Header website 1900x600_2.png

Saxion Ondernemers Award: word jij dé studentondernemer van 2024?

We gaan weer op zoek naar dé Saxion ondernemer van het jaar! Heb jij een eigen bedrijf? Ga jij graag een uitdaging aan? Dan is dit jouw kans om echt stappen te zetten. Schrijf je nu in voor de Saxion Ondernemers Award 2024! (Inschrijven is niet meer mogelijk)

Doe nu mee en pak deze kans! 

Met de Saxion Ondernemers Award geven we je een welverdiend podium. Ben jij net begonnen met ondernemen of ben je al wat verder en wil je laten zien wat jij in petto hebt? Dan is dit jouw moment om te schitteren! De zoektocht naar dé ondernemer van het jaar is begonnen, en de spotlight wacht op jou.

Waarom meedoen?

Of je nu de wereld wilt verbeteren, je dromen wilt realiseren, of gewoon gaat voor die indrukwekkende hoofdprijs – het maakt niet uit! De Saxion Ondernemers Award biedt jou een unieke kans om jouw ondernemende talenten verder uit te breiden.

Wat kun je verwachten? 

Om deel te kunnen nemen aan deze competitie, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • je hebt een onderneming
 • je hebt omzet en klanten
 • je hebt de ambitie om te groeien
 • jouw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • je bent Saxion student

Ben jij geselecteerd om mee te doen aan dit gave traject? Dan ga jij tijdens verschillende masterclasses en bootcamps niet alleen werken aan de groei van jouw bedrijf, maar ook aan jouw persoonlijke groei én ondernemende kwaliteiten. Deze masterclasses zullen in de namiddag georganiseerd worden, waardoor het goed te combineren is met jouw opleiding.

De (voorlopige) data waarop de masterclasses plaats vinden zijn 23 april, 14 mei, en 4 juni tussen 15.00 en 18.30 uur. De Business Boost Day staat gepland op 10 juli van 09.00 tot 20.00 uur. Geef je je op voor dit traject, zet dan vast deze data in je agenda!

Door deel te nemen, betreed je een exclusief netwerk van medestudent ondernemers, coaches, investeerders en doorgewinterde ondernemers. Het traject is in wedstrijdvorm en dus een afvalrace; uiteindelijk worden er 3 finalisten gekozen.

Tijdens de grande finale in september 2024 wordt uit deze 3 talenten dé Saxion ondernemer van het jaar gekozen. 

Wacht niet langer, jouw ondernemersreis begint hier! 

Grijp deze kans om jouw bedrijf te laten zien aan de wereld en jou als ondernemer verder te ontwikkelen. Het is een inspirerend ondernemers traject, je ontvangt waardevolle feedback van de vakjury en jouw ondernemerspad wordt begeleid door diverse coaches. 

Er kan er maar één de winnaar zijn! 

Inschrijven kan tot en met maandag 1 april. Daarna zullen er intake gesprekken gevoerd worden en kiest de jury de deelnemers die mee mogen doen aan dit gave traject.
Uit de 3 finalisten komt 1 winnaar welke een prijs ontvangt ter waarde van € 10.000 !  Met deze prijs kun jij jouw onderneming naar een nóg hoger plan tillen. Dus... pak deze kans en schrijf je in. 

Het traject van de Ondernemers Award heeft mij veel geleerd over de kern van mijn bedrijf; waarom doe ik dit en hoe doe ik dit goed? Het heeft mij ook veel nieuwe contacten opgeleverd door de vele media aandacht die ik kreeg. Hier zijn nieuwe klanten uitgekomen. Ik kan dit iedereen aanraden; het is een investering in jezelf en levert je écht wat op!

Bram Kuipers, winnaar Saxion Ondernemers Award 2023

Partners

Aan de Saxion Ondernemers Award zijn verschillende partners verbonden. Zij zorgen er samen voor dat er nieuwe startups worden gerealiseerd. Nieuwsgierig wie deze partners zijn? Lees meer!

ew-logo-kl-rgb.png

EW Facility Services

Website

Logo MKB Twente.jpg

MKB Twente

Website
dontwasteculture_logo.jpeg

Don't waste culture

Website
Zuivelhoeve.jpg

Zuivelhoeve

Website

Frequently Asked Questions (FAQ)

In 2024 vindt de wedstrijd van half april tot begin september plaats. De finaleshow is op 3 of 5 september 2024.

