Nieuws

June 05, 2019-21-4513-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A5081-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Overdonderde winnaars na zinderende finale Saxion Ondernemers Award

Spanning bij de deelnemers, een hoog niveau tijdens de pitches en ontlading bij de winnaars: de finale van de jubileumeditie van de Saxion Ondernemers Award had het woensdagavond allemaal. Uiteindelijk gingen Anouk (Sassive), Karel en Bas (Brand Your Merch) er met de felbegeerde awards vandoor. “Het is nog een beetje onwerkelijk.”

June 05, 2019-17-2147-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A3273-Shotmaniacs.jpg Corporate

Heracles Almelo en Saxion ondertekenen samenwerkingsovereenkomst en zijn innovatiepartners

Heracles Almelo en Saxion hebben woensdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst getekend die de voetbalclub en de hogeschool aan elkaar verbindt als innovatiepartners.

Studenten erg blij met terugtrekken renteverhoging op studielening Corporate

Studenten erg blij met terugtrekken renteverhoging op studielening

Goed nieuws voor (toekomstige) studenten! Minister van Engelshoven kondigde vandaag in de Eerste Kamer aan dat het kabinet het wetsvoorstel rondom de verhoging van de rente op de studielening terugtrekt. Studentorganisaties zijn blij met dit bericht. Volgens de Landelijke Studentenvakbond betekent dit een besparing van zo’n 5.000 euro voor studenten. En ook de koepelorganisatie van Saxion’s studieverenigingen ziet de ontwikkeling als een overwinning.

380A9613.jpg Corporate

Eén jaar na invoering nieuwe privacywetgeving: 'Rol van individu blijft centraal'

Te veel bedrijven zagen de AVG als een risico, in plaats van een kans: dat was de conclusie die vrijdagmiddag werd getrokken tijdens het congres ‘1 jaar AVG’ in de Apeldoornse vestiging van Saxion. Met studenten en docenten van diverse opleidingen, alumni Security Management en mensen uit het werkveld werd teruggekeken op een bewogen eerste jaar met de nieuwe Europese privacywet.

XO soft Organisatie

Resource-efficient soft exoskeleton for people with walking impediments

A lot of people have lower limb mobility impairments, but there are few wearable technolo-gies to enable them to walk normally while performing tasks of daily living. XoSoft, a Euro-pean funded project, has brought together partners from all over Europe to develop a flexi-ble, lightweight and resource-efficient soft exoskeleton prototype.

Stadscampus Enschede Corporate

Adviesrapport ‘Wissels om’ van Commissie-Van Rijn heeft averechts effect voor hbo

Het adviesrapport van de Commissie-Van Rijn over de bekostiging van het hoger beroepsonderwijs heeft volgens het College van Bestuur van Saxion een averechts effect voor het hoger onderwijs. In dit advies zijn de afspraken uit het regeerakkoord om aandacht te hebben voor techniekonderwijs niet vertaald naar het hbo. De commissie stelt een herverdeling van geld in het hbo voor op basis van de wisseling van studenten tussen instellingen. Dit staat niet in het regeerakkoord en heeft een negatief effect voor Saxion.

Drone Onderzoek

Video: Afsluiting Next Level innovatieproject bij Space53

Space53, Veiligheidsregio Twente, Politie Oost-Nederland, Brandweer Twente, Twente Safety Campus, Ambulance Oost, RJ Safety & Security, DRONExpert, Saxion en Demcon Unmanned Systems hebben een unieke prestatie geleverd: het innovatieproject Next Level is bijna een jaar eerder afgerond dan gepland. Bekijk hier de aftermovie!

Green Team Twente presenteert nieuwste waterstofauto Studentenleven

Green Team Twente presenteert nieuwste waterstofauto

Maanden is eraan gewerkt en nu is hij bijna af. Vol trots presenteerde Green Team Twente donderdagavond hun gloednieuwe waterstofauto: de Aurora2. Het team zal ook dit jaar afreizen naar Londen om mee te doen met de Shell Shell Eco Marathon, de grootste zuinigheidsrace ter wereld. Green Team Twente bestaat uit 21 studenten van Saxion en Universiteit Twente.

Batavierenrace Studentenleven

Batavierenrace: combi van feestvieren en sporten

Maar liefst negen Saxion-teams verschenen dit jaar aan de start van de 47e editie van de Batavierenrace – ’s werelds grootste estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. Qua aanmeldingen leek het studentenfestijn op een deelnemersrecord af te stevenen, maar dat haalden ze uiteindelijk net niet. 8.457 fanatieke renners passeerden afgelopen zaterdag de finishlijn.

Meivakantie Corporate

Gewijzigde openingstijden meivakantie

In de meivakantie van maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei zijn de openingstijden van Saxion aangepast.