Techniek & ICT.jpg
Deeltijd

Realiseer complexe elektronica

Als elektrotechnicus of mechatronicus houd je je bezig met het integraal ontwikkelen van complexe technische systemen waarin werktuigbouwkunde, elektrotechniek en technische informatica samenkomen. Je hebt in dit vakgebied te maken met de uitbreiding van wisselspanningen en -stromen in elektronische circuits. Je rekent en denkt hierbij voortdurend binnen het wiskundig complexe domein. Verder heb je te maken met overdrachten tussen spanningen, spanning en stroom (V⇨V) en (V⇨I). Beide typen overdrachten zijn gebaseerd op de principes van een modulaire discrete verschilversterker. Deze principes staan aan de basis van de metingen die je tijdens deze module met jouw MyDAQ doet. Deze module bouwt voort op de module Realiseer Eenvoudige Elektronica.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en plaats naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze module is momenteel niet mogelijk. Nieuwe data volgen. Belangstelling? Vul onderstaande formulier in.

  • Type

    Module

  • Start

    Mei

  • Studiebelasting

    (reguliere route) 7 uren / Zelfstudie 5 uren

  • Vakgebied

    Techniek & ICT

  • Duur

    10 weken

  • Prijs

    € 725,00

  • Plaats

    Enschede

  • Lesdagen

    Enschede (maandag)

Ben je er klaar voor?

Voordat jij start met de module is het belangrijk dat je aan de (aanvullende) toelatingseisen voldoet, zoals een relevante praktijkomgeving.

Check hier de toelatingseisen

Wat kun je straks?

  • Je rekent aan elektronische circuits met complexe getallen.
  • Je zet gegeven elektronische circuitontwerpen om tot eenvoudige wisselspanning vervangschema’s.
  • Je bouwt op basis van een gegeven circuitontwerp met discrete componenten een breadboard op om metingen uit te voeren aan een gestelde functie.
  • Je maakt gebruik van de meer ingewikkelde meetfuncties van de MyDAQ zoals Oscilloscoop, Functiegenerator, Bode-diagram, en verwerkt deze gegevens in een meetrapport.
  • Je realiseert een discrete 100x -versterker en een harmonische 1kHz (sinus)oscillator door beiden modulair op te bouwen en gebruik te maken van begripsvorming t.a.v. signalen in het stroom- en spanningsdomein.

Hierdoor toon je aan dat je de leeruitkomst behaald hebt: "De hbo-professional benadert een elektronisch probleem van meerdere vakinhoudelijke kanten."

Wat is modulair onderwijs bij Saxion?

Deze module is een onderdeel van het deeltijdonderwijs. In 9 of 18 weken rond je een module af waarna je als student studiepunten en als cursist een certificaat ontvangt. Die certificaten zijn inwisselbaar voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijd bachelor- of Associate degree-opleiding bij Saxion Parttime School.

Meer over modulair onderwijs

Inhoud

Er zijn zeven interactieve bijeenkomsten. Tijdens deze module heb je een MyDAQ van National Instruments tot je beschikking. Je bereidt je voor op een bijeenkomst door het bestuderen van theorie en maken van elektrotechnische opdrachten. Tijdens de bijeenkomsten werk je samen verder aan de opdrachten, krijg je verdiepende theorie over onder andere de wet van Kirchhoff, pas je discrete verschilversterkers en oscillators toe en ontvang je feedback op de gemaakte opdrachten.

5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Afronding

Je wordt individueel beoordeeld op drie schriftelijke opdrachten met de volgende onderwerpen:

  1. Wet van Kirchoff
  2. Discrete verschilversterker
  3. Discrete oscillator

Na het met goed gevolg behalen van de toets ontvang je als student 5 EC en als cursist een hbo-certificaat.

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

De module wordt verzorgd door Saxion Parttime School. Als je de module volgt in Enschede, dan zijn de bijeenkomsten op de maandag. Als je de module volgt in Deventer, dan zijn de bijeenkomsten op dinsdag. Elke bijeenkomst is 90 minuten. De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers.

Kosten

Bij de genoemde kosten voor deze module zijn alle bijeenkomsten en twee toetskansen inbegrepen. Mocht je de module niet in één keer behalen, dan kun je in het opvolgende kwartiel deelnemen aan een herkansingsmogelijkheid voor de toets. De kosten voor aanschaf van literatuur zijn niet bij de module-prijs inbegrepen.

Heb je aanvullende vragen over kosten? Neem dan gerust contact met ons op via: 088 - 019 9160 of parttimeschool@saxion.nl.

Toelating en aanmelden

Toelating

Deze module is op hbo-niveau. Deze module bouwt voort op de module Realiseer Eenvoudige Elektronica: over de kennis en vaardigheden die bij die module horen, moet je beschikken. Een relevante praktijkomgeving op hbo-niveau is essentieel voor het afronden van de module. Die omgeving kan je eigen baan of (vrijwilligers)werk zijn. Mocht je niet werkzaam zijn in een voor deze module relevante omgeving, dan moet je afspraken maken met een bedrijf of instelling die kan dienen als jouw relevante praktijkomgeving. Nadere informatie hierover kun je opvragen bij Saxion Parttime School of je studiecoach.

Aanmelden

Om je aan te melden als cursist voor deze module, klik je op de aanmeldbutton. Om de module te volgen als student, bijvoorbeeld als onderdeel van je Vrije Keuzeruimte of minor, doorloop je de procedure die bij de Vrije Keuzeruimte van Saxion Parttime School vermeld wordt en bespreek je je deelname met je studiecoach.