Lector Jaap Knotter in zijn laboratorium

Veiligheid & Digitalisering

In een samenleving waarin we digitaal steeds meer met elkaar zijn verbonden, worden vraagstukken op het gebied van veiligheid, probleemeigenaarschap en organisatie steeds complexer. Oplossingen die technisch voor de hand lijken te liggen, zijn niet altijd effectief of maatschappelijk wenselijk. Zeker op het gebied van maatschappelijke veiligheid. Er is op digitaal gebied daarom zowel behoefte aan objectieve veiligheid (hoe het is) als aan subjectieve veiligheid (hoe het wordt beleefd).

De missie van het zwaartepunt Veiligheid en Digitalisering is om met toekomstbestendig onderwijs en praktijkgericht onderzoek een impact te maken op het gebied van digitale veiligheid. Hiervoor helpt Saxion inwoners, bedrijven en overheden zich bewust te worden van de kansen, risico’s, mogelijkheden en beperkingen van digitalisering en hier kritisch en proactief mee om te gaan. Ons uitgangspunt is dat digitale veiligheid zorgt voor een versterking van de democratische rechtsstaat en de publieke waarden. En uiteindelijk: voor een weerbare samenleving.


Lectoren

Een lector is een gepromoveerde onderzoeker die praktijkgericht onderzoek verricht. Daarnaast leidt een lector de onderzoeksgroep, ook wel het 'lectoraat', waarbinnen dit onderzoek wordt uitgevoerd. Meer weten over de expertises van een lector? Klik op de naam om zijn of haar profiel te lezen.

Nieuws over veiligheid en digitalisering

Vragen voor onze lectoren

Rozanne Harleman.jpg

Rozanne Harleman

Persvoorlichter (ma t/m vrij)

06 - 8362 4197