‘Get dummied’ wint derde finale Tech Your School
Onderzoek

‘Get dummied’ wint derde finale Tech Your School

Leestijd Minuten

Donderdag 13 december vond de derde en laatste finale van Tech Your School plaats. Deze werd gewonnen door het team ‘Get dummied’ van het Bataafs Lyceum uit Hengelo. “We hebben een oplossing bedacht voor de grote hoeveelheid fietsen bij de ingang van de fietsenstalling.”

Het winnende idee

Leerlingen bij hun op school zetten hun fietsen allemaal aan het begin van de fietsenstalling. Het achterste gedeelte wordt dus nauwelijks gebruikt. “Uit luiheid. Nu moeten de conciërges steeds alle fietsen naar het achterste gedeelte verplaatsen.”, aldus een van de teamleden. De oplossing is volgens de leerlingen om een extra ingang bij de fietsenstalling te maken. Met daarbij een structuur – leerlingen die het eerste uur les hebben zetten de fiets achteraan. Leerlingen die het tweede uur les hebben, zetten de fiets in een ander gedeelte, dichter bij de ingang enzovoort.  

Wie niet luisteren wil, moet het maar ervaren
Leerlingen van de Grundel uit Hengelo kampen met een slechte WiFi verbinding op school. Hun idee was om de leerkrachten een week lang op ‘hun WiFi’ te laten werken. “Zo kunnen ze zelf ervaren hoe vervelend het is als je een slechte WiFi-verbinding hebt.” 

Ring the bell

Bij het Canisius is de schoolbel niet goed hoorbaar. Leerlingen zagen dat er zowel in de kantine als in de lokalen geluidsboxjes aanwezig zijn. Deze worden momenteel alleen gebruikt voor de radio. “We willen dat deze boxjes gekoppeld worden aan de schoolbel en dat deze harder wordt afgespeeld dan nu gebeurt. Ook willen we graag dat er een aparte bel is voor de pauze van de bovenbouw en de onderbouw.”

Op naar volgend jaar

Dit jaar is het eerste jaar dat Tech Your School wordt uitgevoerd op en met verschillende scholen uit de regio. “We blikken terug op een goede eerste pilot.”, aldus Jeff de Ruyter, projectleider binnen Programma Bètatechniek van Saxion. Het doel van Tech Your School is om leerlingen uit te dagen om een oplossing te bedenken voor een probleem binnen hun school. Deze oplossing kunnen de leerlingen formuleren vanuit de verschillende profielen (N&G, N&T, C&M en E&M). Tech Your School draagt dus bij aan ondersteuning bij hun profielkeuze. 

Gerelateerde artikelen

FIRST® LEGO® League Enschede 2022: een terugblik Organisatie

FIRST® LEGO® League Enschede 2022: een terugblik

21 maart 2022
Saxion Pre Programma basischool Organisatie

Nog veel meer te ontdekken voor leerlingen basisschool Veldzijde in Losser; ‘Groene en duurzame schoolomgeving’

26 mei 2021
FIRST® LEGO® League Persbericht

Finale FIRST® LEGO® League bij Saxion in Enschede