Een student vertelt

Ik werk fulltime bij het bedrijf waar ik ben afgestudeerd en heb het hier erg naar mijn zin. Als personeelsfunctionaris moet je je aan kunnen passen aan anderen. Je moet met iedereen goed kunnen praten, van chauffeurs tot medewerkers van de financiële afdeling. Dat ik heel onderzoekend en nieuwsgierig ben, helpt me ook, omdat je eigenlijk overal informatie moet halen. In mijn werk ben ik de schakel tussen het management en de werknemers.

Mensenwerk

Het welzijn van medewerkers vind ik belangrijk. Ik wil graag dat iedereen op de goede plek zit en het leuk vindt op zijn of haar werk, net als ikzelf. Ik houd me binnen deze functie vooral bezig met recruitment, dus het werven en selecteren van nieuwe medewerkers. Van de vacatures opstellen tot het voeren van de sollicitatiegesprekken en de indiensttreding. Echt mensenwerk.

Zoektocht

Voordat ik HRM ben gaan doen, volgde ik de opleiding Facility Management. Omdat ik daar niet op mijn plek zat, heb ik open dagen bezocht en een interessetest gedaan. De zoektocht leidde uiteindelijk tot de opleiding HRM. Tegen aankomend studenten zou ik willen zeggen: maak echt je eigen studiekeuze. Sommige opleidingen zijn heel populair, maar dat wil niet zeggen dat ze bij jóu passen. Neem de tijd om dat te onderzoeken, door bijvoorbeeld naar open dagen te gaan of met een opleiding mee te lopen.