Techniek & ICT 2.jpg
Deeltijd

Stromingsleer analyseren en optimaliseren van stromingen

Dagelijks komen we in aanraking met stromingsleer en de toepassing hiervan. Denk aan het water dat thuis bij je uit de kraan komt. Om er zeker van te zijn dat het water onder de vereiste druk uit de kraan stroomt, is het gebruik van de juiste pomp essentieel. Als werktuigbouwkundige zorg je ervoor dat vooraf gespecificeerde druk gegeneerd kan worden, ongeacht de drukverliezen in het leidingsysteem. Ook houd je rekening met slijtage om cavitatie te voorkomen. Wil je kennis opdoen over stromingen door pijpleidingen, appendages en aerodynamica? Dan is deze module zeer geschikt.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en plaats naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze module is momenteel niet mogelijk. Nieuwe data volgen. Belangstelling? Vul onderstaande formulier in.

  • Type

    Module

  • Start

    Februari

  • Vakgebied

    Techniek & ICT

  • Duur

    10 weken

  • Prijs

    € 725,00

  • Plaats

    Enschede

  • Lesdagen

    Enschede (maandag)

Ben je er klaar voor?

Voordat jij start met de module is het belangrijk dat je aan de (aanvullende) toelatingseisen voldoet, zoals een relevante praktijkomgeving.

Check hier de toelatingseisen

Wat kun je straks?

  • Je bepaalt het wrijvingsverlies over een leidingsysteem van een component door het toepassen van de energiewet met als doel om het totale drukverlies te bepalen.    

  • Je past impulsbehoud toe om een omstroomd lichaam of een leidingstromingen.  

  • Je onderbouwt de pompselectie met kwalitatieve en kwantitatieve argumenten.    

  • Je bepaalt de relevante ontwerpparameters van een centrifugaalpomp,    

  • Je bepaalt de liftkracht en weerstandskracht voor een omstroomd lichaam.   

Hierdoor toon je aan dat je de leeruitkomst behaald hebt: “De WB-professional past basiskennis van stromingsleer toe in een praktijksituatie, zoals het op een juiste manier selecteren van een (centrifugaal)pomp of het aandragen van oplossingen om de luchtweerstand om een voorwerp te verminderen.”. 

Wat is modulair onderwijs bij Saxion?

Deze module is een onderdeel van het deeltijdonderwijs. In 9 of 18 weken rond je een module af waarna je als student studiepunten en als cursist een certificaat ontvangt. Die certificaten zijn inwisselbaar voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijd bachelor- of Associate degree-opleiding bij Saxion Parttime School.

Meer over modulair onderwijs

Inhoud

Deze module kent negen inspirerende, actieve contactmomenten. Je bereidt je voor op de bijeenkomsten door bijvoorbeeld kennisclips of literatuur te bestuderen of opdrachten te maken. In elke bijeenkomst staat een thema centraal zoals bijvoorbeeld: de continuïteitwet, wrijvingsverliezen van leidingsystemen, cavitatie en pompen en aerodynamica. In elke bijeenkomst vindt verdieping op de theorie plaats. Een voorbeeld hiervan is dat je leert hoe je je kennis over lift- en wrijvingskracht toepast op onder andere het ontwerp van bijvoorbeeld een auto of vliegtuigvleugel.  

5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Afronding

Je sluit de module af met een digitale toets waarin praktijkgerichte cases centraal staan. Na het met goed gevolg behalen van de toets ontvang je als student 5 EC en als cursist een hbo-certificaat.

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

De module wordt verzorgd door Saxion Parttime School. Als je de module volgt in Enschede, dan zijn de bijeenkomsten op de maandag. Als je de module volgt in Deventer, dan zijn de bijeenkomsten op dinsdag. Elke bijeenkomst is 90 minuten. De groep bestaat uit maximaal 28 deelnemers.

Kosten

Bij de genoemde kosten voor deze module zijn alle bijeenkomsten en twee toetskansen inbegrepen. Mocht je de module niet in één keer behalen, dan kun je in het opvolgende kwartiel deelnemen aan een herkansingsmogelijkheid voor de toets. De kosten voor aanschaf van literatuur zijn niet bij de module-prijs inbegrepen.

Heb je aanvullende vragen over kosten? Neem dan gerust contact met ons op via: 088 - 019 9160 of parttimeschool@saxion.nl.

Toelating en aanmelden

Toelating 

Deze module is op hbo-niveau. Het is goed om te weten dat je voor deze module wiskundige kennis nodig hebt over het oplossen van vergelijkingen. Een relevante praktijkomgeving op hbo-niveau is essentieel voor het afronden van de module. Die omgeving kan je eigen baan of (vrijwilligers)werk zijn. Mocht je niet werkzaam zijn in een voor deze module relevante omgeving, dan moet je afspraken maken met een bedrijf of instelling die kan dienen als jouw relevante praktijkomgeving. Nadere informatie hierover kun je opvragen bij Saxion Parttime School of je studiecoach.  

Aanmelden

Om je aan te melden als cursist voor deze module, klik je op de aanmeldbutton. Om de module te volgen als student, bijvoorbeeld als onderdeel van je Vrije Keuzeruimte, doorloop je de procedure die bij de Vrije Keuzeruimte van Saxion Parttime School vermeld wordt. Bespreek je mogelijke deelname met je studiecoach.