Smart Functional Materials
Corporate

Saxion goed vertegenwoordigd op Dutch Design Week

De Dutch Design Week staat binnenkort weer voor de deur. Jaarlijks trekt het evenement, waarbij allerlei facetten van design centraal staan, in Eindhoven meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Ook Saxion is goed vertegenwoordigd met de lectoraten Industrial Design en Smart Functional Materials.

Lectoraat Industrial Design staat tijdens de Dutch Design Week op de WorkinProgress expositie met hun projecten Konkreet (over toepassingen van 3D beton printen), parametrische modellering en Proud Breast (over oplossingen voor borstprotheses - de rol van de ontwerper bij het doorbreken van een taboe). Ook doet het lectoraat mee aan de sessie 'The 7 Roles of the Applied Design Researcher as Catalyst of Change'. Dit gaat over de rol die toegepast ontwerp-onderzoekers spelen bij veranderingen in de maatschappij.

Textiel

Daarnaast is het lectoraat Smart Functional Materials ook te vinden op de WorkinProgress expositie. Zij tonen de projecten XoSoft, een exoskelet van textiel dat mensen met mobiliteitsproblemen ondersteunt. Zij gaan in op het 3D printen van textielstructuren.

Gerelateerde artikelen

Saxion ontvangt ruim 2,1 miljoen euro voor zes SPRONG-samenwerkingsprojecten Onderzoek

Saxion ontvangt ruim 2,1 miljoen euro voor zes SPRONG-samenwerkingsprojecten

17 januari 2023
Corporate

Green Ambassador Marlies Pepers: stap voor stap groener

21 maart 2024
Onderzoek

Duurzaam ondernemerschap voor studenten én docenten