E³UDRES²

Wist je dat wij een trots lid zijn van E³UDRES²? Dit is een dynamisch Europees samenwerkingsverband van negen vooraanstaande hoger onderwijsinstellingen die de krachten bundelen op het gebied van onderzoek, onderwijs, innovatie en ondernemerschap. Zo kunnen studenten tot minstens 2030 profiteren van de activiteiten van E³UDRES². Klinkt interessant? Ontdek hoe deze samenwerking tussen hogescholen niet alleen lokale banden versterkt, maar ook bijdraagt aan een vooruitstrevend Europa waarin we gezamenlijke waarden delen en onze Europese identiteit versterken.

Wat is E³UDRES²?

E³UDRES² is een Europees samenwerkingsverband van negen instellingen voor hoger onderwijs. Even wat trivia: de afkorting  E³UDRES² staat voor Engaged and Entrepreneurial European (3xE = E³) University as Driver for European Smart and Sustainable (2xS = S²) Regions. E³UDRES² wordt uitgesproken als 'you-dress', zonder de getallen. 

Deze negen uiteenlopende hoger onderwijsinstellingen werken nauw samen om een belangrijke impuls te geven aan het hoger onderwijs en aan de regio's. Maar wat hebben deze Universities of Applied Sciences (UAS) met elkaar gemeen? De volgende kenmerken verbinden ons in deze samenwerking:

  • dynamische, kleinere hogescholen met minder dan 30.000 studenten; 

  • gevestigd in kleine of middelgrote Europese steden in kleinere Europese landen;  

  • diep geworteld in de eigen omgeving; 

  • internationaal verbonden en actief op het vlak van hoger onderwijs in Europa. 

Meer weten? Bekijk de video en ontdek wat E³UDRES² voor jou kan betekenen! 

Visit E³UDRES²

Voor wie is E³UDRES²?

Bij E³UDRES² draait het allemaal om jou, onze student! We willen je inspireren en het onderwijs bieden dat jou in staat stelt om een echte changemaker te worden. Dat betekent dat je als lid van onze community naar complexe vraagstukken kijkt met een frisse blik. Samen met verschillende vakgebieden en belanghebbenden vorm jij de drijvende kracht achter concrete veranderingen in onze regio.

Naast te gekke evenementen zoals Hackathons, Living Labs en Bootcamps, zijn er nog veel meer spannende E³UDRES²-activiteiten waar jij aan kunt meedoen. Door onze samenwerking met andere Europese hoger onderwijsinstellingen krijgt Saxion toegang tot een geweldig netwerk. Dat opent deuren naar nieuwe samenwerkingen en kansen voor jou, je medestudenten en docenten. Je kunt makkelijker door Europa reizen en wordt onderdeel van een Europese universiteit met verschillende campussen.

Kortom, een fantastisch avontuur staat voor je klaar! 🚀

Ontdek E³UDRES²-activiteiten
image00181.jpeg

E³UDRES² brengt mensen vanuit allerlei achtergronden samen en gaat verder dan wat je normaal van hoger onderwijs zou verwachten. De samenwerking heeft één duidelijk doel: het empoweren van een diverse gemeenschap bestaande uit studenten, docenten, onderzoekers, ondernemers, en nog veel meer. Samen willen we een versneller zijn voor verandering. We willen onze eigen omgeving slimmer en duurzamer maken, en zo een positieve impact hebben.

Heb je hulp nodig bij het oplossen van een vraagstuk? Neem contact op! 

Wat E³UDRES² doet
Teacher sitting on desk giving lecture

E³UDRES² gaat op zoek naar strategieën die bijdragen aan een bloeiende en duurzame toekomst voor regio's. De hierbij betrokken deskundigen werken binnen drie afzonderlijke onderzoeksnetwerken: Circular Economy (circulaire economie), Wellbeing &Active Ageing (welzijn en actief ouder worden), en Human Contribution to Artificial Intelligence (de bijdrage van de mens aan AI). Zij hebben onder meer als taak voorstellen op te stellen, burgerwetenschapsinitiatieven uit te voeren, en jaarlijkse Living Labs te orkestreren.

Onderzoekskansen
Three students watching a tablet screen

Tijdens dit project heb ik niet alleen veel geleerd van en over mijn team, maar ook over mezelf. De kennis die ik kon opdoen bij lokale deskundigen, heb ik mee teruggenomen naar mijn medestudenten bij Saxion. Ik ben erg trots dat ik een week durfde weg te gaan om me in deze workshop te storten met mensen die ik niet kende, op een plek waar ik nog nooit was geweest.

Lucija - Bachelor of Tourism Management

Wil je meedoen aan de volgende Intensive Living Labs in Oostenrijk?

Werk samen met onder meer internationale ondernemers, beleidsmakers, burgers en onderzoekers die een ander perspectief kunnen geven op het vraagstuk dat jij aanpakt, en vind samen een oplossing.

Partnerinstellingen

Ervaringen van studenten

Bootcamp in Hongarije

"Het was een hele leuke week vol activiteiten en veel emotie. Wat je gaat doen hangt natuurlijk af van je interesses en studieprogramma, maar zelfs als het onderwerp niet direct iets te maken heeft met je studierichting, zijn er altijd dingen die je kunt bijdragen en leren. Dit is een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten, kennis te maken met andere culturen, en jezelf uit te dagen."

Liesl - Bachelor Hotel Management 

Lees hier het hele verhaal!

Bootcamp in Hongarije

"Ik vond het erg leuk om aan het project te werken, vooral omdat er in mijn team mensen met verschillende achtergronden zaten. Zo kon iedereen iets anders inbrengen, en dat was erg leuk. Sommige teamleden hadden kennis die mij voor mij helemaal nieuw was, en ik heb veel van ze geleerd. Het was een nieuwe ervaring omdat we in zo korte tijd zoveel moesten doen. We moesten van elk teamlid de sterke punten bepalen en daar gebruik van maken om snel te werken en een geweldige oplossing te bedenken. Onze stakeholder was ook erg blij met de resultaten en wilde dat we het plan verder zouden uitwerken om er eventueel een onderneming van te maken."

Mette - Bachelor Hotel Management

Lees hier het hele verhaal!

I Living Labs in Letland

"Tijdens dit project heb ik niet alleen veel geleerd van en over mijn team, maar ook over mezelf. De kennis die ik kon opdoen bij lokale deskundigen, heb ik mee teruggenomen naar mijn medestudenten bij Saxion. Ik ben erg trots dat ik een week durfde weg te gaan om me in deze workshop te storten met mensen die ik niet kende, op een plek waar ik nog nooit was geweest."

Lucija - Bachelor Tourism Management

Lees hier het hele verhaal!

Meer weten over E³UDRES²

Enthousiast? Doe mee en wordt onderdeel van de E³UDRES² community!

Studenten, onderwijsprofessionals, ondernemers, onderzoekers en organisaties - neem contact met ons op om mee te doen of als je een idee hebt voor de volgende E³UDRES²-activiteit.