april 2019

Saxion Ondernemerschap

Voorlichtingsbijeenkomst Fast Forward

Ben jij op zoek naar de kickstart van je carrière? Zit jij in de eindfase van je studie en sta je binnenkort voor de keuze: doorstuderen of op zoek naar een baan? Wil je jezelf persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen? Dan is Fast Forward iets voor jou!

Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede
Fablab-enschede.jpg Corporate

Het ‘Woon-concept van de toekomst’ onder de loep genomen

In het najaar van 2018 zijn Anika Franke en Elise Leusink gestart met de denktank ‘Enschede Eigen Ruimte’. De gedachte achter deze denktank is dat de nieuwe Enschedese bewoner vanaf het begin mee wil ontwerpen, besluiten en werken aan zijn omgeving, zijn thuis en daarmee al doende zichzelf vormt. Duurzaamheid en gesloten kringlopen staan hoog op de agenda. Bewoners willen een kleine ‘afdruk’ achterlaten met een blik op de toekomst, ze zijn zich bewust van de niet recyclebare, vervuilende hedendaagse methoden en willen verandering. Wat verandert dit bewustzijn aan het woon-concept van de toekomst?

Edith Stein, Van Galenstraat 20, Enschede
Saxion-9410-LR.jpg Ondernemerschap

Voorlichtingsbijeenkomst Fast Forward

Handelskade, Handelskade 75, Deventer

mei 2019

Create Tomorrow26(1).JPG Onderwijs

Studenten gaan voor impact tijdens denktank CREATE TOMORROW

Over één maand zal voor de achtste keer Create Tomorrow, ‘s werelds grootste studentendenktank, plaatsvinden op de campus van de Universiteit Twente. De toekomst staat meer dan ooit centraal. Ruim 1.000 studenten van verschillende universiteiten en hogescholen buigen zich op woensdag 1 mei met vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen over vernieuwende businesscases. Dit jaar is de denktank uitgebreid met een tweede track: future scenario’s. Het team met de beste oplossing wint € 4000,-.

universiteit Twente
BOOST Artificial Intelligence in jouw organisatie Business

BOOST Artificial Intelligence in jouw organisatie

Artificial Intelligence is meer dan een hype. Wist je dat we al 30 jaar Artificial Intelligence (AI) gebruiken? De toepassingen en mogelijkheden van AI zijn steeds interessanter voor het bedrijfsleven. Daarom nodigen we je graag uit voor het event 'BOOST Artificial Intelligence in jouw organisatie', op donderdag 9 mei van 13:00 tot 17:30 uur bij Saxion Deventer.

Handelskade, Handelskade 75, Deventer
Challenge Day Saxion Onderzoek

Challenge Day

The Challenge Day is an initiative to bring students and companies closer together.

universiteit Twente
Studenten Saxion in groepsgesprek Business

Werkconferentie Werkplaats Sociaal Domein Twente

De huidige Werkplaats Sociaal Domein Twente kent zijn oorsprong ruim 10 jaar geleden. Met een programmaduur van telkens 2 à 3 jaar hebben diverse thema’s en opdrachten op de agenda gestaan.

Hazemeijer Hengelo, Tuindorpstraat 61
Congres ‘1 jaar AVG’ Onderwijs

Congres ‘1 jaar AVG’

Een jaar geleden werd de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf dat moment in heel Europa dezelfde privacywetgeving geldt.

De Nettenfabriek, Spoorstraat 29, Apeldoorn
blond-hair-chairs-coffee-2041627.jpg Onderwijs

Themamiddag: Evidence Based Practice!

Veranderingen in de maatschappij gaan snel, net als in de dagelijkse gezondheidszorg. Dat vraagt van jou als professional dat je snel kunt schakelen en bijblijft in je vakgebied. Het lezen en beoordelen van (wetenschappelijke) literatuur is daarvoor onmisbaar, evenals professionele expertise en persoonlijke kennis, wensen en voorkeuren van de zorgvrager en/of diens netwerk.

Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede

juni 2019

Winnaar EW Saxion Ondernemers Award Ondernemerschap

Grande finale Saxion Ondernemers Award

Woensdagavond 5 juni staat het Wilminktheater in Enschede in het teken van de Saxion Ondernemers Award 2019. Tien finalisten strijden tijdens deze jubileumeditie om de titel: 'Saxions Ondernemer van het jaar 2019'. Benieuwd welke finalist er vandoor gaat met het prijzenpakket t.w.v. €10.000? Kom naar de finale en maak het live mee!

Wilminktheater, , Enschede