Niels Thomson Onderwijs

Niels verdient studiepunten door een elektrische motor te bouwen

Een jaar lang aan batterijen en een motor sleutelen, om er uiteindelijk voor te zorgen dat het elektrische voertuig snelheden behaalt van liefst 300 kilometer per uur: welke technische student wil dat nou niet?! Elektrotechiek-student Niels Thomson (links) is electrical engineer bij Electric Superbike en leeft zijn droom. “Je bent echt met iets bijzonders bezig.”

2019-08-13_STT_op_CircuitAssen-15.jpg Studentenleven

Coureurs Solar Team Twente onthuld op TT Circuit Assen

In Assen zijn dinsdagavond de vier coureurs van het Solar Team Twente gepresenteerd. Ook reed de nieuwe zonneauto RED E een aantal trainingsrondes op het TT circuit, ter voorbereiding op de kwalificatie voor de Bridgestone World Solar Challenge . Deze kwalificatie vindt plaats op 12 oktober in het Australische Darwin.

Solar Team Twente windtunneltest RED E (Johan de Jong) Studentenleven

RED E zonneauto heeft de luchtweerstand van een colablikje

Solar Team Twente reist binnenkort af naar Australië om deel te nemen aan de World Solar Challenge. Momenteel zijn ze druk bezig met het testen van de RED E zonneauto en deze week was een aerodynamische test in de windtunnel aan de beurt. De resultaten? Verrassend goed, aldus het team. “De luchtweerstand van onze zonneauto komt overeen met dat van een colablikje.”

Kevin Spanninga WK BMX Challenge 2019 (Navadanet) topsport Saxion Studentenleven

Tweede BMX-wereldtitel voor Saxion-student Kevin Spanninga

Kevin Spanninga (23), student Interior Design & Styling bij de Jan des Bouvrie academie van Saxion heeft afgelopen weekend op het WK BMX Challenge in België met succes zijn wereldtitel verdedigd. Hij werd wederom wereldkampioen in de categorie 17 tot 24 jaar. “Het is de kroon op een jaar heel hard werken…”

Sustainable Development Goals Saxion SDG Corporate

Saxion en de Sustainable Development Goals: welke stappen worden gezet?

Saxion ondertekende een klein jaar geleden de Sustainable Development Goals (SDGs), ofwel duurzame ontwikkelingsdoelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. En hoe gaat het nu met de bijdrage aan deze duurzaamheidsdoelen?

'Snuffeldrone' detecteert toxische gassen bij brand Onderzoek

Video: 'Snuffeldrone' detecteert toxische gassen bij brand

Saxion-lectoraat Advanced Forensic Technology heeft, in samenwerking met Brandweer Twente en Robor, een ‘snuffeldrone’ ontwikkeld. Het sensorpakket dat onder deze drone hangt kan twintig verschillende gevaarlijke stoffen meten. Hierdoor krijgt de brandweer sneller een beeld van het gevaar van de rookwolk.

Enschede - Stadscampus Corporate

Goed nieuws: Saxion wordt niet gekort

Minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - OCW) heeft laten weten dat ze de negatieve effecten van de herverdeling voor het hoger onderwijs met geld uit de voorjaarsnota 2019 compenseert. Dit betekent voor Saxion dat de korting van vier miljoen euro per jaar waar in eerste instantie sprake van zou zijn van de baan is.

Green Team Twente wint Eco-Marathon Londen Studentenleven

Green Team Twente wint Eco-Marathon Londen

Green Team Twente heeft gisteren de winst behaald tijdens de Shell Eco-Marathon in Londen. Het team heeft met hun waterstofauto ‘Aurora 2’ een equivalent van 1 op 760 weten te behalen. Deze winst zet de teller op drie gewonnen Shell Eco-Marathons, waarmee het team laat zien dat het de limieten van efficiëntie keer op keer weet op te zoeken.

Saxion gebouw Deventer Organisatie

Saxion-gebouw Deventer ontruimd in verband met rookontwikkeling

Rond het middaguur is het Saxion-gebouw in Deventer ontruimd in verband met rookontwikkeling in een proefopstelling in een laboratorium. De rook is buiten het bereik van de afzuiger gekomen en daardoor is de alarminstallatie afgegaan. De BHV-organisatie heeft binnen 20 minuten de 1000 studenten en medewerkers die aanwezig waren in het gebouw geëvacueerd. Na 10 minuten mocht iedereen weer naar binnen.

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019 Corporate

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019

Gisteren mocht Simon Hageman, als docent/onderzoeker werkzaam voor de academie Life Science Engineering & Design (LED), de Lettinga Award 2019 in ontvangst nemen. Hij kreeg de prestigieuze onderscheiding uitgereikt voor zijn onderzoek naar het verduurzamen van recycleprocessen van metalen uit afgedankte elektronica. Simon ontving de award in Delft tijdens de 16e editie van de Anaerobic Digestion Conference, een wereldwijd congres op het gebied van anaerobe vergisting en bioprocestechnologie.