Minister van Engelshoven brengt bezoek aan Saxion Corporate

Minister: 'Ook in krimpregio’s is goed en breed hbo van belang'

Geen nieuwe ‘Haagse’ ideeën, geen radicale ingrepen: minister Van Engelshoven klinkt kalm in haar Strategische Agenda voor het hoger onderwijs. Toch bepleit ze twee koerswijzigingen én wil ze het hbo in krimpregio’s overeind houden.

Mediawijsheid foto.jpg Studentenleven

Sta jij aan of uit? Hoe mediawijs ben jij?

Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg?   Dat konden studenten en docenten dinsdag ontdekken in de Saxion Bibliotheek in Enschede tijdens de Dag van de Mediawijsheid.

Erik FMN award Studentenleven

Saxion-alumnus Erik wint FMN Student Award

Voormalig Facility Management-student Erik van Eerten heeft afgelopen week de FMN Student Award gewonnen. Hij schreef tijdens zijn afstuderen een onderzoeksrapport over de Europese aanbesteding van bedrijfsafval van een gemeente.

man met vr bril Onderwijs

Extended Reality Lab virtueel geopend in Enschede

Vandaag is in Enschede op locatie Ariënsplein het Extended Reality Lab geopend. Bezoekers konden hier virtueel een lintje doorknippen en verschillende demo’s van studenten en partners bekijken. "Het XR-lab geeft Saxion de mogelijkheid om langdurige projecten te doen met het bedrijfsleven en lectoraten."

Saxion kleurt oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen Corporate

Saxion kleurt oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen

Maandag 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Vanaf die dag wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voert UN Women campagne om bewustwording te creëren rondom dit probleem. Ook Saxion doet mee: het Epy Drost-gebouw kleurt in de avond oranje. 🧡

TalenIT_Event_Foto.jpg Corporate

Saxion en TalentIT praten politici bij over zoektocht naar IT-talent

Het is een bekende uitdaging in Twente: het behouden en aantrekken van talent. Zeker in de IT-sector is dit een issue. Daarom spraken Saxion en TalentIT vrijdag onder meer met Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66) over hun inspanningen op het gebied van het halen, opleiden en behouden van (IT-)talent in Twente.

Drone Onderzoek

Saxion ontvangt 1 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van drone met robotarm

Met een toekenning van €1 miljoen onderzoekssubsidie vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven kan Saxion met een aantal samenwerkingspartners de komende jaren enorme stappen zetten in de ontwikkeling van een autonome en modulaire vliegende hand. Het wordt wereldwijd de eerste praktische toepassing in zijn soort.

Drie onderzoeksteams van hogeschool Saxion ontvangen HTSM-geld voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen Onderzoek

Saxion-lectoren in de prijzen bij NWO-innovatiefestival

Saxion is tijdens het NWO-innovatiefestival ‘TEKNOWLOGY’ in de prijzen gevallen met drie relevante onderzoeksvoorstellen. Het gaat om de onderzoeksteams van Blockchain-lector Jan Veuger, NanoPhysics-lector Cas Damen en Advanced Forensic Technology-lector Jaap Knotter.

Saxion-student Erik genomineerd voor FMN Student Awards 2019 Studentenleven

Saxion-student Erik genomineerd voor FMN Student Awards 2019

De zes genomineerden voor de FMN Student Awards 2019 zijn bekend gemaakt! Saxion-student Erik van Eerten is ook genomineerd. Hij deed onderzoek naar de Europese aanbesteding van bedrijfsafval van een gemeente. Zijn scriptie, getiteld ‘De conventionele aanbestedingswereld op zijn kop!?’, wordt de komende weken door een vakjury beoordeeld.

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit Onderzoek

Saxion-docenten brengen Basisboek Blockchain uit

Arthur Janse en Chhay Lin Lim: beiden werden deze Saxion-docenten gegrepen door de ongekende mogelijkheden die het fenomeen blockchain de wereld in toenemende mate gaat bieden. Ze sloegen de handen ineen en schreven het Basisboek Blockchain dat op 15 november aanstaande eerst in digitale vorm en begin december als hardcopy-exemplaar verschijnt. Chhay: “We hebben het boek geschreven dat we zelf hier in Nederland misten. Het was pionieren, maar we zitten al weer vol nieuwe plannen.”