Diana de Beus: 'Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen' Onderwijs

'Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen'

Diana de Beus studeerde als eerste associate degree (AD)-student af aan de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement (ORM) van de Saxion Parttime School. Met haar diploma zet ze straks een stap naar de functie van assistent-filiaalmanager bij de Albert Heijn-vestiging in Almelo waar ze al werkzaam was: “Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen.”

impressie opleiding Organisatie

Saxion biedt gecertificeerde bijscholing GGZ-agoog aan

Hoe behandel en begeleid je cliënten met een verslaving of psychiatrische problematiek? En hoe ondersteun je ze bij hun maatschappelijke participatie. Zelfmanagement, empowerment, eigen regie en de visie op positieve gezondheid vormen hierbij belangrijke uitgangspunten. Daarbij wordt de eigen omgeving van de cliënt ook steeds meer betrokken bij de hulpverlening.

Frank van de Maat Onderwijs

'Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk leren kijken'

Eigenlijk vindt Frank van de Maat het jammer dat zijn opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement bij de Saxion Parttime School (SPS) er bijna opzit. Nog twee modules en een afstudeerproject scheiden hem van zijn diploma. “Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk bij Scapino leren kijken,” vertelt Frank.

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion Onderwijs

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion

Onlangs studeerde bij de Saxion Parttime School (SPS) de eerste lichting studenten af volgens het nieuwe Bachelor of Nursing 2020-beroepsprofiel. Joyce Koekenberg is één hen. Ze volgde de opleiding hbo-Verpleegkunde en legde ook nog eens een bijzonder deeltijdtraject af. Joyce vertelt hoe belangrijk haar Saxion-diploma is, op weg naar het verwezenlijken van haar professionele droom: “Als je weet wat je doel is, ben je tot heel veel mooie dingen in staat.”

Sociale wijkteams Onderwijs

Saxion start met nieuwe leergang Sociale Wijkteams

Zeventien studenten beginnen eind augustus bij Saxion aan de nieuw opgezette leergang Sociale Wijkteams. In een nauwe samenwerking met Wijkteams Enschede, UWV en Menzis zijn zij geselecteerd om zich te laten omscholen tot medewerker bij een sociaal wijkteam.

eetweet.jpeg Onderwijs

Studeren in deeltijd, maar wat? Kom naar Eet & Weet!

Wil je verder in je carrière? Jezelf ontwikkelen? En het liefst nog in september starten met je studie? Kom dan naar Eet & Weet!

IMG_8250.JPG Onderwijs

Saxion brengt werkgeluk op Kennisfestival in Deventer

Vaker dingen doen waardoor je vergeet je telefoon te checken en dat vonkje meenemen naar de werkvloer: dat is wat Mirjam Spitholt donderdagmiddag op ‘Het grootste Kennisfestival van Nederland’ omschreef als een belangrijke sleutel tot werkgeluk. Met de inspirerende sessie van de docent Gelukskunde én een eigen plein was Saxion goed vertegenwoordigd op het festival in Deventer.

Grootste-kennisfestival-van-Nederland12.jpg Corporate

Saxion Parttime School op Kennisfestival: van werkdruk naar werkgeluk

Iedereen heeft er wel eens last van: werkdruk. De een weet er alleen beter mee om te gaan dan de ander. Bezoek donderdag 20 juni het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer de interactieve tent van Saxion Parttime School en ontdek hoe jij jouw werkgeluk kunt vergroten!

Voorzitter Anka Mulder trapte afgelopen donderdag het symposium Flex Your Future af in Deventer Corporate

'We zullen ons gedurende onze carrières moeten blijven bijscholen'

Voorzitter Anka Mulder trapte afgelopen donderdag het symposium Flex Your Future af in Deventer.