Focus

Wil je ondernemer worden, maar weet je nog niet hoe je dat doet? Misschien heb je al een idee, of ben je nieuwsgierig naar de kansen die er liggen voor ondernemers in de wereld van veiligheid en digitalisering? Dan kom wij graag met je in contact. Bij het Centrum voor Ondernemerschap in Apeldoorn helpen wij startende student ondernemers verder met hun bedrijf binnenhet domein van veiligheid en digitalisering.

Centrum voor Veiligheid en Digitalisering 

Big data, the internet of things, artificial intelligence: digitalisering brengt ongekende kansen. Maar de keerzijde is groot. Ransomware legt bedrijven plat en de politie worstelt met digitale ondermijning. De ontwikkelingen gaan zo snel dat je al gauw achter de feiten aanloopt. Daarom werkt Saxion en het Centrum voor Ondernemerschap nauw samen met andere partners in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) in Apeldoorn. Onze focus bij onze vestiging in Apeldoorn ligt in lijn met het opleidingsaanbod hier. 

Het Centrum voor Ondernemerschap werkt samen met de Politieacademie, de Universiteit Twente, ROC Aventus, gemeente Apeldoorn, het Opleidings- en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee, de Koninklijke Landmacht, het Instituut Fysieke Veiligheid en Apeldoorn IT, het netwerk van bedrijven en instellingen met IT-professionals. 

Op deze manier kunnen wij ondernemende studenten met actuele kennis uit het werkveld ondersteunen bij het opzetten of doorontwikkelen van hun eigen bedrijf. 

De wereld verandert razendsnel. Dit brengt enorm veel uitdagingen met zich mee. De fysieke en digitale wereld raken steeds verder met elkaar verweven. Technologie biedt enorm veel mogelijkheden en het maakt ons leven vaak een stuk makkelijker. Maar steeds vaker wordt technologie ook misbruikt, ingezet om bijvoorbeeld nepberichten, deepfakes en desinformatie te verspreiden.  

Welke kansen biedt digitalisering? En hoe zorgen we ervoor dat het online een beetje gezellig en veilig blijft? Daar hebben we innovatieve ondernemers voor nodig! Ondernemers die met hun bedrijfsidee antwoord bieden op de kansen en uitdagingen die er liggen. Zo bouwen we samen aan een digitale en veilige samenleving, waarin we met een gerust gevoel ons ding kunnen doen, online en offline.  

Bouw jij mee? Heb je goede ideeën en wil je leren hoe je deze ideeën om kunt zetten naar een bedrijf? Momenteel zijn wij hard aan het werk om een programma aan te bieden voor (startende) student ondernemers binnen het domein veiligheid en digitalisering. In de tussentijd leren wij je graag kennen om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

De komende tijd staan er verschillende workshops, netwerkborrels en evenementen op de planning waar wij je graag voor uitnodigen. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of neem contact op met Lynn Spendel. 

Wil je als student een eigen onderneming starten maar focus jij je niet op de thema's veiligheid en digitalisering? Ook dan komen wij graag met je in contact om samen te kijken wat onze andere locaties jou kunnen bieden. Contact opnemen kan door een mail te sturen naar centrumvoorondernemerschap@saxion.nl. 

Op de hoogte blijven van ons nieuwe programma, activiteiten en evenementen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

NIEUWS

Locaties Centrum voor Ondernemerschap

 • Centrum voor Veiligheid en Digitalisering CVD Apeldoorn2.jpg
  Leslocatie

  Centrum voor Veiligheid en Digitalisering

  Wapenrustlaan 11
  7321 DL Apeldoorn
  Route en contact
 • Gasfabriek Deventer
  Leslocatie

  Ketelhuis

  Zutphenseweg 6C (Business Innovatie Campus 'De Gasfabriek')
  7418 AJ Deventer
  Route en contact
 • Het lesgebouw van Saxion aan het Ariënsplein tijdens een bewolkte maar heldere dag.
  Leslocatie

  Alphons Ariëns

  Ariënsplein 1 - 300
  7511 JX Enschede
  Route en contact

Meer informatie

Voor meer informatie over het Centrum voor Ondernemerschap en/of het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn kun je terecht bij Lynn Spendel, zij helpt je graag verder. 

Lynn .jpg

Lynn Spendel

Adviseur l Centrum voor Ondernemerschap

06 20 81 12 42