Deeltijd

Verdiep je in de cognitieve psychologie

In deze module leer je over neuropsychologische functies, hoe deze in relatie staan tot onder andere het denken (cognities) en gedrag, en hoe je met deze kennis een beter inzicht krijgt in hoe de mens in elkaar zit. Al lerend en discussiërend werk je je de komende weken door de leerstof over cognitieve psychologie en neuropsychologie heen.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en plaats naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze module is momenteel niet mogelijk. Nieuwe data volgen. Belangstelling? Vul onderstaande formulier in.

 • Start

  Mei

 • Vakgebied

  Psychologie

 • Duur

  10 weken

 • Prijs

  € 625,00

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Deventer (dinsdag)

Ben je er klaar voor?

Voordat jij start met de module is het belangrijk dat je aan de (aanvullende) toelatingseisen voldoet, zoals een relevante praktijkomgeving.

Check hier de toelatingseisen

Wat kun je straks?

 • Je hebt algemene kennis over de cognitieve psychologie.
 • Je hebt algemene kennis over de neuropsychologie.
 • Je hebt algemene kennis over aandacht en executief functioneren.
 • Je hebt algemene kennis over de beeldvorming van de hersenen.
 • Je hebt algemene kennis over taal en spraak.
 • Je hebt algemene kennis over plasticiteit, herstel en neuropsychologische revalidatie.
 • Je hebt algemene kennis over motoriek en actie.
 • Je hebt algemene kennis over het geheugen.

Hierdoor toon je aan dat je de leeruitkomst behaald hebt: "De TP-professional heeft kennis van de neuroanatomie van de hersenen en het neurocognitief functioneren van de hersenen en inzicht in de werking van het brein in relatie tot het gedrag."

Wat is modulair onderwijs bij Saxion?

Deze module is een onderdeel van het deeltijdonderwijs. In 9 of 18 weken rond je een module af waarna je als student studiepunten en als cursist een certificaat ontvangt. Die certificaten zijn inwisselbaar voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijd bachelor- of Associate degree-opleiding bij Saxion Parttime School.

Meer over modulair onderwijs

Inhoud

Deze module kent acht wekelijkse bijeenkomsten en een consult. Je volgt wekelijkse bijeenkomsten online of op locatie. Tijdens de bijeenkomsten bespreekt de docent de stof met jou op een interactieve manier. Na afloop van de bijeenkomst kun je online proefvragen maken om je inzicht in de stof te toetsen.

Op het discussieforum wordt telkens gedurende drie weken een stelling over cognitieve of neuropsychologie geplaatst. Je beargumenteert of je het daar mee eens of oneens bent en leert daarmee om jouw standpunt uit te leggen met inhoudelijke kennis opgedaan tijdens de module.

5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Afronding

Je wordt individueel beoordeeld door middel van een digitale toets. Na het met goed gevolg behalen van de toets ontvang je als student 5 EC en als cursist een hbo-certificaat.

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

De module wordt verzorgd door Saxion Parttime School. Als je de module volgt in Enschede, dan zijn de bijeenkomsten op de maandag. Als je de module volgt in Deventer, dan zijn de bijeenkomsten op dinsdag. Elke bijeenkomst is 90 minuten. De groep bestaat uit maximaal 28 deelnemers.

Kosten

Bij de genoemde kosten voor deze module zijn alle bijeenkomsten en twee toetskansen inbegrepen. Mocht je de module niet in één keer behalen, dan kun je in het opvolgende kwartiel deelnemen aan een herkansingsmogelijkheid voor de toets. De kosten voor aanschaf van literatuur zijn niet bij de module-prijs inbegrepen.

Heb je aanvullende vragen over kosten? Neem dan gerust contact met ons op via: 088 - 019 9160 of parttimeschool@saxion.nl.

Toelating en aanmelden

Toelating

Deze module is op hbo-niveau. Een relevante praktijkomgeving op hbo-niveau is essentieel voor het afronden van de module. Die omgeving kan je eigen baan of (vrijwilligers)werk zijn.

Ben je niet werkzaam in een voor deze module relevante omgeving? Maak dan afspraken met een bedrijf of instelling die kan dienen als jouw relevante praktijkomgeving. Nadere informatie hierover kun je opvragen bij Saxion Parttime School of je studiecoach.  

Aanmelden

Om je aan te melden als cursist voor deze module, klik je op de aanmeldbutton. Om de module te volgen als student, bijvoorbeeld als onderdeel van je Vrije Keuzeruimte, doorloop je de procedure die bij de Vrije Keuzeruimte van Saxion Parttime School vermeld wordt. Bespreek je mogelijke deelname met je studiecoach.