Inge koos voor een combinatie van sociaal en zakelijk

Inge kwam tot haar keuze voor Human Resource Management (HRM) door veel open dagen te bezoeken. De opleiding HRM van Saxion leek haar het leukst, omdat het een combinatie is van sociaal en zakelijk en dat spreekt haar erg aan. Inge houdt ervan om met mensen bezig te zijn, maar wel in een zakelijke omgeving met een zakelijke sfeer.

"Wat ik positief vind, is dat de opleiding HRM erg innovatief is. Saxion bedenkt continu nieuwe dingen om verbeteringen aan te brengen. Ze zijn bijvoorbeeld erg actief met enquêtes en vragenlijsten om zo achter de behoeftes van ons (studenten) te komen. Ze laten ons meedenken met van alles en zo wordt er veel betrokkenheid gecreëerd."

De opleiding HRM is erg innovatief. Ze laten ons meedenken met van alles en zo ben je erg betrokken

Inge Rechterschot
Inge Recherschot, Studente Human Resource Management

Kiezen uit twee richtingen

"Wat ik leuk vind aan de opleiding is dat je kunt kiezen uit twee richtingen. De managementkant of de ontwikkelingskant van HRM. Ik kies voor de ontwikkelingskant, Human Resource Development (HRD). Bij deze richting leer je alles rondom het leren en ontwikkelen van medewerkers. Tegenwoordig moet elke organisatie blijven veranderen, innoveren en ontwikkelen. Dit vraagt veel van het personeel. Hoe moet de leidinggevende hierop inspelen en hoe pakt de organisatie dit aan? Ik vind dit een interessant vraagstuk. Tijdens mijn opleiding heb ik ook stage gelopen bij een re-integratiebureau. Daar heb ik vooral geleerd om coachende gesprekken te voeren. Heel belangrijk voor een HRM’er!”