Foto diplomering 5 juli 2019.jpg Organisatie

Diplomering: eerste lichting studieroute Technology & Innovation

Maar liefst 19 studenten van de Master Health Care & Social Work ontvingen hun diploma. Ze gaan vanaf nu met de titel Master of Arts door het leven.

eetweet.jpeg Onderwijs

Studeren in deeltijd, maar wat? Kom naar Eet & Weet!

Wil je verder in je carrière? Jezelf ontwikkelen? En het liefst nog in september starten met je studie? Kom dan naar Eet & Weet!

Jacqueline Kok Onderwijs

'Hbo-masters zijn hard nodig in Nederland'

“Wie een hbo-master afrondt, heeft dezelfde graad als iemand met een universitaire mastertitel. Toch biedt een hbo-traject meerwaarde voor studenten die met hun kennis een concrete bijdrage aan de maatschappij willen leveren. Ook leren professionals op een nieuwe manier naar hun eigen organisatie of vakgebied te kijken.” Aan het woord is Jacqueline Kok. Als verbinder tussen inhoud en management was ze 10 jaar course director van de master Health Care & Social Work bij Saxion. Sinds 2018 is Jacqueline coördinator van het totale masteronderwijs binnen Saxion.

IMG_8250.JPG Onderwijs

Saxion brengt werkgeluk op Kennisfestival in Deventer

Vaker dingen doen waardoor je vergeet je telefoon te checken en dat vonkje meenemen naar de werkvloer: dat is wat Mirjam Spitholt donderdagmiddag op ‘Het grootste Kennisfestival van Nederland’ omschreef als een belangrijke sleutel tot werkgeluk. Met de inspirerende sessie van de docent Gelukskunde én een eigen plein was Saxion goed vertegenwoordigd op het festival in Deventer.

Marco Akkermans Onderwijs

Waarom Marco Akkermans vanuit Limburg naar Saxion reisde om zijn master te halen

Met plezier reisde Saxion-student Marco Akkermans (50) de afgelopen twee jaar elke twee weken vanuit Limburg naar Twente om de deeltijd-master Health Care & Social Work te volgen. “De studie sloot zo goed aan op wat ik in de praktijk nodig had, dat de reistijd voor mij van ondergeschikt belang was,” vertelt Marco. Begin juli verdedigt hij zijn masterthesis.

Grootste-kennisfestival-van-Nederland12.jpg Corporate

Saxion Parttime School op Kennisfestival: van werkdruk naar werkgeluk

Iedereen heeft er wel eens last van: werkdruk. De een weet er alleen beter mee om te gaan dan de ander. Bezoek donderdag 20 juni het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer de interactieve tent van Saxion Parttime School en ontdek hoe jij jouw werkgeluk kunt vergroten!

Karin Brouwer Truijen Onderwijs

‘Onze kracht ligt in kleinschaligheid en betrokkenheid’

Met het kwaliteitskeurmerk ‘Topopleiding’ in de Keuzegids 2019 gooit de Saxion-master Educational Leadership landelijke hoge ogen. Course director Karin Brouwer: ‘Wij horen van onze studenten dat Saxion sterk is in het creëren van een community. Of je nu basisschooldirecteur of teamleider in het mbo bent, het uitwisselen van ervaringen is belangrijk voor je leerproces.’

Onderhoud SIS Onderwijs

Onderhoud aan Saxion Inschrijf Systeem (SIS)

Op donderdag 4 april vindt er vanaf 15:00 uur tot en met vrijdagochtend 5 april 10:00 uur een update plaats van het Saxion Inschrijfsysteem (SIS).

deeltijd masters Corporate

Drie Saxion-masters in Keuzegids 2019

Drie Saxion-masters krijgen in de Keuzegids 2019 het kwaliteitskeurmerk topopleiding. Ze hebben een score van minstens 75 punten: Educational Leadership (89), Health Care and Social Work (81) en Leren en Innoveren in Deventer (78).

Anne Klarenbeek Onderzoek

Docent Anne Klarenbeek genomineerd voor de landelijke LSVb Scriptieprijs

‘Op een dinsdagavond kreeg ik ineens een mailtje dat mijn masterscriptie genomineerd was voor de landelijke LSVb Scriptieprijs. Of ik het nog even stil wilde houden. Mijn vrouw was niet thuis en de kinderen lagen in bed. Ik kon het geweldige nieuws met niemand delen,’ vertelt Anne Klarenbeek, docent IBS (International Business School).