lego bouwwerk

Jaarlijks organiseert Programma Bètatechniek van Saxion de FIRST® LEGO® League regiofinales Stedendriehoek in Deventer en Oost-Nederland in Enschede. Ieder jaar staat in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is dat 'City shaper'. Meer dan ooit moeten we samen innoveren en problemen oplossen. Deelnemende leerlingen hebben de macht om steden, dorpen en plaatsen, die zij 'thuis' noemen, tot nieuwe hoogtes te brengen. Voor hen dé kans de toekomst te leiden en verbeteren.

Over de FIRST® LEGO® League

De FIRST® LEGO® League daagt leerlingen uit om te denken als wetenschappers en technici. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan core values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar centraal.

Regionale wedstrijden

Tijdens de regiofinales werken de kinderen samen in teams van maximaal tien deelnemers en moeten zich manifesteren op het gebied van (robot)techniek, teamwork en probleemoplossend vermogen. De resultaten van hun werk zijn te zien tijdens de regionale en nationale finales.

Benelux finale 

De winnende teams van zowel de regiofinale Stedendriehoek als de regiofinale Oost-Nederland gaan door naar de Benelux finale in Eindhoven die plaatsvindt op 25 januari 2020. De winnaar van de Benelux finale mag naar het FIRSTWorld Festival in de Amerikaanse stad Detroit. 

WANNEER, WAAR EN VOOR WIE?

Wanneer:  Zaterdag 30 november bij Saxion in Deventer en zaterdag 14 december bij Saxion in Enschede
Voor wie: Kinderen tussen 9 en 15 jaar


Contact

Voor meer informatie over de First LEGO League kun je altijd contact met ons opnemen via:

Jeff de Ruyter

Jeff de Ruyter, ing. MMI

Projectleider

088 - 019 1936