In de weer met Nao robots

Dr.ir. Wouter Teeuw (1967) is afgestudeerd in de Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft (1989 cum laude). Zijn afstudeeronderwerp betrof multiresolutie beeldverwerking. Teeuw is gepromoveerd in de Informatica aan de Universiteit Twente in 1993. Zijn proefschrift gaat over het opslaan en beheren van (database) objecten in gedistribueerde systemen.

In dit kader was hij ook drie maanden werkzaam bij de ETH Zürich. Na zijn promotie is Teeuw gaan werken bij het Telematica Research Centrum te Enschede dat later is opgegaan in het Telematica Instituut, thans Novay geheten. Wouter Teeuw heeft als principal researcher bij Novay circa 20 jaar onderzoekservaring opgedaan rond conceptueel modelleren, gedistribueerde systemen, mobiele diensten en gedragsbeïnvloeding.

Hij is projectleider geweest van meerdere, multidisciplinaire onderzoeksprojecten en adviesopdrachten. De laatste jaren is Teeuw vooral actief in het projectmanagement en de projectontwikkeling rond de toepassing van technologie in maatschappelijke sectoren als veiligheid, mobiliteit, retail en sport. Wouter Teeuw is sinds september 2008 als lector Ambient Intelligence verbonden aan Saxion.

Publicaties

Publicaties van Wouter Teeuw vindt u in de Kennisbank van de Lectoraten Design en Technologie.

Contact

E-mail: w.b.teeuw@saxion.nl
Mobiel: 06 - 2091 7481
LinkedIn