Podcastopnamemateriaal op tafel uitgestald
Organisatie

'Goede nazorg werkt uiteindelijk ook recidiveverminderend'

Een goede nazorg van ex-gedetineerden is enorm belangrijk. Dat geeft directeur Reclassering Leger des Heils Hans Dingemanse aan in de podcastserie van het lectoraat Modelleren van maatschappelijke impact (MMI).

“Goede nazorg werkt uiteindelijk ook recidiveverminderend”, aldus Hans. Samen met Ingrid Brandwacht (teamleider opleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening bij Saxion) wordt Hans geïnterviewd door Michel Linnenbank (onderzoeker lectoraat MMI).

Samen voor goede nazorg

In de podcast licht Hans Dingemanse toe wat het belang is van goede nazorg en de rol van de gemeente daarin. “We zeggen altijd binnen het Leger des Heils: ‘Je moet het individu benaderen vanuit dat wat hij kan’”, geeft Hans aan. Verder vertelt hij over de bredere visie vanuit het Leger des Heils wat betreft de nazorg voor ex-gedetineerden en het leveren van maatwerk. Het Leger des Heils biedt daarin een heel specifiek aanbod met verschillende belangrijke onderdelen, zoals: een sociaal netwerk, schuldhulpverlening en zingeving.

Je moet het individu benaderen vanuit dat wat hij kan.

Hans Dingemanse, directeur Reclassering Leger des Heils

Ingrid Brandwacht legt uit dat de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening veel aandacht besteedt aan deze verschillende onderdelen van nazorg en de brede ondersteuning van ex-gedetineerden op alle leefgebieden: “Wij zien mooie kansen om de samenwerking met het Leger des Heils in de nazorg verder te versterken.”

Podcastserie van het lectoraat

De podcastserie is een initiatief van het Lectoraat Modelleren van maatschappelijke impact. In elke podcast komt een specifiek thema aan de orde over het werk van het lectoraat of uit de praktijk.

Het hele interview is te vinden in de podcastserie online.

Luister de podcast

Gerelateerde artikelen

Foto+5+verkleind.jpg Onderzoek

Lectorale rede 'Waarde van Reclasseren': een verslag

10 oktober 2017
Symen van der Zee en Willeke Slingerland (fotografie: Thomas Busschers) Onderzoek

Saxion komt met module Moreel Kompas: ‘Wat je hier oefent, is natuurlijk een blauwdruk voor hoe je de samenleving ingaat’

05 maart 2024
Event durf te denken.jpg Event

Durf te Denken! Een symposium over toegepaste filosofie in het hoger onderwijs.