Indonesië heeft interesse in methode van het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact
Op 17 mei hebben Attila Németh en Anouk Visser van het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact (Hogeschool Saxion) een uitgebreide presentatie gegeven over hun onderzoek en methodiek naar de maatschappelijke waarde van reclasseringswerk voor een delegatie uit Indonesië.
Sinds 2019 werkt het Directorate of Corrections (Ditjen Pas), een onderdeel van het ministerie van justitie en reclassering in Indonesië, samen met Reclassering Nederland. In het kader van deze samenwerking is voor verschillende partijen vanuit de Indonesische Strafketen een werkbezoek aan Nederland georganiseerd om in contact te komen met Openbaar Ministerie, Rechtbank, Dienst Justitiële Inrichtingen, Reclassering Nederland en Politie. Hierbij was het centrale thema (Straf)ketensamenwerking. De organisatie van dit werkbezoek lag in handen van het Centre for International Legal Cooperation (CILC) en Reclassering Nederland/Bureau Buitenland. Het bezoek is gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken vanuit het Peer2Peer4Justice programma.
Tijdens de bijeenkomst is stilgestaan bij de opzet en achterliggende methoden hoe maatschappelijke impact in beeld kan worden gebracht, wat de maatschappelijke impact van reclasseringswerk in Nederland is en wat je met deze inzichten kan in de praktijk. De delegatie uit Indonesië ziet mogelijkheden voor de toepassing van de door het lectoraat opgezette methodiek in hun eigen organisaties.
Dank aan Ferry van Aagten, Paul Nijman, Adeline Tibakweitira, Linda Biesot en Raymond Swennenhuis voor de organisatie en ondersteuning.
Foto: Michiel van Herpen
Voor meer informatie neem contact op met:

dr. ir. Attila Németh
Lector Modelleren van Maatschappelijke Impact
06 - 1907 3416 [email protected] Profiel