MoekotteMedia-SCvO-HR-05027.jpg

Je hebt een eigen bedrijf en draait omzet, of bent bezig met de (door)ontwikkeling van je eigen innovatieve startup. Nu wil je je stageperiode doorbrengen in je eigen onderneming en leren hoe je je onderneming doorontwikkelt. Het verschilt per opleiding welke mogelijkheden daarvoor worden geboden, maar wat altijd belangrijk is, is om je goed voor te breiden. Plan daarom een gesprek met één van de coaches van Saxion Centrum voor Ondernemerschap.

Belangrijk om in gedachten te houden is dat toestemming voor stagelopen in je eigen onderneming gegeven wordt door je eigen opleiding en in het bijzonder de examencommissie. Het Saxion Centrum voor Ondernemerschap kan je in dat proces helpen met onderstaande zaken:

Samen inventariseren we wat de bestaande mogelijkheden en procedures zijn bij jouw opleiding. Waar moet bij jouw opleiding een stageplaats aan voldoen? En waar moet de opdrachtgever aan voldoen? We inventariseren eventuele leerdoelen maar bekijken ook het proces om een (afwijkende) stageplek aan te vragen. Uiteraard kijken we of je in aanmerking zou kunnen komen voor de Topondernemersregeling.

Het kan ook zijn dat we jou adviseren ervaring op te doen in de markt, bij een ervaren ondernemer of dat we een andere opdracht adviseren. Dit doen we altijd in het belang van jou als student en je onderneming.

Ook bepalen we met jou welke faciliteiten nodig zijn om een volwaardige stageplaats te creëren binnen jouw eigen bedrijf. Heb je een werkplek nodig of een (externe) coach? Want in je eigen bedrijf heb je natuurlijk niet de werkplek en afstudeerbegeleider die je wel hebt in een andere organisatie.

Daarnaast kijken we of een combinatie met een incubator of ondernemersprogramma wellicht interessant is in jouw situatie. En hoe jouw stageopdracht jouw onderneming ten goede kan komen.

Als je stage in je eigen onderneming loopt, krijg je business coaching vanuit onze LevelUP! werkwijze. Je ontmoet andere studentondernemers, krijgt coaching van ervaren ondernemers en volgt intervisie. Ook heb je de mogelijkheid om businessworkshops te volgen en naar evenementen en netwerkbijeenkomsten te gaan.

Wat we in de regel niet doen als Saxion Centrum voor Ondernemerschap is de rol van (bedrijfs)beoordelaar vervullen.

Meer informatie

Wil jij de mogelijkheden voor een stage in je eigen onderneming verkennen? Vul dan hier het intakeformulier in. Of kom naar een van de voorlichtingsbijeenkomsten.

Wil je stagelopen in je eigen bedrijf? Meld je nu aan!

Aanmelden