Waarom ik voor de studierichting Software Engineering binnen HBO-ICT heb gekozen

Waarom heb je gekozen voor de HBO-ICT-richting Software Engineering?
"Ik vind het leuk om met computers te werken, zowel hard- als software. Ik vind het interessant om ermee te knutselen; kleine programma’s te schrijven. Steeds weer bekijken wat je ermee kunt. Je ziet dan dat je heel erg snel heel ver kunt komen. Een half jaar geleden wist ik nog niets van de programmeertaal Java en nu programmeer ik al een basis mail-systeem. Je merkt dat je zaken steeds sneller begrijpt."

Een half jaar geleden wist ik nog niets van de programmeertaal Java en nu programmeer ik al een basis mail-systeem.

Axel
Axel, Student

Wat is het leukste vak dat je tot nu toe hebt gehad?
"Het vak programmeren vind ik wel echt het leukste vak tot nu toe. Dat is toch wel waarom ik deze studie wil doen. Ik ben nu bezig om een (semi-)mailsysteem te bouwen in Java. Niet zozeer voor gebruik, maar dat je begrijpt en weet hoe Java in elkaar zit. En dat je makkelijk objectgeoriënteerd kunt programmeren."

Hoeveel tijd ben je gemiddeld kwijt met je studie?
"Ik heb ongeveer 3 uur per dag colleges. Daarnaast ben ik 3 à 4 uur bezig met huiswerk of het samenwerken in projectgroepen."

Heb je nog tips voor aankomende studenten?

  • Leer je tijd goed organiseren. Plan goed en lever je werk op tijd in,
  •  Ga op kamers! Dat zorgt voor een stukje onafhankelijkheid en zelfvertrouwen.
  • "Word lid van je studievereniging. Die is er voor om je studententijd zo gaaf mogelijk te maken. Ook kan je er makkelijker contacten leggen met bedrijven voor bijvoorbeeld een bijbaantje."