Studenten deeltijd

Ervaringsverhalen over studeren in deeltijd

Wil je weten hoe het is om te studeren in deeltijd? In deze verhalen lees je hoe onze studenten hun deeltijdopleiding ervaren. Hoe is het om werk, privé en studie te combineren? Welke tips hebben de studenten voor jou? Je leest het hier!

Verhalen over studeren in deeltijd

IMG_2144.jpg Onderwijs

‘Toen mijn kinderen gingen studeren, heb ik hun voorbeeld gevolgd’

Diana Willemsen – Smallegoor (51) heeft een behoorlijke carrière in de financiële wereld. Wanneer haar kinderen gaan studeren, begint het bij haar ook te kriebelen. Ze besluit om zich verder te ontwikkelen en gaat in deeltijd studeren. Op dit moment zit ze in haar vierde jaar van de hbo-deeltijdbachelor Bedrijfseconomie en deelt ze haar ervaring met ons.

Twee deeltijd studenten in techniek lab Onderwijs

Wat is het verschil tussen deeltijd en voltijd?

Je bent aan het werk en zit na te denken over je toekomst. Je wilt je verdiepen, verbreden of juist iets heel anders gaan doen. Je komt tot de conclusie dat je een studie wilt gaan volgen. Online ga je opzoek naar welke studie het beste bij je past en komt daarbij diverse voltijd- en deeltijdopleidingen tegen, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een voltijd- en deeltijdopleiding? In dit artikel leggen we je het verschil uit!

Bas Heerink Saxion Onderwijs

'Na het volgen van een master kreeg mijn huidige baan een transformatie'

Bas Heerink (38) werkt bij het ROC van Twente als Adviseur Educatieve Technologie. Hij houdt zich bezig met onderwijsinnovatie met behulp van technologie. Per toeval kwam hij de masteropleiding Leren en Innoveren – Teacher Leader tegen, die hij succesvol afrondde. Hij neemt ons mee in zijn ervaring, geeft tips én inzicht hoe hij de opgedane kennis toepast in de praktijk.

Mathijs-Boersma-Saxion3.jpg Onderwijs

'Naast het opdoen van theoretische kennis, is het ook heel waardevol om van anderen te leren!'

Ambitie: dat is wat Mathijs (34) drijft. Na een veelzijdige carrière in de transportsector besluit hij dat hij verder wil studeren. Hij volgde een Associate degree en is nu druk bezig met zijn bachelor deeltijdopleiding Bedrijfseconomie (Finance & Control). In dit interview lees je zijn motivatie, uitdagingen én tips!

Laura Onderwijs

Voormalig dierenartsassistente Laura vond de baasjes ook erg interessant en werd daarom toegepast psycholoog

Laura Infanti werkte als paraveterinair (dierenartsassistente), maar ontdekte tijdens haar werk ook haar interesse in mensen. Daarom volgde ze de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie en nu zorgt ze indirect nog steeds voor dieren, doordat ze ervoor zorgt dat dierenartsen hun werk kunnen blijven doen. "Ik heb echt wel mijn droombaan gevonden nu."

Alumnus Nienke trok de stoute schoenen aan en kreeg daardoor een diverse baan bij Carintreggeland Onderwijs

Alumnus Nienke trok de stoute schoenen aan en kreeg daardoor een diverse baan bij Carintreggeland

Alumnus Nienke van Wessel volgde na haar opleiding Verpleegkunde ook de master Health Care and Social Work. Tijdens haar studie liep ze al stage bij Carintreggeland, waar ze na twee jaar werken in het ziekenhuis weer aanklopte. Vijf jaar later werkt ze daar nog. “De master was een heel mooi vervolg op mijn hbo-studie, waardoor ik nu ook heel anders in de wijk sta.”

Mischa Oosten Onderwijs

Mischa haalde alsnog zijn diploma: ‘Het laatste jaar bij Saxion heeft me mentaal sterker gemaakt’

Vlak voor de zomer nam een gelukkige Mischa Oosten (42), in het bijzijn van zijn vriendin en zoon Luca (8) zijn Saxion-diploma in ontvangst: twaalf jaar nadat hij startte aan de Hospitality Business School. Mischa deelt zijn bijzondere verhaal. Over de keuzes die hij maakte, zijn onzekerheden, maar ook over de ontdekking dat werken in het onderwijs misschien wel eens zijn ware roeping zou kunnen zijn. “Ik heb het afgelopen jaar bij Saxion heel wat overwonnen.”

Jessica.jpg Studentenleven

Studeren met… een kind: Jessica dook in de boeken als ze haar dochter naar bed had gebracht

Jessica Bakos is afgelopen zomer afgestudeerd aan de opleiding Human Resource Management en is sinds kort begonnen met haar baan bij Topicus. Met haar Duitse afkomst en haar verantwoordelijkheden als moeder heeft ze haar studie versneld binnen drie jaar afgerond. Hoe ze dit voor elkaar kreeg en wat haar ervaring is met het studeren met een kind vertelt Jessica in het volgende interview.