Mirjam Spitholt, Saxion
Corporate

I am Mirjam Spitholt, I am Saxion

Leestijd Minuten

I am Saxion is een serie portretten, waarin we Saxion-studenten en –medewerkers in beeld brengen en hen spontaan laten vertellen over wat zij op dat moment aan het doen zijn. Vandaag een portret van Mirjam Spitholt.

“Ik ben docent Bedrijfseconomie en Gelukskunde bij Saxion. Straks zit hier de zaal vol voor mijn workshop ‘Geluk zit in jezelf, maar......waar?’. Die geef ik samen met Joseph Oubelkas, die onterecht in een Marokkaanse gevangenis terecht kwam. Hij kan enorm inspirerend vertellen over hoe hij zich daar ondanks alle ellende staande hield. Dat heeft alles te maken met focus, vertrouwen en liefde. Ook ik laat zien dat geluk voor een groot deel maakbaar is door een beroep te doen op creativiteit, verbeelding, zelfkennis en intuïtie. Het leven lijkt niet altijd eerlijk. Je moet er zelf iets van maken. Leef in het nu en kijk vooral naar alles wat wel goed gaat. Dus: van lijder naar leider! Ik verwacht dat iedereen straks weggaat vol positieve energie! Hoe gaaf is dat?!”

Gerelateerde artikelen

Fotografie: Harry Broeze / Heracles afstuderen Onderwijs

Studenten International Business via innovatieplatform aan de slag bij bedrijven

6 februari 2020
Robin CB-days Studentenleven

Conscious Business-dagen zorgen voor ‘triggermomentje’ bij studenten

29 januari 2020
Portret Ingrid van Zuilekom en Myrna Pelgrum Onderwijs

'Goede palliatieve zorg begint bij goed onderwijs'