Student op de trap glimlacht naar de fotograaf

Open avond: Ad Bouwkunde

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Ad Bouwkunde? Kom naar onze open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Zien we jou tijdens de open avond?

Ontdek alles over jouw favoriete deeltijdstudie

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Saxion ziet graag haar studenten graag op school, ook in Corona tijd. De mogelijkheden zijn beperkt door de maatregelen van het RIVM en vanuit het openbaar vervoer. Dat betekent dat we hard werken aan oplossingen die binnen de beperkingen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van studenten en docenten. 

In de sector techniek kiezen we ervoor het onderwijs in kwartiel 1 en 2 zoveel mogelijk online aan te bieden. Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om ook activiteiten voor onze eerste jaars studenten en studiecoaching op school vorm te geven zodat het leren -online- goed ondersteund wordt. Het is wel zo fijn als elke student zijn klasgenoten ook fysiek kent en je studiecoach persoonlijk met je kennismaakt.

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding met een praktijkgerichte opzet. Qua niveau zit deze opleiding tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in. Een Associate degree is internationaal erkend en is geaccrediteerd met een wettelijke graad. Deze opleidingsvorm is in het leven geroepen om het gat te dichten tussen het mbo- en hbo-onderwijs. De totale studielast is 120 studiepunten waarbij één studiepunt gelijk is aan 28 uur studie.

Je gaat aan de slag met de theorie én praktijkopdrachten en je wordt opgeleid tot een specifiek beroep. Met een Ad-diploma kan je gaan werken, je kansen op de arbeidsmarkt vergroten of eventueel doorstromen naar een bacheloropleiding.

Je kan kiezen voor een Associate degree als je:

  • een mbo-4 opleiding hebt afgerond en je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten;
  • een vierjarige hbo-studie te lang vindt;
  • wilt doorgroeien in je werk, jezelf wilt specialiseren of een hogere functie wilt bekleden en deze stap wilt onderbouwen met een Ad-diploma;
  • bent gestart bij een hbo-opleiding en merkt dat dit toch te hoog gegrepen is.

Voor een Associate degree gelden dezelfde toelatingseisen als voor een reguliere bacheloropleiding. Je kan worden toegelaten als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een havo- of vwo-diploma
  • Je bent in het bezit van een mbo-4 diploma

Als je niet voldoet aan deze eisen, kan je een 21+ toets afleggen. Let op: een aantal Ad’s kennen aanvullende eisen. Neem hiervoor contact op met het Saxion Servicepoint.

Saxion biedt de volgende Ad’s aan in deeltijdvorm:

  • Ad Management
  • Ad Bouwkunde
  • Ad Ondernemerschap en Retail Management
  • Ad Pedagogisch Educatief Professional

De Associate degree valt onder het stelsel van studiefinanciering. Als de opleiding geaccrediteerd is door de overheid en je voldoet aan de voorwaarden kan je voor een Associate degree studiefinanciering aanvragen.

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.