januari 2019

image.jpg Onderwijs

Voorlichtingsavond Erfrecht

Op dinsdag 22 januari vindt er bij hogeschool Saxion in Enschede een voorlichting erfrecht plaats. Deze wordt georganiseerd door tweedejaars HBO-Rechten studenten. In totaal worden ongeveer 150 gasten bijgepraat over verschillende onderwerpen, denk aan erfbelasting, afwikkeling van de erfenis en voogdij.

Word jij de eerste data-archeoloog? Open Dag

Open dag (16.00 - 20.00)

De Nettenfabriek, Spoorstraat 29, Apeldoorn
Presentatie resultaten Masterials II-project Onderzoek

Presentatie resultaten Materials II-project

Duurzaamheid is een urgente kwestie, vooral in de textiel- en kledingindustrie waar consumptie en afvalstromen blijven stijgen. In het Materials II-project ligt de focus erop dat tweedejaars studenten van de bacheloropleiding Mode Textiel Technologie van Saxion leren om de impact van een bestaand kledingstuk of accessoire systematisch te evalueren om de ecologische voetafdruk te verbeteren.

Blokchain Onderzoek

Blockchain & Health: voorbeelden en oplossingen uit de praktijk

Ketelhuis, Zutphenseweg 6C (Business Innovatie Campus 'De Gasfabriek'), Deventer

februari 2019

International Project Week Onderzoek

International Project Week

Frisse blik op uw opdracht? Doe mee aan de International Project Week! Tijdens de International Project Week werken maar liefst 150 studententeams van technische en economische opleidingen aan projecten die aansluiten bij beide disciplines.

Klinisch redeneren Business

Themamiddag klinisch redeneren

Ben jij verpleegkundige en kom je voor onverwachte en complexe clientsituaties te staan in je werk? Wil jij een kritische blik ontwikkelen en een volwaardige gesprekspartner zijn voor de (huis) arts? Kom dan naar de themamiddag op 5 februari 2019 en ga aan de slag met klinisch redeneren.

Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede
Aan de slag met proefjes in het lab.jpg Onderwijs

Zabuki Festival

Op donderdag 7 en vrijdag 8 februari 2019 vindt het Zabuki Festival plaats bij Saxion in Deventer. In samenwerking met het Zabuki-team organiseert Saxion voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool een inspirerende 2-daagse.

Handelskade, Handelskade 75, Deventer
Route Suc6 Ondernemerschap

Route Suc6

Op woensdag 27 februari 2019 vindt er een nieuwe editie van de Route Suc6 plaats. Dit keer een Nederlandse editie die plaatsvindt in het nieuwe Muziekcafé in de binnenstad van Enschede. Wie de spreker wordt van deze editie, houden we nog even geheim.

Binnenstad van Enschede

maart 2019

Word jij de eerste fake new detective? Open Dag

Open dag (11.00 - 15.00)

Vlaggen - International Week Onderwijs

Saxion International Week

Welcome to the international week of Saxion University of Applied Sciences.