Header_IPW.jpg

Internationale Projectweek voor talentvolle Havisten

Saxion biedt talentvolle havo 5 leerlingen de mogelijkheid om jaarlijks deel te nemen aan de Internationale Projectweek. Gedurende de week zal er door de (internationale) teams gewerkt worden aan een oplossing voor een bestaand technisch probleem of vraagstuk. Dit gebeurt in opdracht van een bedrijf uit Nederland of uit Duitsland. Er zijn steeds twee concurrerende teams die eenzelfde opdracht aanpakken.

Hoe ziet de week er uit?

Deze projectweek bestaat uit vijf stevige werkdagen. De leerlingen worden individueel gekoppeld aan een team van zeven of acht Saxion studenten, bestaande uit eerste-, tweede- en vierdejaars studenten van verschillende technische opleidingen. Zij krijgen net als de studenten van Saxion een eigen rol in het team. Een vierdejaars student zal hierin optreden als projectleider.

international-project-week-2018_10.jpg

Aan de slag!

De opdracht wordt op de eerste projectdag uitgereikt en toegelicht door de opdrachtgever. De teams hebben dan de dagen erop de tijd om hiermee aan de slag te gaan. De afsluiting is op vrijdag. Eerst pitchen de teams hun oplossingen aan de bedrijven. Daarna vindt er een markt plaats, waar de teams hun prototypen, ideeën en/of oplossingen in de etalage zetten. Na de markt volgt vervolgens de prijsuitreiking.

Kennismaking met technische opleidingen én Hogeschool Saxion

Naast het meekijken, het meedoen, het leren én het ontdekken wat het is om een technische of technisch gerelateerde opleiding (bij Saxion) te studeren, is de Internationale Projectweek voor leerlingen een uitstekende mogelijkheid om hun talenten te tonen!

Meer informatie? 

Arjan van Basten.jpg

Arjan van Basten, drs. ir.

Projectleider

088 - 019 1936