LoaD onderzoek

NWA-ORC LOAD

Wat is een gezonde gewrichtsbelasting voor patiënten met artrose? Het lectoraat Ambient Intelligence helpt mee dit te onderzoeken

Artrose is een pijnlijke, invaliderende gewrichtsziekte die miljoenen mensen treft en waarvoor geen genezende behandeling bestaat. Patiënten worden aangemoedigd om te blijven bewegen, maar de optimale gewrichtsbelasting voor de individuele patiënt is niet bekend. 

In het LoaD-project werken onderzoekers van medische centra, technische universiteiten, hbo’s en bedrijven samen om te onderzoeken wat een gezonde belasting is voor een individuele patiënt met knieartrose en hoe patiënten begeleid kunnen worden om gezond te bewegen. 

De bijdrage van het lectoraat Ambient Intelligence zit vooral in het geïndividualiseerd monitoren en coachen met behulp van eHealth-technologie (WP4) en in het door het Saxion-lectoraat Smart Health geleide werkpakket rond haalbaarheid en impact evaluatie (WP5). Met de in het project verworven kennis zullen gepersonaliseerde ondersteuningsstrategieën ontwikkeld worden voor gebruik in het dagelijks leven.

Partners

Erasmus MC, Ziekenhuisgroep Twente, Technische Universiteit Delft, Leids Universitair Medisch Centrum, Radboud universitair medisch centrum, Technische Universiteit Eindhoven, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Saxion Hogeschool, Universiteit Twente, Hogeschool Rotterdam, Arthrosave, Golazo Sports, LifeTec Group, Ancora Health BV, Move-Metrics, Omnigen, Hy2Care, Optics11, Xsens Technologies, Orthros Medical, Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG), Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN), Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), Siemens Healthineers, Motek Medical, ReumaNederland, AO Research Institute Davos (ARI), Wielersportbond (NTFU), Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB), Medical Delta, Universiteit van Luik (BE).

Looptijd

Het project is 15 september 2022 gestart en heeft een looptijd van 8 jaar.

Financiering

LoaD is een project in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda - Onderzoek op Routes door Consortia (NWA-ORC). Erasmus MC is penvoerder. Binnen Saxion is het lectoraat Smart Health coördinator.
Totaal aan project toegewezen bedrag: 8,8 miljoen euro + 1,0 miljoen euro co-funding door bedrijven en sociale partners zoals sportbonden en patiëntenverenigingen.

Meer informatie

chris-baten.jpg

Ir. Chris Baten

Guest Professor ('t Roessingh R&D)

088 - 019 5740 linkedin