Toelating

De informatie op deze pagina geldt voor het studiejaar 2021-2022. De toegangseisen kunnen onderhevig zijn aan veranderingen in overheidsbeleid en Saxion of University of Greenwich reguleringen.

Om toegelaten te worden tot de opleiding ben je in het bezit van:

  • Een bachelordiploma in de richting Facility- of Vastgoedmanagement, of een aanverwant gebied zoals de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde, of Hotel Management, of een vergelijkbaar veld.
  • Engelse taalvaardigheid van TOEFL 550, IELTS 6.0 of vergelijkbaar (enkel van toepassing op NON-EU studenten)

Optioneel intakegesprek

Studenten die zich inschrijven voor de opleiding worden uitgenodigd voor een intakegesprek. Het intakegesprek richt zich op de match tussen jouw achtergrond en verwachtingen enerzijds, en de inhoud van de opleiding anderzijds.

Cursusgeld

Het cursusgeld voor deze opleiding bedraagt voor het studiejaar 2022-2023 € 10,800. Dit cursusgeld omvat niet de volgende kosten:

  • een optionele module in 'Academic English Writing' € 150;
  • studiereis naar University of Greenwich in London: reis- en verblijfskosten voor eigen rekening;
  • literatuur;
  • de extension fee (kosten voor verlenging) van € 2,500 (per verlengingsjaar) verschuldigd na de nominale duur van de opleiding.

* Voor Nederlandse studenten is er een mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Wil je in studiejaar 2021-2022 doorstromen naar een masteropleiding, maar lukt het je door de coronacrisis niet om je diploma te behalen? Dan biedt een master bij Saxion uitkomst!

Saxion wil voorkomen dat je in studiejaar 2021-2022 niet kunt starten met een van de masters die binnen Saxion worden aangeboden, omdat je door de coronacrisis één of enkele onderdelen van je bacheloropleiding voor 1 september niet hebben kunnen afronden. Hiervoor is de volgende regeling opgesteld:

De regeling

Bij Saxion University of Applied Sciences kunnen studenten die bij de start van studiejaar 2021-2022 hun bachelor­opleiding nog niet hebben afgerond (hun graad nog niet hebben behaald) voorwaardelijk worden toegelaten en als student worden ingeschreven.

Om voor de voorwaardelijke inschrijving in aanmerking te komen, stelt de aspirant-student een studieplan op, voorziet dit plan van een afrondingsadvies van de studieloopbaanbegeleider en legt beide documenten voor aan de course director/admission officer van de masteropleiding.

De coursedirector bepaalt op basis van de haalbaarheid van de combinatie van afronding van de bacheloropleiding en de start van de masteropleiding, gedurende de periode september 2021 tot januari 2022, of de aspirant-student ingeschreven kan worden voor de masteropleiding. Deze voorwaardelijke toelating geldt tot 1 januari 2022.

Indien het de student niet lukt om voor 1 januari 2022 aan de instroomeisen te voldoen (met andere woorden om de bacheloropleiding af te ronden voor 1 januari 2022), moet hij/zij alsnog de opleiding verlaten en wordt hij/zij uitgeschreven voor deze masteropleiding.

Gebruik maken van de regeling

Wil je gebruik maken van deze specifieke voorwaarden en/of hierover in gesprek? Dan kun je contact opnemen met de opleiding (course director/admission officer), zodat je samen kunt bekijken of het verstandig is om gebruik te maken van deze voorwaardelijke toelating.

Voor internationale studenten geldt de voorwaardelijke toelating niet, tenzij ze bezig zijn met het behalen van een getuigschrift van een Nederlandse instelling voor hoger onderwijs. Overige internationale studenten moeten voldoen aan de voorwaarde voor inschrijving conform de WHW.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over het programma, de toelatingseisen en toelatingsprocedures contact op met Saxion (HBS) Master Office.

Saxion (HBS) Master Office
T. +31 (0)88 - 019 3400
(op werkdagen van 08:30 - 16:30)
E. masteroffice.hbs@saxion.nl

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Servicepoint. Servicepoint vind je in Deventer en Enschede en is op elke werkdag geopend. Alle (toekomstige) Saxion-studenten kunnen hier terecht, ongeacht op welke locatie je studeert of gaat studeren.