Nieuws

Karin van Beurden Onderzoek

‘Veranderingen in de techniek houden ons constant bij de les’

‘Om het 15-jarig bestaan van ons lectoraat Industrial Design te vieren, bereiden we dit voorjaar een Unconference voor,’ begint lector Karin van Beurden ons gesprek. ‘Er is geen vast programma. De deelnemers bepalen de inhoud. Wie rond een paar thema’s iets zinvols te zeggen heeft, krijgt het podium. We pakken bij ons lectoraat de dingen vaak net even iets anders aan. Dat helpt om grenzen te verleggen.’

Video: Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie Onderzoek

Video: Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie

Donderdag 28 maart organiseerde Saxion een bijeenkomst voor de leading-lectoren en adviseurs op het gebied van kennisvalorisatie en ondernemerschap. Het thema was: 'Hoe vind ik financiering voor het naar de markt brengen van de kennis uit onderzoek?'.

Saxion en SRON brengen ruimtevaarttechnologie naar regionale bedrijven Onderzoek

Saxion en SRON brengen ruimtevaarttechnologie naar regionale bedrijven

Saxion en ruimteonderzoeksinstituut SRON bundelen de krachten in een zogenaamd Lint-lecoraat, dat zich richt op nanotechnologie. Ze doen dit samen met de regionale partners Sensata en Salland engineering. Het doel is gezamenlijk grenzen verleggen in met name Micro Electro Mechanical Systems (MEMs). De samenwerking wordt vandaag bekrachtigd op de Hannover Messe.

Simon Hageman Onderzoek

‘De demonstrerende klimaatscholieren zijn onze studenten van de toekomst’

‘Voor mijn 10e hield ik me al bezig met vragen over de opwarming van de aarde. Ik herinner me dat ik bij mijn vader in auto zat en vroeg: “Die olie is toch een keer op?” Hij zei dat ik gelijk had, maar dat het nog wel even zou duren. Ook dat er vast oplossingen voor kwamen. Nu, ruim 30 jaar later, houd ik me hier bij Saxion zelf bezig met die oplossingen. Er liggen enorme uitdagingen, maar er kan hier ook veel, is mijn ervaring.’

Verduurzaming Overijsselse bedrijfshallen mogelijk volgens Saxion-onderzoek Onderzoek

Verduurzaming Overijsselse bedrijfshallen mogelijk volgens Saxion-onderzoek

Vorige week presenteerde het lectoraat Sustainable Building Technology & Material de resultaten van een studie naar het energieneutraal maken van Overijsselse bedrijfshallen. In de provincie Overijssel staan zo’n 15.000 verouderde bedrijfspanden. 40 procent van het energieverbruik door bedrijven in Overijsel komt voor rekening van bedrijven die in verouderde hallen gevestigd zijn.

NanoLab Onderzoek

'Nano is onzichtbaar en ongrijpbaar, maar gaat ons enorme voordelen bieden'

Stel je voor: je hebt glutenintolerantie en gaat uit eten met je vrienden. Wanneer het voorgerecht op tafel staat, steek je daar heel even de sensor van je balpen in. Gewoon om te meten of je niet ziek wordt van het eten. Als het aan Martin Bennink, lector Nanotechnologie ligt, blijft het niet bij toekomstmuziek.

Jan Mahy Onderzoek

‘Als het gaat om textiel en toegepast onderzoek is Saxion volstrekt uniek in Nederland’

Vandaag wordt Jan Mahy geïnstalleerd als lector Smart Functional Materials: ‘Saxion is voor Nederland een uniek kennisinstituut dat toegepast onderzoek, ook vanuit haar eigen textielhistorie, kan verbinden aan een groot netwerk van bedrijven. Toch vraagt de toekomst om actie.’

Anne Klarenbeek Onderzoek

Docent Anne Klarenbeek genomineerd voor de landelijke LSVb Scriptieprijs

‘Op een dinsdagavond kreeg ik ineens een mailtje dat mijn masterscriptie genomineerd was voor de landelijke LSVb Scriptieprijs. Of ik het nog even stil wilde houden. Mijn vrouw was niet thuis en de kinderen lagen in bed. Ik kon het geweldige nieuws met niemand delen,’ vertelt Anne Klarenbeek, docent IBS (International Business School).

Drone Onderzoek

Saxion-lectoraat Mechatronica test autonome drones bij Space53

Gerjen ter Maat, onderzoeker bij het Saxion-lectoraat Mechatronica, werkt op de testsite van Space53 bij Vliegveld Twente aan autonome drones voor de hulpdiensten.

Saxion 2017 1.jpg Onderzoek

Saxion start eerste lectoraat Blockchain in Nederland

Vrijdag 1 februari gaat bij Saxion het lectoraat Blockchain van start, het eerste in Nederland. Lector Jan Veuger begint dan in zijn nieuwe functie waarin hij samen met drie academies vorm gaat geven aan onderzoek en onderwijs rond deze techniek. De multidisciplinaire combinatie van drie academies en een lectoraat is nieuw voor Saxion.