Nieuws

‘Get dummied’ wint derde finale Tech Your School Onderzoek

‘Get dummied’ wint derde finale Tech Your School

Donderdag 13 december vond de derde en laatste finale van Tech Your School plaats. Deze werd gewonnen door het team ‘Get dummied’ van het Bataafs Lyceum uit Hengelo. “We hebben een oplossing bedacht voor de grote hoeveelheid fietsen bij de ingang van de fietsenstalling.”

Saxion Deventer Onderzoek

Installatie Irene Visscher-Voerman als lector Innovatief en Effectief Onderwijs

Vandaag werd Irene Visscher-Voerman bij Saxion in Deventer geïnstalleerd als lector Innovatief en Effectief Onderwijs. Tijdens de themamiddag rond curriculumvernieuwing in het hbo sprak zij haar lectorale rede uit.

Jan-Willem-de-Graaf2a.jpg Onderzoek

‘Veel Smart Technology is helemaal niet zo smart - de stoommachine, die was pas smart’

‘Putting out the fire with gasoline, ken je die zin uit het nummer Cat People van David Bowie?’ Zo opent Jan Willem de Graaf ons gesprek. Op 6 december werd hij geïnstalleerd als lector Brain & Technology van het nieuwe en eerste lectoraat van de opleiding Toegepaste Psychologie (Academie Mens en Arbeid). ‘Alles dat we in deze wereld met Smart Technology op willen lossen, creëert nieuwe problemen en uitdagingen waar we weer mee aan de slag moeten. Dat is vrij vertaald de boodschap van Bowie,’ aldus Jan Willem.

Tech Your Future Onderzoek

Winnaars tweede finaledag Tech Your School bekend!

Afgelopen maandag vond de tweede finaledag van Tech Your School plaats. Het team afkomstig van SG Marianum mag zich tot winnaar van de tweede finaledag benoemen. Zij merkten dat er in de pauze te weinig zitplekken beschikbaar waren, en bedachten daarom inklapbare banken. “Wanneer er pauze is klap je de banken uit, en als de pauze voorbij is klap je de banken weer in zodat je goed door de gangen kunt lopen.”, aldus één van de teamleden.

Jan Willem de Graaf geïnstalleerd als lector Brain & Technology Onderzoek

Jan Willem de Graaf geïnstalleerd als lector Brain & Technology

Vandaag werd Jan Willem de Graaf door Ineke van Oldeniel geïnstalleerd als lector van het lectoraat Brain & Technology van de Academie Mens & Arbeid (AMA). Daarna sprak hij zijn lectorale rede ‘Brain and Technology: To an argument based practice!’ uit.

Saxion-student Ilse ontwerpt veiligheidsschoen van gerecycled materiaal Onderzoek

Ilse vertelt over haar innovatieve veiligheidsschoen bij BNR nieuwsradio

Commercieel-Technische Bedrijfskunde (BK5)-studente Ilse ten Bruggencate gaat met haar innovatieve de wereld een stukje veiliger maken. Ze ontwikkelde met afvalmateriaal een neus voor een veiligheidsschoen waar zelfs een olifant op kan staan. Daar wilde BNR Nieuwsradio meer over weten.

Remko Soer Onderzoek

Lectoraat Gezondheid & Bewegen in de race voor Pioneers in Healthcare-subsidie

Kan een zogenaamde aceton-sensor in de toekomst obesitas- en diabetespatiënten helpen zo effectief mogelijk te bewegen en af te vallen? Associate lector Remko Soer van het lectoraat Gezondheid & Bewegen hoort op 11 december of het onderzoeksproject waarbij hij betrokken is een belangrijke subsidie ontvangt om op volle kracht vooruit te kunnen. ‘Saxion slaat hiermee de brug tussen fundamenteel en klinisch onderzoek en daarmee dragen we bij aan het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk.’

Tech Your School Onderzoek

Eerste finaledag Tech Your School groot succes

Vandaag stond de eerste finaledag van Tech Your School op het programma bij Hogeschool Saxion in Enschede. De winnaar was een team van het Montessori College Twente uit Hengelo. “Hun idee is de uiteindelijke winnaar geworden, omdat hun probleem en oplossing goed hebben gepitcht én omdat hun oplossing eenvoudig te realiseren is.”, aldus de jury.

FIRST® LEGO® League Onderzoek

Winnaar regiofinale FIRST® LEGO® League Oost-Nederland bekend

Afgelopen zaterdag verwelkomde Hogeschool Saxion in Enschede de FIRST® LEGO® League teams voor de regiofinale Oost-Nederland. Ruim 200 scholieren tussen 9 en 14 jaar oud van scholen uit Oost-Nederland gingen met elkaar de challenge aan.

Sustainable Onderzoek

‘Ik schreef een kinderboek voor mijn drie dochters om ze iets te leren over zuinig watergebruik’

Hij werkt sinds 1 september bij Saxion en heeft het naar zijn zin op onze hogeschool. Bram Entrop (38) is docent bij de opleiding Bouwkunde (Academie Business, Building & Technology) en onderzoeker binnen het lectoraat Duurzame Leefomgeving. Uit bevlogenheid schreef hij het boekje ‘Koning Citroen moet iets met het water doen,’ voor Sofie, Lieke en Feline, zijn drie dochters.