Landing-deeltijd-header-5.jpg

Hbo-programma's

Ontwikkeling staat bij jou als professional voorop en je stelt gerichte doelen. Met een hbo-programma (of losse module) van Saxion bereik je deze! Hiermee ontwikkel jij je in een voor jou waardevol thema. Wat past bij jou?

Wat is een hbo-programma?

Een hbo-programma is een pakket van twee of meer modulen rondom een bepaald thema. De hbo-programma’s van Saxion gaan over uiteenlopende thema’s binnen de sectoren Techniek, Economie en Zorg & Welzijn. Ze zijn afgestemd op vraagstukken of thema’s binnen bedrijven en organisaties. Wil jij jezelf in een relatief korte periode bijscholen of verdiepen in een bepaald thema? Dan is een hbo-programma iets voor jou!

Waarom kiezen voor een hbo-programma?

Met een hbo-programma verdiep jij je in relatief korte tijd in een specifiek onderwerp dat aansluit bij jouw vakgebied. Hierdoor hoef je geen vierjarige opleiding te doen en doe je toch de benodigde kennis op hbo-niveau op. Deze kennis kun jij direct toepassen in de praktijk.  Goed om te weten: voor elke behaalde module in het hbo-programma ontvang je een hbo-cerfiticaat ter waarde van 5ETC. Een certificaat is inwisselbaar voor studiepunten bij inschrijving voor de bijbehorende deeltijdbachelor of Associate degree bij Saxion Parttime School

Ons aanbod van modulair onderwijs

Constant worden er nieuwe modulen en hbo-programma's ontwikkeld of doorontwikkeld. Welke module of hbo-programma past bij jou?

Wat is modulair onderwijs?

Een module, onderdeel van ons modulair onderwijs, wat is dat eigenlijk? Een module is een onderdeel van het bacheloronderwijs. In 9 weken rond je een module af, waarna je een hbo-certificaat ter waarde van 5 ETC ontvangt. Een certificaat is inwisselbaar voor studiepunten bij inschrijving voor de bijbehorende deeltijdbachelor of Associate degree bij Saxion Parttime School.

Alle praktische informatie over modulen en hbo-programma's op een rij:

  • Modulen hebben vier startmomenten per jaar en worden op verschillende locaties aangeboden. 
  • Het is mogelijk om één enkele module te volgen, of een hbo-programma dat uit meerdere modulen bestaat.
  • Volg één module of kies een hbo-programma dat past bij jouw opleidingsvraag. En mocht je de smaak te pakken hebben, kun je een hbo-programma en/of modulen stapelen tot een hbo-diploma! Hierbij ontvang je na 4 jaar (standaardroute) je een bachelortitel. Bij een aantal opleidingen is het ook mogelijk om na 2 jaar een Associate degree te behalen.
  • Blended learning: een mix van thuis, online én groepsgewijs bij Saxion studeren. 

Bezoek onze open avond voor meer informatie!

Contact & vragen

Bij elke deeltijdopleiding vind je handige informatie over het programma, je aanmelding, de toelating en de kosten. Heb je een vraag? Dan kun je terecht bij het Saxion Informatiecentrum.

WhatsApp

088 - 019 3700

Telefoon

088 - 019 3700

E-mail

info@saxion.nl
Studenten deeltijd

Nieuws