De Saxion Ondernemers Award vindt plaats bij incubators van Saxion Centrum voor Ondernemerschap in Deventer en Enschede.

De finale vindt plaats op dinsdag 3 of donderdag 5 september 2024. Zet 'm alvast in je agenda!

De finale vindt plaats in Deventer. De exacte locatie wordt later bekendgemaakt.  

De Saxion Ondernemers Award is toegankelijk voor studenten van Saxion in Enschede, Deventer en Apeldoorn. 

Nee, helaas kunnen internationale studenten niet mee doen aan de Saxion Ondernemers Award. Internationale studenten die geïnteresseerd zijn in Ondernemerschap, kunnen wel een programma als YOSHI volgen.  

No, unfortunately, international students can’t take part in the Saxion Ondernemers Award. They can follow our extracurricular programme YOSHI.

De inschrijving voor de Saxion Ondernemers Award 2024 is geopend vanaf maandag 10 februari tot en met 1 april 2024. 

Je kunt je tot maandag 1 april 2024 aanmelden via saxion.nl/ondernemersaward.

Je ontvangt na aanmelding een digitale bevestiging. Op maandag 8 april ontvang je per e-mail bericht of je mag mee doen aan de Saxion Ondernemers Award. 

Je ontvangt geen studiepunten door het meedoen aan de Saxion Ondernemers Award. Maar laat dat je er niet van weerhouden om mee te doen! Ervaringen zijn net zo belangrijk als studiepunten ;-)

Nee, Saxion en de partners van de Ondernemers Award financieren dit gehele traject voor jou. Alle bijeenkomsten worden goed verzorgd met eten, drinken en andere faciliteiten.

We verwachten dat je bij minimaal 80% van de masterclasses aanwezig bent. De data worden in overleg met de deelnemers geprikt.

Natuurlijk!  Maar dat wist je zelf ook wel hè.

In het kader van de Saxion Ondernemers Award zullen deelnemers onderling en met de organisatoren diverse ideeën en concrete plannen op het gebied van producten, diensten en/of ondernemen in onderlinge samenwerking uitwerken tot onder andere business modellen. De bedoeling van de Saxion Ondernemers Award is om een vrije uitwisseling van ideeën te bevorderen waarbij de deelnemers en organisatoren elkaar bijstaan bij het opstellen en ontwikkelen van business modellen. Om deze vrije uitwisseling van ideeën te bevorderen is geheimhouding van groot belang. Daarom moet iedereen die deelneemt of meewerkt aan de Saxion Ondernemers Award vooraf akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden waarin dit gedekt is.

Indien jouw bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel mag je mee doen.  

Ja dat mag, mits diegenen ook aan de criteria voldoen. Groepen van maximaal 5 personen. Meld je alleen wel allemaal apart aan en vermeld dat je samenwerkt. 

Nee helaas, het programma is enkel toegankelijk voor studenten die bij Saxion ingeschreven staan. Indien je na de selectieprocedure van 8 april afgestudeerd bent, is dit geen probleem en mag je alsnog mee doen.  

De winnaar ontvangt een prijzenpakket ter waarde van €10.000. Dit pakket bestaat uit: 

 • Bundel van producten en diensten aangeboden door onze partners om jou een vliegende start te geven (je mag hier zelf invulling aan geven)
 • PR-kit voor media aandacht van jouw startup

Ervaring in pitchen, exclusieve coaching van ondernemers, toegang tot een netwerk van (innovatieve) ondernemers en organisaties, maar bovenal een hoop plezier!

Een ervaren vakjury bestaande uit vijf topondernemers bepalen wie de winnaar wordt. Dit doen ze op basis van beoordeelde opdrachten, jurygesprekken, gelezen businessplannen en tijdens de finale! Tijdens de finale zijn er ook publieksstemmen te verdienen die meetellen bij de einduitslag.

Breng een bezoekje aan één van de incubators:

 • Ariënsplein 1, Enschede
 • Zutphenseweg 6C (Terrein 'De Gasfabriek'), Deventer

E-mail ons op communicatie.scvo@saxion.nl of stuur een appje naar 06-83672128.

Neem contact op

De organisatie van de Saxion Ondernemers Award 2024 is in handen van Leonie van de Beek, werkzaam voor het Saxion Centrum voor Ondernemerschap. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Daarvoor kun je Leonie bellen, e-mailen of appen:

 • 088 - 019 16 74
 • l.j.m.vandebeek@saxion.nl

NIEUWS OVER DE SAXION ONDERNEMERS AWARD