Studenten deeltijd

Ervaringsverhalen over studeren in deeltijd

Wil je weten hoe het is om te studeren in deeltijd? In deze verhalen lees je hoe onze studenten hun deeltijdopleiding ervaren. Hoe is het om werk, privé en studie te combineren? Welke tips hebben de studenten voor jou? Je leest het hier!

Verhalen over studeren in deeltijd

Twee deeltijd studenten in techniek lab Onderwijs

Wat is het verschil tussen deeltijd en voltijd?

Je bent aan het werk en zit na te denken over je toekomst. Je wilt je verdiepen, verbreden of juist iets heel anders gaan doen. Je komt tot de conclusie dat je een studie wilt gaan volgen. Online ga je opzoek naar welke studie het beste bij je past en komt daarbij diverse voltijd- en deeltijdopleidingen tegen, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een voltijd- en deeltijdopleiding? In dit artikel leggen we je het verschil uit!

deeltijd master educational leadership Onderwijs

Maaike rondde de deeltijdmaster Educational Leadership af: ‘Ik blijf fris van nieuwe dingen leren’

Maaike Schaap deed haar werk als opleidingsmanager bij het SOMA College in Harderwijk vooral op gevoel en zocht naar onderbouwing. En dus begon ze in 2020 aan de master Educational Leadership (MEL). Anno 2024 past ze de opgedane kennis toe als teamleider bij Aeres Hogeshool in Dronten. “De master heeft me geleerd te bepalen of het nou klopt wat mijn gevoel zegt.”

Kimberley Verheij - Social work Onderwijs

Een deeltijdstudie combineren met werk en privé: zo doe je dat volgens deze (oud-)studenten

Het is ongetwijfeld de grootste uitdaging rondom in deeltijd studeren: hoe combineer je je deeltijdopleiding met je werk en je privéleven? De afgelopen jaren deelden tientallen studenten hun ervaringen op Saxion.nl. Een overzicht van de belangrijkste tips!

Onderwijs

Ilona is familie-ervaringsdeskundige: ‘Hoop dat naasten in de toekomst meer gezien worden’

Zo’n drie jaar geleden rondde Ilona Smit (48) de cursus Familie Ervaringsdeskundigheid af en inmiddels is ze alweer anderhalf jaar aan het werk als familie-ervaringsdeskundige bij Dimence. Ze hoopt dat in de toekomst familie en naasten van mensen met psychische problemen meer gezien, gehoord en ondersteund worden. “Ik hoop dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.”

Deeltijdstudie deeltijd studeren deeltijdopleiding Onderwijs

Deeltijdstudent Nina (20) wil inspireren: ‘Ik geniet enorm van de opleiding, mijn werk en van wat ik leer’

In deeltijd studeren alleen voor dertigplussers? Dacht het niet! Nina Peeters (20) werkt in de horeca, volgt een leerwerktraject bij Universiteit Twente én begon afgelopen februari met de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie. Ze wil andere twintigers inspireren om in deeltijd te studeren, maar heeft ook nog een groter doel: kinderpsycholoog worden. “Een kind is nog zó kwetsbaar en moet nog zóveel leren.”

Deeltijd master Onderwijs

Een master volgen naast je werk en privéleven: ‘Ik heb de constante wens om me verder te ontwikkelen’

Het is niet niks: studeren terwijl je werkt, een gezin hebt, vrijwilligerswerk doet en ook af en toe eens van je vrije tijd wil genieten. Na overleg met zijn werkgever én met het thuisfront, koos Robin Brink (35) voor de Master Health Care and Social Work. “Als basis voor veranderingen en doorontwikkeling in de zorg is onderbouwing nodig. De basis voor het maken van die onderbouwing heb ik meer dan gevonden in de master.”

Deeltijd master Onderwijs

Rosan kan na haar deeltijdmaster als manueel therapeut het complete traject met de sporter doorlopen

Al sinds 2018 werkt ze als fysiotherapeut, maar drie jaar geleden merkte Rosan Brand dat ze zich graag wilde specialiseren binnen dat vakgebied. Inmiddels is ze bijna klaar met de deeltijdmaster Musculoskeletaal, waardoor ze een completere fysiotherapeut is geworden. “Met de master hoop ik dat laatste stukje in het behandelplan van een sporter ook zelf op te kunnen lossen.”

Deeltijd opleiding Saxion Onderwijs

‘Ik heb altijd al geweten dat ik in de zorg wilde werken’

Mayke Schipholt (27 jaar) heeft altijd al geweten dat ze in de zorg aan de slag wilde. Het is haar met de paplepel ingegoten: haar moeder is ook verpleegkundige. Na succesvol afronden van haar bacheloropleiding hbo-verpleegkunde en relevante werkervaring bij onder andere een huisartsenpost besloot ze om de master Advanced Nursing Practice te gaan volgen, die ze afgelopen zomer afrondde.