HighRes_SAX00284.jpg

Studentopdrachtgever Smart Solutions Semester

Word jij een studentopdrachtgever voor het Smart Solutions Semester? Ondernemers, daar worden we bij het SCvO blij van. Heb je op dit moment een bedrijf of startup? Dan weet je als geen ander dat het signaleren van kansen in de markt, het creëren van waarde en de juiste afwegingen maken en hierna handelen ontzettend belangrijke waarden en kenmerken zijn. Plan nu een gesprek in met onze coach en wij helpen je verder.  

Wil jij vrijblijvend kennis maken? Plan nu je gesprek in!

Gesprek inplannen

Wat houdt het traject in?

Als studentopdrachtgever of start-up bieden wij jou een unieke kans. Jij kan studentopdrachtgever worden van het Smart Solutions Semester. Een multidisciplinair team gaat jouw vraagstuk of probleemstelling onderzoeken. Begeleid door een tutor en een coach vanuit het SCvO. 

Je kunt je inschrijven voor studentopdrachtgever als: 

  • Je een eigen onderneming hebt of als start-up wilt beginnen 

  • Je onderneming KvK is ingeschreven (of je businessplan is goedgekeurd door het SCvO) 

  • Je een duidelijke groeiambitie hebt als werkgever van de toekomst 

  • Je met je bedrijf maatschappelijke en/of economische impact wilt maken 

  • Aanmelden voor 20 mei

  • Na je aanmelding ontvang je de uitnodiging voor een intakegesprek met twee SCvO-adviseurs.  

  • Startmomenten zijn elk half jaar in september en februari.  

  • De zakelijke begeleiding volg je bij het SCvO, de inhoudelijke begeleiding bij je opleiding. 

Do’s en dont’s + valkuilen.

Ernstjan Nijsink is geruime tijd coach voor studentopdrachtgevers. Deze 5 praktische do’s en don’ts deelt hij graag met je: 

Opdracht schrijven
Schrijf de opdracht toe naar het soort student welke je graag in jouw team wilt. Is de opdracht technisch, maar met marktverkennende punten? Dan krijg je een combinatie van verschillende opleidingen. Onthoud dus altijd: What's in it for them! 

Communiceren 
Communiceer doelgericht. Het is belangrijk om in het begin duidelijk aan te geven: “ik ben de opdrachtgever, jullie gaan de opdracht uitvoeren. Ik verwacht het volgende van jullie, jullie kunnen het volgende van mij verwachten.”  Wees duidelijk over de belangen, communiceer hierover en bespreek de daarbij behorende spelregels.  

Spelregels
Duidelijke spelregels afspreken. Wat doe je als je te laat bent of in geval van afwezigheid? Wat doe je als je ziek bent? Hoe gaan we hier mee om? Wie is de groepsleider? Hierdoor kan je snel progressie boeken. Duidelijke regels en discipline dragen hieraan bij.  

Plannen & meetings
Spreek wekelijks af. Doe geen aannames en denk niet; geen nieuws, goed nieuws. Spreek fysiek af. Als je er bent, pik je veel meer op. Vanuit een online omgeving als Teams kan je wel updates krijgen, maar niet de groep managen. Zorg dus voor een gezonde combinatie tussen off- en online meetings en plan deze in. 

Dynamiek coach  
Als coach heb ik wekelijks contact met de studentopdrachtgevers. De coach treedt op als een mentor voor de opdrachtgever. Sta hier dan ook open voor. Zorg dat je in een vroeg stadium alles bespreekbaar maakt met de coach. 
Maar maak ook altijd kennis met je groep opdrachtnemers. Wees helder over de rol van de coach,  dan is die ook duidelijk voor je groep. Als studentopdrachtgever word je hierdoor professioneler en groei je als ondernemer. 

2.jpg

Meer informatie

Word jij student voor het Smart Solutions Semester? Neem contact op met ons én de coördinator of -begeleider van je opleiding. Voor meer informatie kun je terecht bij Sjoerd of Jurgen. Zij helpen je graag verder! 

Wil jij je inschrijven als student opdrachtgever?

Inschrijven
1549292026067.jpeg

Jurgen Kruiper

Secretaris START!up Fonds - Voorzitter commissie TOR

0613181603 linkedin
MicrosoftTeams-image (2).jpg

Sjoerd Welberg

Business coach | Saxion Centrum voor Ondernemerschap

0683496596 LinkedIn