In de weer met Nao robots

Dr. ir. Wouter Teeuw Lector Ambient Intelligence

Wouter Teeuw, lector Ambient Intelligence, is afgestudeerd in de Technische Natuurkunde aan de Universiteit van Delft op computerarchitecturen voor beeldverwerking. Vervolgens behaalde hij zijn PhD in de Informatica aan de Universiteit Twente op parallelle database systemen. Teeuw heeft meer dan 25 jaar ervaring als onderzoeker, projectleider en projectontwikkelaar in het toegepast onderzoek bij achtereenvolgens het Telematica Research Centrum, Telematica Instituut, Novay en Saxion.

Zijn huidige onderzoeksinteresse liggen rond het meten aan mensen, dieren en machines en de analyse van deze data voor, bijvoorbeeld, prestatieverbetering of predictive maintenance.

Het lectoraat Ambient Intelligence ontwikkeld technologie die alles slim maakt. Binnen dit lectoraat draait het om sensortechnologie, artificial intelligence en augmented reality. Hiermee worden toepassingen ontwikkeld rondom veiligheid, sport, smart industry, duurzame energievoorziening en het monitoren van dieren.

Expertisegebieden & onderzoekslijnen

  • RAAK Publiek Big data technologie voor detectie overbelasting sporters (2018-2020): De insteek van dit project is het gebruik van (sensor) technologie en big data analyse voor het vroegtijdig detecteren van signalen van overbelasting en daarmee het voorkomen van blessures. Dit project werd genomineerd voor de RAAK-Award 2020. Lees hier meer over dit onderzoek in Tubantia.
  • NWA-ORC PrimaVera 2019-2024: Hoe voorspel je wanneer die ene machine in je fabriek gaat uitvallen? Hoe plan je zo precies mogelijk het onderhoud aan bruggen en viaducten? Tijdens het project PrimaVera werkt Saxion samen met bedrijven, overheidsinstellingen en een aantal universiteiten. Het lectoraat Ambient Intelligence is verantwoordelijk voor het meten en verzamelen van data in een Internet of Things-platform.
  • H2020 XoSoft (2016-2019): De intelligente broek. XoSoft is een zacht, modulair exo-skelet voor de onderste ledematen die ouderen en mensen met een handicap kunnen dragen voor support in de beenkracht. In dit multidisciplinaire onderzoek is een innovatief zacht exo-skelet ontwikkeld die de onderste ledematen laag tot middelmatige assistentie kan bieden tijdens het lopen.   

Meer informatie over lector Wouter Teeuw kun je vinden op zijn LinkedIn-pagina.

Naam organisatie

Functie

Bezoldigd | Onbezoldigd

Aanvang - Einde

 Gemeente Almelo  Raadslid Bezoldigd  2014-heden

Contact