Saxion pre programma

Studeren is leuk en uitdagend, maar het brengt ook vragen met zich mee. Wil je als student, ouder of docent meer weten over studeren op het hbo? Of wil je meer weten over doorstuderen? Het PRE Programma biedt programma’s en activiteiten aan om je op weg te helpen.

Informatie voor nieuwe studenten

Wil je weten hoe het is om te studeren? Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten en een nieuwe studie. Met ons 100 dagen-programma bieden we je een zachte landing. Ouderejaars helpen je persoonlijk op weg en geven antwoord op je vragen. Daarnaast kun je meedoen aan verschillende activiteiten en workshops.  

Meer informatie over het 100 dagen-programma vind je hier!

Opweg met een Saxion student

Informatie voor huidige studenten

Heb jij je bacheloropleiding afgerond en ben je op zoek naar mogelijkheden om je verder te ontwikkelen? Dan kan doorstuderen iets voor jou zijn. Twee keer per jaar organiseert Saxion samen met Universiteit Twente een algemene bijeenkomst over doorstuderen. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je antwoord op vragen zoals: wat is een hbo-masteropleiding en wat zijn de toelatingseisen? Welke mogelijkheden zijn er? En hoe zit het met je studiefinanciering als je gaat doorstuderen?

Benieuwd welke hbo-masters Saxion aanbiedt? Bekijk hier het aanbod.

 

Informatie voor ouders

Een nieuwe fase breekt aan, je kind gaat studeren. Wat betekent dit eigenlijk? Ieder jaar verzorgen we informatiebijeenkomsten voor ouders over wat studeren op het hbo inhoudt.

Bekijk hier ons programma.

Informatie voor onderwijsinstellingen

We werken samen met verschillende onderwijsinstellingen en kennispartners om de overgang voor nieuwe studenten soepel te laten verlopen. Samen met het voorliggend onderwijs en het mbo organiseren we aansluitingsactiviteiten, zoals binnen het Toptraject.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken? Neem dan contact met ons op!

Programma's

Je kunt kinderen niet vroeg genoeg laten zien hoe leuk de wereld van toegepast onderzoek is. Daarom organiseren we allerlei programma’s voor het basisonderwijs. We laten kinderen zien dat onderzoek overal is.

Om de aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en het hbo zo goed mogelijk te laten verlopen bieden we verschillende activiteiten. Leerlingen krijgen zo de kans hun eigen talent te ontdekken. 

Heb je een mbo-diploma (niveau 4) maar heb je het gevoel dat je nog meer wilt leren? Of denk je dat een adviserende of leidinggevende functie iets voor jou is? Een hbo-opleiding is dan een logische vervolgstap. Maar word je als mbo’er wel toegelaten? En wat is het verschil tussen mbo en hbo? Wij helpen je bij de overstap.

Om studenten te helpen bij de overstap naar de universiteit, hebben we afspraken gemaakt met de Universiteit Twente (UT). Zo kunnen studenten tijdens de hbo-opleiding al een doorstroomminor volgen. Log als studenten in op MijnSaxion om meer te lezen over doorstroomminoren.

Workshops & events

Samenwerking

We werken samen met veel verschillende partners om het Saxion PRE Programma  inspirerend te laten zijn. We hebben partners in het onderwijs, het bedrijfsleven, bij de overheid en andere samenwerkingsverbanden.

Voor het Saxion PRE Programma  werken we veel samen met andere scholen en universiteiten. Denk daarbij aan basisscholen, middelbare scholen en ROC’s, maar ook aan hogescholen en universiteiten zoals Windesheim en de University of Twente. Samen organiseren we activiteiten om leerlingen over techniek te leren en om talent te spotten. Ook leren we van elkaar.

Daarnaast werken we ook aan inspirerend, toekomstbestendig en praktijkgericht onderwijs. Dit doen we onder andere door intensief samen te werken met middelbare scholen in Twente, Salland, Achterhoek en Stedendriehoek in het programma Havo van de Toekomst.

Voor onze programma’s werken we ook veel met bedrijven. We werken bijvoorbeeld bij de Fun Park Challenge samen met Avonturenpark Hellendoorn en Reef-Infra B.V.

Veel technische bedrijven uit Oost-Nederland zijn verenigd in Techniekpacten, zoals het Techniekpact Twente en Techniekpact Stedendriehoek. Het Saxion Pre Programma is ook deel van deze samenwerkingen. Zo hebben we contact met andere bedrijven die ook in de Techniekpacten zitten.

We steunen, helpen, werken en denken mee aan de  kennis op het gebied van living technology van jongeren en scholieren. Daarom doet het Saxion PRE Programma mee in alle technische samenwerkingen over techniek en technisch onderwijs. Onze partners zijn: