Studenten deeltijd

Ervaringsverhalen over studeren in deeltijd

Wil je weten hoe het is om te studeren in deeltijd? In deze verhalen lees je hoe onze studenten hun deeltijdopleiding ervaren. Hoe is het om werk, privé en studie te combineren? Welke tips hebben de studenten voor jou? Je leest het hier!

Verhalen over studeren in deeltijd

Nienke.jpg Onderwijs

Alumnus Nienke trok de stoute schoenen aan en kreeg daardoor een diverse baan bij Carintreggeland

Alumnus Nienke van Wessel volgde na haar opleiding Verpleegkunde ook de master Health Care and Social Work. Tijdens haar studie liep ze al stage bij Carintreggeland, waar ze na twee jaar werken in het ziekenhuis weer aanklopte. Vijf jaar later werkt ze daar nog. “De master was een heel mooi vervolg op mijn hbo-studie, waardoor ik nu ook heel anders in de wijk sta.”

Mischa Oosten Onderwijs

Mischa haalde alsnog zijn diploma: ‘Het laatste jaar bij Saxion heeft me mentaal sterker gemaakt’

Vlak voor de zomer nam een gelukkige Mischa Oosten (42), in het bijzijn van zijn vriendin en zoon Luca (8) zijn Saxion-diploma in ontvangst: twaalf jaar nadat hij startte aan de Hospitality Business School. Mischa deelt zijn bijzondere verhaal. Over de keuzes die hij maakte, zijn onzekerheden, maar ook over de ontdekking dat werken in het onderwijs misschien wel eens zijn ware roeping zou kunnen zijn. “Ik heb het afgelopen jaar bij Saxion heel wat overwonnen.”

Jessica.jpg Studentenleven

Studeren met… een kind: Jessica dook in de boeken als ze haar dochter naar bed had gebracht

Jessica Bakos is afgelopen zomer afgestudeerd aan de opleiding Human Resource Management en is sinds kort begonnen met haar baan bij Topicus. Met haar Duitse afkomst en haar verantwoordelijkheden als moeder heeft ze haar studie versneld binnen drie jaar afgerond. Hoe ze dit voor elkaar kreeg en wat haar ervaring is met het studeren met een kind vertelt Jessica in het volgende interview.

Daphne Rensen - Saxion Onderwijs

In deeltijd studeren, werken én coachen: deeltijdstudentcoach Daphne doet het!

Daphne Bol-Rensen (24) is tweedejaarsdeeltijdstudent pabo, werkt en is daarnaast deeltijdstudentcoach. Het helpen van mensen is haar grootste drijfveer. In dit interview lees je hoe ze werk, studeren, privé en coachen ervaart en combineert. En wat een deeltijdstudentcoach voor jou als deeltijdstudent kan betekenen!

Hester Wolter-Mons Onderwijs

Hester heeft een carrièreswitch gemaakt en is afgestudeerd als hbo-verpleegkundige: 'Ik wil graag meer betekenen voor de medemens.'

Hester Wolters-Mons is afgestudeerd als verpleegkundige na het volgen van de hbo-v opleiding bij Saxion. In mei is ze begonnen aan haar nieuwe baan als verpleegkundige. In dit interview vertelt ze ons meer over het maken van een carrièreswitch, hoe ze in deeltijd studeren heeft ervaren én geeft ze bruikbare tips mee voor gelijkgestemden die aan een dergelijk traject willen beginnen.

Brian Gruppelaar student FastSwitch hbo-v Saxion Onderwijs

Brian: ‘Wees niet bang dat iets niet kan, want er zijn altijd meer mogelijkheden dan je denkt!’

Brian Gruppelaar volgt de opleiding hbo-v bij Saxion via het FastSwitch traject. Deze opleiding is speciaal voor hoogopgeleide mensen die een carrièreswitch willen maken naar de zorg én hun baan & studie willen combineren. We vroegen Brian naar zijn achtergrond en zijn ervaring met in deeltijd studeren.

Karin.jpg Onderwijs

Alumnus Karin studeerde op latere leeftijd Verpleegkunde: ‘Dat heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben’

In de tijd dat Karin Szabo-te Fruchte naar school ging was het niet vanzelfsprekend dat vrouwen naar het hbo gingen. Na vele jaren gewerkt te hebben bij een verpleeghuis, besloot Karin dat het tijd was om in deeltijd toch Verpleegkunde te gaan studeren. Ze werkt nu bij het Thoraxcentrum in Enschede en werd in 2019 uitgeroepen tot verpleegkundige van het jaar. “De patiënt speelt de hoofdrol en ik ben de coach. Ik ben de gids die de weg naar herstel zo goed mogelijk probeert te faciliteren.”

Portretfoto van deeltijdstudent Sander Onderwijs

Sander: 'De inhoud van deze master pas ik gelijk toe in mijn werk als docent'

Sander Dommerholt is docent van de opleiding PIE bij het Twents Carmel College en projectcoördinator binnen het project Sterk Techniek Onderwijs. Hij is 30 jaar, woont in Rijssen en volgt de Master Leren en Innoveren – Teacher Leader bij Saxion. Wij vroegen Sander naar zijn ervaring als deeltijdstudent bij deze master.