Nieuws

'Blockchain is het cement tussen kunstmatige intelligentie en Internet of Things' Onderzoek

'Blockchain is het cement tussen kunstmatige intelligentie en Internet of Things'

Sinds een jaar bouwde lector Jan Veuger bij Saxion aan het eerste lectoraat Blockchain van Nederland. Vrijdag 17 januari wordt hij door het College van Bestuur officieel als lector geïnstalleerd. We kijken met hem vooruit, naar de volgende fase die zich aandient voor Blockchain-technologie. Convergentie is daarin het sleutelwoord.

Zonnepanelen Onderzoek

Miljoenensubsidie voor onderzoek naar energieopslag

Het consortium RELEASE, waar ook het Saxion-lectoraat Duurzame Energievoorziening onderdeel van is, krijgt ruim tien miljoen euro toegekend aan subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

impressie opleiding Onderzoek

Pioneers in Health Care verdeelt zes ton voor betere patiëntenzorg

Innovatiefonds Pioneers in Health Care heeft 600.000,- aan innovatiegeld toegekend aan tien onderzoeksteams. Met dit fonds ondersteunen Hogeschool Saxion, Universiteit Twente, Medisch Spectrum Twente, Deventer Ziekenhuis en Ziekenhuisgroep Twente regionaal medisch-technologisch onderzoek.

Saxion en Windesheim bundelen krachten in Hartzorg op Afstand-onderzoek Onderzoek

Saxion en Windesheim bundelen krachten in Hartzorg op Afstand-onderzoek

Voor het project Hartzorg op Afstand sloegen twee lectoraten van Saxion en Windesheim de handen ineen. Met een aantal externe samenwerkingspartners deden zij het afgelopen jaar onderzoek naar de manier waarop het Zwolse Isala ziekenhuispatiënten met chronisch hartfalen en revaliderende hartpatiënten nog beter op afstand kan begeleiden. Technologie speelt daarbij een belangrijke rol, maar is niet het enige antwoord. Onderzoekers Marloes Bults (Saxion) en Annemarie van Hout (Windesheim) waren bij het project betrokken en vertellen over hun ervaringen.

Themamiddag research support voor hogescholen bij Saxion Onderzoek

Saxion vertelt over onderzoeksondersteuning en RDM tijdens SIA-congres

“Onderzoek in Uitvoering” was dit jaar het thema van het SIA-congres dat half november in Nieuwegein plaatsvond. In lezingen, workshops, debatten en ontmoetingen draaide alles om praktijkgericht onderzoek binnen hogescholen. Saxion was goed vertegenwoordigd in het inhoudelijke programma en leverde een bijdrage aan vijf van de twaalf presentaties tijdens het congres. Sarah Coombs en Renate Mattiszik, beiden verbonden aan Saxion Bibliotheek en Saxion Research Services (SRS) doen verslag.

Marjolein VIVA-award Onderzoek

Saxion-lector Marjolein den Ouden wint VIVA400-award

Marjolein den Ouden van het lectoraat Technology, Health & Care heeft donderdagavond de VIVA400-award gewonnen in de categorie Techtalenten. De lector ontving deze prijs, die in het leven is geroepen voor de meest inspirerende en succesvolle vrouwen van Nederland, in Hotel Arena in Amsterdam.

Lector Stephan Corporaal Strategisch HRM Human Capital in Smart Industry Onderzoek

Van student Bedrijfseconomie naar lector bij twee HRM lectoraten

Stephan Corporaal is al twaalf jaar betrokken bij Saxion en nog lang niet klaar. Hij begon als student Bedrijfseconomie en groeide door naar student-assistent, docent, docentonderzoeker, associate lector en is nu enkele maanden lector bij het lectoraat Strategisch HRM en lectoraat Human Capital in Smart Industry. Een lector uit eigen geledingen die voor flinke uitdagingen staat en een nieuw soort lector wil zijn.

Drone Onderzoek

Saxion ontvangt 1 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van drone met robotarm

Met een toekenning van €1 miljoen onderzoekssubsidie vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven kan Saxion met een aantal samenwerkingspartners de komende jaren enorme stappen zetten in de ontwikkeling van een autonome en modulaire vliegende hand. Het wordt wereldwijd de eerste praktische toepassing in zijn soort.

Blockchain Jan Veuger Onderzoek

'Blockchain is grenzeloos en spannend, maar we moeten met beide benen op de grond blijven'

Nu blockchain steeds meer terrein wint in een groot aantal sectoren, groeit ook de behoefte aan wetenschappelijk onderzoek naar deze technologie en haar toepassingen. Niet alleen om feiten, ontwikkelingen en prognoses in kaart te brengen, maar ook om het fenomeen op de juiste manier te blijven duiden en bediscussiëren.

Remco Spithoven (Eva Zeilstra) Onderzoek

‘De verschuiving van offline naar online criminaliteit dwingt ons onze bakens te verzetten’

Maandag 18 november wordt Remco Spithoven geïnstalleerd als lector Maatschappelijke Veiligheid bij Saxion. Met zijn lectoraat richt Remco zich op de relatie tussen onze offline en online wereld, als het gaat om samenwerken rond veiligheidsvraagstukken, Big Data, preventie en voorlichting over cybercriminaliteit: “Het is eervol dat we landelijk als koploper worden gezien, maar er is nog zoveel te doen. We moeten dóór.”