startup-594090_1920.jpg
Organisatie

Oproep Werkplaats Sociaal Domein

Leestijd Minuten

De werkplaats ván en vóór zorg- en welzijns professionals!

Heb je te maken met bijvoorbeeld jongeren die spijbelen, kinderen en ouders die worstelen met echtscheidingsproblematiek, mensen in armoede of eenzaamheid? Ben je zoekend in hoe je door middel van gespreksvoering eigen kracht en eigen regie kunt bevorderen (rondom zorgplannen)? Wil je meer en beter samenwerken met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers?  Ben je aan het zoeken naar passende mogelijkheden in het voorliggend veld en een goede samenwerking tussen andere professionals?  Heb je ideeën wat technologie voor deze vraagstukken kan betekenen of hoe je persoonsgerichte zorg hierin kunt bevorderen? Al deze vragen en thema’s kunnen aan bod kunnen komen in de Werkplaats Sociaal Domein Twente. Hiervoor is jouw expertise nodig! Wil jij hierin van betekenis zijn? Dan zijn we op zoek naar jou! 
 
Per direct zijn wij op zoek naar een breed scala aan zorg- en welzijnsprofessionals die in contact staan met cliënten, mantelzorgers en ervaringsdeskundigen én werkzaam zijn bij zorg- en welzijnsorganisaties of gemeenten. Wat verdient er volgens jou lokaal en regionaal meer aandacht? Wat zou er volgens jou op de agenda van de Werkplaats Sociaal Domein Twente moeten komen, laat van je horen! 
 
In deze werkplaats werk je samen aan concrete kwesties en vraagstukken die voor jouw praktijk en beroepsuitoefening van belang zijn. In de Werkplaats werk je samen met: onderzoekers, docenten, studenten, bestuurders en beleidsmakers, cliënten en bewoners, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Je bent initiator, mede-besluitvormer van de onderwerpen en onderzoeken die op de kennisagenda komen. We doen onderzoek, leren van elkaar en versterken onze gezamenlijke professionaliteit; voor zorg- en welzijnsprofessionals een unieke kans om samen onderzoek uit te voeren op onderwerpen die zíj van belang vinden! 
 
Wil jij deel uitmaken van de Werkplaats, mail dan naar: wsdtwente.amm@saxion.nl. Of bel naar de frontoffice van de Academie Mens & Maatschappij (AMM) van Saxion en laat je gegevens achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug : 088 0191816.

Wil je meer informatie over de Werkplaats Sociaal Domein, kijk dan op: www.werkplaatsensociaaldomein.nl.
 
Tijdsinvestering: 4 uur per maand. 
Jouw inzet wordt gefaciliteerd door de Werkplaats Sociaal Domein Twente. 

Het programmateam van de Werkplaats Sociaal Domein Twente

logo werkplaats sociaal domein-RGB_Twente.jpg

Gerelateerde artikelen

BeidenVerschil.jpg Onderwijs

Wat is het verschil tussen Social Work en Toegepaste Psychologie? Studenten Irem en Nina praten je bij!

28 maart 2024
Domijn.jpeg Organisatie

Training Beroepsethiek bij Domijn: ‘Dit geeft verdieping aan ons werk’

20 december 2023
Onderwijs

Ilona is familie-ervaringsdeskundige: ‘Hoop dat naasten in de toekomst meer gezien worden’