Betatechniek

Met het Saxion PRE Programma ontwikkelen we het talent van kinderen en jongeren. Dat doen we met een heel belangrijk doel: talent voor de regio Oost-Nederland, de Stedendriehoek en Twente behouden.

...op een leuke en interactieve manier kennismaken met Living Technology!

We laten kinderen en jongeren op een leuke en interactieve manier kennismaken met hun talent. Dat doen we door programma’s en evenementen te ontwikkelen voor basisscholen, middelbare scholen en mbo’s.

Events van programma bètatechniek

Je kunt kinderen niet vroeg genoeg laten zien hoe leuk de wereld van toegepast onderzoek is. Daarom organiseren we allerlei programma’s voor het basisonderwijs. We laten kinderen zien dat onderzoek overal is.

Om de aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en het hbo zo goed mogelijk te laten verlopen bieden we verschillende activiteiten. Leerlingen krijgen zo de kans hun eigen talent te ontdekken. 

Heb je een mbo-diploma (niveau 4) maar heb je het gevoel dat je nog meer wilt leren? Of denk je dat een adviserende of leidinggevende functie iets voor jou is? Een hbo-opleiding is dan een logische vervolgstap. Maar word je als mbo’er wel toegelaten? En wat is het verschil tussen mbo en hbo? Wij helpen je bij de overstap.

> Van mbo naar hbo.

Om studenten te helpen bij de overstap naar de universiteit, hebben we afspraken gemaakt met de Universiteit Twente (UT). Zo kunnen studenten tijdens de hbo-opleiding al een doorstroomminor volgen.

Log in op MijnSaxion om meer te lezen over doorstroomminoren.

Kai Haveman.jpg

Kai Haveman

Programmamanager Saxion PRE Programma

06 - 1362 7000
geen foto beschikbaar

Joyce van Tilburg

Managementassistente Saxion PRE Programma

Meer dan veertig enthousiaste techniekstudenten zijn ambassadeur van de opleidingen en studieroutes van Saxion.

Je leert ze kennen tijdens activiteiten voor zowel het primair onderwijs, voortgezet onderwijs als ROC's. Zo begeleiden de studenten basisschoolkinderen tijdens de RED Engineers Challenge en geven ze demonstraties en voorlichting tijdens open dagen en de Saxion Technology Day. Allemaal activiteiten waarbij techniekbewustzijn en techniekeducatie een rol spelen.

De studenten uit de studentenpool studeren allemaal bij Saxion. Ze vertellen vanuit hun eigen ervaring hoe het is om bij Saxion te studeren en hoe hun opleiding eruit ziet. Wat valt mee en wat valt tegen? De ambassadeurs vertellen het eerlijk en enthousiast zodat leerlingen van de middelbare school een goede studiekeuze kunnen maken. 

Contact

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen:

Jeff de Ruyter

Jeff de Ruyter, ing. MMI

Projectleider

088 - 019 1936

Nieuws Saxion Pre Programma

Samenwerking

We werken samen met veel verschillende partners om het Saxion PRE Programma  inspirerend te laten zijn. We hebben partners in het onderwijs, het bedrijfsleven, bij de overheid en andere samenwerkingsverbanden.

Voor het Saxion PRE Programma  werken we veel samen met andere scholen en universiteiten. Denk daarbij aan basisscholen, middelbare scholen en ROC’s, maar ook aan hogescholen en universiteiten zoals Windesheim en de University of Twente. Samen organiseren we activiteiten om leerlingen over techniek te leren en om talent te spotten. Ook leren we van elkaar.

Daarnaast werken we ook aan inspirerend, toekomstbestendig en praktijkgericht onderwijs. Dit doen we onder andere door intensief samen te werken met middelbare scholen in Twente, Salland, Achterhoek en Stedendriehoek in het programma Havo van de Toekomst.

Voor onze programma’s werken we ook veel met bedrijven. We werken bijvoorbeeld bij de Fun Park Challenge samen met Avonturenpark Hellendoorn en Reef-Infra B.V.

Veel technische bedrijven uit Oost-Nederland zijn verenigd in Techniekpacten, zoals het Techniekpact Twente en Techniekpact Stedendriehoek. Het Saxion Pre Programma is ook deel van deze samenwerkingen. Zo hebben we contact met andere bedrijven die ook in de Techniekpacten zitten

We steunen, helpen, werken en denken mee aan de  kennis op het gebied van living technology van jongeren en scholieren. Daarom doet het Saxion PRE Programma mee in alle technische samenwerkingen over techniek en technisch onderwijs. Onze partners zijn:

Betatechniek bij Saxion