Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit Onderzoek

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit

Arthur Janse en Chhay Lin Lim: beiden werden deze Saxion-docenten gegrepen door de ongekende mogelijkheden die het fenomeen blockchain de wereld in toenemende mate gaat bieden. Ze sloegen de handen ineen en schreven het Basisboek Blockchain dat op 15 november aanstaande eerst in digitale vorm en begin december als hardcopy-exemplaar verschijnt. Chhay: “We hebben het boek geschreven dat we zelf hier in Nederland misten. Het was pionieren, maar we zitten al weer vol nieuwe plannen.”

UT pride Studentenleven

Universiteit Twente volgt Saxion met Th!nk with Pride-platform

In navolging van Saxion heeft ook Universiteit Twente een Th!nk with Pride-netwerk opgezet. Met dit platform, dat samen gaat werken met de Saxion-tak, richt de universiteit zich vooral op werknemers uit de LGBTIQ+-gemeenschap.

rainbow-flag-4426296_960_720.jpg Studentenleven

Saxion organiseert voorstelling tijdens Regenboogdagen in Enschede

Vrijdag 11 oktober is het wereldwijd Coming Out Day: een dag die in het teken staat van het uitkomen voor je seksuele geaardheid of genderidentiteit. Dinsdag tot en met zondag zijn het daarom de Regenboogdagen in Enschede en ook bij Saxion wordt er aandacht besteed aan dit onderwerp.

Dag van de Duurzaamheid Saxion 2019 Corporate

Het is de Dag van de Duurzaamheid!

10 oktober, het is de Dag van de Duurzaamheid en ook bij Saxion werken we hard aan een duurzame toekomst. We zetten een aantal initiatieven voor je op een rijtje, want duurzaamheid is niet moeilijk of ver weg en wie weet inspireren deze verhalen ook jou om mee te doen of je er bewust(er) van te zijn.

Jorien DSFW Ondernemerschap

'Het moet leuk blijven, maar ik wil wel dat ze het weten'

Dat we minder CO2 moeten uitstoten, daar zijn we het allemaal over eens. Maar dat ook de kledingindustrie veel duurzamer kan, dáár is niet iedereen zich van bewust. Dat merkt ook voormalig Saxion-student Jorien Vermeer. Zij organiseert in Deventer de Dutch Sustainable Fashion Week. “Kleding kan niet zomaar drie euro kosten, daar heeft iemand anders voor moeten betalen.”

Eenzaamheid onder jongeren Studentenleven

Kennis opdoen om eenzaamheid onder jongeren te bestrijden

Deze week is het de Week tegen eenzaamheid. Oud-student Koen Meijer (22) wil hier ook aan bijdragen, maar dan specifiek op het gebied van eenzaamheid onder jongeren. “Ik wist niet eens dat het bestond tot ik er op geattendeerd werd en ik denk dat meer mensen hetzelfde hebben, dus laten we er alerter op zijn.”

Timo Kos Corporate

Timo Kos nieuw lid College van Bestuur Saxion

Timo Kos is door de Raad van Toezicht, per 1 januari 2020, benoemd tot lid van het College van Bestuur (CvB) van hogeschool Saxion. Met Kos kent Saxion straks een CvB dat bestaat uit drie leden. Saxion zet de regio centraal in haar strategische agenda voor de komende vier jaar.

impressie opleiding Corporate

‘Met zijn benoeming maken we een toekomstbestendige keuze, voor Saxion én voor de regio’

Met de benoeming van Timo Kos als lid van het College van Bestuur, kiest Saxion nadrukkelijk voor het benutten van kansen om de regio nog sterker te bedienen. Het nieuwe collegelid treedt per 1 januari 2020 aan. “We zijn heel blij met de komst van Timo Kos,” vertelt Karl Dittrich, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Met zijn benoeming maken we een toekomstbestendige keuze, voor Saxion én voor de regio.”

Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo Corporate

Vandaag hebben onderwijsinstellingen Aventus, ROC van Twente en Saxion een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk het IT-onderwijs in de regio te versterken. De samenwerking heeft als doel om de overstap van mbo naar hbo beter op elkaar af te stemmen. Alles in het voordeel van de IT-student.

Lustrum studentvereniging, Tabula Rasa Enschede bestaat 50 jaar Studentenleven

Tabula viert 50-jarig bestaan: ‘Dit lustrum leeft écht’

Je kunt ze kennen van de eeuwige potjes beerpong, hun luidkeelse gezang tijdens de HOI of natuurlijk van hun eigen sociëteit. Maar als het aan voorzitter Meike Roosma en lustrumcommissievoorzitter Milou Geerdink ligt, gaat Tabula Rasa na dit jaar de boeken in als de vereniging met dat gave lustrum. Het thuishonk van de studenten Fysiotherapie en Podotherapie viert dit jaar het 50-jarig bestaan.