november 2018

Lustrum HRM praktijkonderzoek congres

10 jaar HRM praktijkonderzoek, state of the art en vooruitblik

jesper-aggergaard-495757-unsplash.jpg Onderzoek

Symposium “Gepersonaliseerde zorg voor lage rugpijn”

Wetenschappelijke inzichten leiden steeds meer tot het besef dat een ‘one-size fits all benadering’ onvoldoende werkt voor de behandeling van lage rugpijn. Personalisering van zorg op basis van wetenschap is vol in ontwikkeling en biedt jou als fysiotherapeut handvatten om je behandeling aan te passen op je patiënt.

header.jpg Onderwijs

Nationale studiedag ‘Jongens in het Primair Onderwijs’

Veel jongens groeien anders op dan meisjes: denk aan hun sterkere behoefte aan beweging. In fysiek opzicht laten ze zich maar al te graag gelden. Hun brein rijpt langzamer en meer onregelmatig. Ook hun taalontwikkeling verloopt anders dan bij meisjes, meer via beweging en dingen doen of maken. Opvoeden is uitvinden. Hoe kunt u met plezier inspelen op de ontwikkeling en creatieve energie van jongens?

headerfoto 15 novembber.JPG Business

Excursie Deventer Klimaatbestendige Stad

Voorafgaand aan Future Green Cities College Tour

085_031_FLEXIBILISERING_WEB.png Business

FLEX YOUR FUTURE

Hoe flexibel bent u? En hoe toekomstgericht en flexibel is uw organisatie? De continu veranderende omgeving vraagt veel flexibiliteit en toekomstgerichtheid van medewerkers én organisatie. Hoe kunnen wij hier flexibel op meebewegen? En belangrijker; wat kan het hoger onderwijs voor u betekenen? Laat u inspireren bij de conferentie Flex your Future. Dit event wilt u niet missen!

25 jaar Social Work Onderwijs

Conferentie 25 jaar Duitstalig deeltijdonderwijs 'Social Work'

Op donderdag 15 november vanaf 13.30 uur wordt met de conferentie „Gestern-Heute-Morgen. Zukunft aktiv gestalten“ gevierd dat de Duitstalige deeltijdopleiding 'Social Work' bij Saxion al 25 jaar bestaat.

Future Green City.JPG Business

Future Green City Collegetour

De ‘Future Green City’, de toekomstbestendige en duurzame stad en openbare ruimte, wordt in de toekomst ontworpen, beheerd én bewoond door studenten van nu. In Future Green City Collegetour maken ze kennis met hun toekomstige professioneel werkveld en collega’s. Tijdens deze collegetour staat het thema ‘Klimaatadaptatie’ centraal. Deze wordt belicht in de vorm van een collegetour-interview en verschillende workshops. Ook gaan studenten en professionals uit het werkveld aan de slag in het ontwerpatelier.

Smart Functional Materials Studentenleven

Masterclass Creatieve Technologie voor leerkrachten

Op vrijdag 16 november vindt er van 11.30 tot 16.00 uur een masterclass Creatieve Technologie plaats bij Saxion in Enschede. Tijdens deze masterclass geven HBO-docenten VO-leerkrachten een kijkje in de high-tech technologieën van dit moment én de toekomst. Ook gaan leerkrachten aan de slag met deze technologieën, krijgen zij handvatten hoe zij deze toe kunnen passen in hun lessen en weten zij hoe zij hun leerlingen klaarstomen voor de explosie aan mogelijkheden met deze technologieën.

Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede
Dag van de ondernemer Ondernemerschap

Dag van de ondernemer

Op vrijdag 16 november organiseren wij in het kader van de ‘MKB Dag van de Ondernemer’ samen met Gemeente Enschede, MKB Twente en Rabobank een inspiratie- en kennisevent speciaal voor ondernemers.

Alphons Ariëns, Ariënsplein 1 - 300, Enschede
Startup24: GET A TASTE OF ENTREPRENEURSHIP! Ondernemerschap

Startup24: GET A TASTE OF ENTREPRENEURSHIP

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november vindt Startup24 plaats in acht studentsteden, waaronder in Enschede. Gedurende 24 uur vorm je een team met andere ondernemende studenten en leer je om ideeën om te zetten in een gevalideerd concept en presenteer je deze in een echte startup pitch voor een jury. Gaat jouw team naar huis met €250 euro?