interactieve werkvormen