Nieuws

Kariene Woudt Onderzoek

Onderzoek TechYourFuture uitgelicht: Talentgerichte loopbaangesprekken met passie voor techniek

Dr. Kariene Mittendorff is associate lector Studieloopbaanbegeleiding bij hogeschool Saxion. Zij was projectleider van het onderzoeksproject in het vo getiteld ‘Talentgerichte loopbaangesprekken met passie voor techniek’. Inmiddels zet zij dit vo-onderzoek voort in het hbo onder de titel ‘Talentgerichte loopbaanbegeleiding en reflectie binnen technische hbo-opleidingen’.

Marco en Monique Onderzoek

Saxion-lectoraat bouwt aan kenniscentrum voor vrouwen in Jemen

Onlangs reisden Marco Strijks, William Sanchez en Willeke Slingerland naar Jordanië. Ze hadden een bijzondere missie: het ontmoeten van een delegatie vrouwen van de Youth Leadership Development Foundation (YLDF). Deze vrouwen ondernamen een risicovolle reis vanuit Jemen om de Saxion-medewerkers persoonlijk te spreken voor het project waarbij zij samen met onze hogeschool bouwen: het WARD Educational Center, een plek in Jemen waar jonge meisjes en vrouwen aan hun toekomst kunnen werken.

‘Bij bodem en ondergrond draait alles om nieuwe technologie en regie’ - Geert Roovers Onderzoek

‘Bij bodem en ondergrond draait alles om nieuwe technologie en regie’

‘Aardbevingen in Groningen, CO2-opslag en bodemdaling: als de bodem in het nieuws is, dan gaat het vaak over omstreden dossiers,’ vertelt Geert Roovers, verbonden aan het lectoraat Bodem en Ondergrond. Wat betekent duurzaam bodembeheer in de toekomst? Wat is de rol die onderwijs en onderzoek daar samen met het werkveld in kunnen spelen? Nieuwe technologie en regie zijn daarbij sleutelwoorden, aldus de Saxion-lector.

RescueDrone.png Onderzoek

Saxion helpt mee aan ontwikkeling rescuedrones

In samenwerking met machinefabriek Boessekool heeft Saxion een unieke megadrone ontwikkeld die ruim 500 kilogram laadvermogen heeft. De drone kan voor verschillende doeleinden worden ingezet en heeft de eerste testen doorstaan.

Drone Onderzoek

Video: Afsluiting Next Level innovatieproject bij Space53

Space53, Veiligheidsregio Twente, Politie Oost-Nederland, Brandweer Twente, Twente Safety Campus, Ambulance Oost, RJ Safety & Security, DRONExpert, Saxion en Demcon Unmanned Systems hebben een unieke prestatie geleverd: het innovatieproject Next Level is bijna een jaar eerder afgerond dan gepland. Bekijk hier de aftermovie!

Je bloedwaarden direct door de huisarts laten beoordelen? Binnen 10 jaar is het mogelijk. Onderzoek

Je bloedwaarden direct door de huisarts laten beoordelen? Binnen 10 jaar is het mogelijk.

Wie zich niet fit voelt en met vage klachten naar de huisarts gaat, krijgt meestal het advies om bloed te laten prikken in het ziekenhuis. Dan is het wachten op uitslagen en opnieuw naar de huisarts voor een diagnose en vervolgstappen. Binnen 10 jaar gaat dat waarschijnlijk allemaal een stuk sneller en efficiënter. Projectleider Gerald Ebberink en onderzoeker Ben van de Kamp leggen uit hoe zij binnen Saxion betrokken waren bij het creëren van een slimme oplossing op dit gebied.

Onderzoek naar metaalprinten levert selectietool op Onderzoek

Onderzoek naar metaalprinten levert selectietool op

Een onderzoek van Saxion naar het toepassen van 3D-metaalprinten heeft onder meer geresulteerd in een handige selectietool voor bedrijven. Hiermee kunnen zij ontdekken welke producten voor hun business interessant zijn om te 3D-printen.

Classified documents Onderzoek

Saxion-onderzoekers: 'Taalgebruik Enschedese maatwerkplannen kan inclusiever'

Onderzoekers van Saxion hebben enkele rapporten van Enschedese zorgprofessionals onder de loep genomen. Ze keken hierbij specifiek naar de taal die wijkcoaches gebruiken om de bestaande situatie van een gezin te beschrijven. Conclusie? In het streven naar een inclusieve samenleving verdient taalgebruik blijvende aandacht.

Karin van Beurden Onderzoek

‘Veranderingen in de techniek houden ons constant bij de les’

‘Om het 15-jarig bestaan van ons lectoraat Industrial Design te vieren, bereiden we dit voorjaar een Unconference voor,’ begint lector Karin van Beurden ons gesprek. ‘Er is geen vast programma. De deelnemers bepalen de inhoud. Wie rond een paar thema’s iets zinvols te zeggen heeft, krijgt het podium. We pakken bij ons lectoraat de dingen vaak net even iets anders aan. Dat helpt om grenzen te verleggen.’

Video: Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie Onderzoek

Video: Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie

Donderdag 28 maart organiseerde Saxion een bijeenkomst voor de leading-lectoren en adviseurs op het gebied van kennisvalorisatie en ondernemerschap. Het thema was: 'Hoe vind ik financiering voor het naar de markt brengen van de kennis uit onderzoek?'.