Student Social Work achter one-way screen

Academie Mens & Maatschappij

Heb jij een roeping om anderen te helpen? Kies dan voor een opleiding Social Work bij de Academie Mens en Maatschappij (AMM). Je kunt bij ons terecht voor hoogwaardige vol- en deeltijdopleidingen, zowel op bachelor- als masterniveau.

Voor het werkveld

We vinden het belangrijk dat onze studenten leren van de beroepspraktijk zelf. Daarom is een groot deel van onze lessen gebaseerd op vragen van partijen waarmee we samenwerken. En kan jouw organisatie ook jong talent met een frisse blik gebruiken? Misschien kan één van onze stagiairs iets betekenen! 

Het stagebureau van AMM is dé plek waar onze studenten op zoek gaan naar een stageplaats. Kan jouw organisatie ook jong talent met een frisse blik gebruiken? Neem dan even contact op met ons stagebureau.

088 - 019 1816
frontoffice.amm@saxion.nl

Met gastlessen, onderzoek en simulaties bereiden we studenten zo goed mogelijk voor op hun toekomstige werk. In het tweede jaar besteden ze 320 uur aan zelfgekozen praktijksituaties. Studenten maken zelf een plan waarmee ze aan de slag gaan. 

Meer weten? Bekijk de video ‘Praktijkleren Social Work’ of lees het handboek Praktijkbegeleiding

Fase 1 (Studiejaar 1 & 2)

Praktijkhandboek leerjaar 1
Praktijkhandboek leerjaar 2

Fase 2 (Studiejaar 3 & 4)

Praktijkhandboek leerjaar 3

student academische pabo

Onderzoek

Heb je een onderzoeksvraag of project dat aansluit op ons onderwijs? Leg het aan ons voor. Bij onze lectoraten doen studenten praktijkonderzoek. Zo leren zij onderzoeksvaardigheden en krijgt jouw organisatie resultaten waar je écht wat mee kunt.

Lectoraten Social Work en Technology, Health & Care
Beide lectoraten richten zich op verschillende onderwerpen binnen het domein zorg en welzijn. Lectoren Judith Metz (Social Work) en Marjolein den Ouden (Technology, Health & Care) zijn met hun onderzoeksteams nauw betrokken bij de vormgeving en invulling van onze opleidingen.

Het lectoraat Social Work richt zich op de volgende onderzoekslijnen:

  • Welzijn & Samenleving (werken in de wijk)
  • Zorg (voor mensen met een langdurige zorgvraag)
  • Jeugd (werken in het brede jeugddomein)

Judith Metz leidt het lectoraat. Zij heeft veel ervaring binnen het vakgebied en is nauw betrokken bij het onderwijs van AMM. Associate lector Margriet Braun ondersteunt haar. Zij richt zich vooral op de onderzoekslijn Jeugd.

Meer over het lectoraat Social Work

Bij het lectoraat Technology, Health & Care staan mensen en hoe zij omgaan met technologie centraal. Het lectoraat richt zich daarbij vooral op de domeinen Gezondheid, Welzijn en Communicatie. Daarbinnen wordt van individueel tot maatschappelijk niveau onderzoek gedaan.

Marjolein den Ouden leidt het lectoraat. Haar eigen onderzoeksinteresses zijn onder andere het gebruik van nieuwe technologie in het dagelijks leven en de acceptatie daarvan door gebruikers. De Associate Lector is Michaël Lansbergen. Hij richt zich vooral op het domein aandacht ligt vooral bij het domein Gezondheid.

Meer over het lectoraat Technology, Health & Care

Kwalitatief onderwijs, waar studenten zich met plezier in bewegen - dat is waar wij voor gaan!

Onderwijs

Kwalitatief onderwijs, waar studenten zich met plezier in bewegen, dat is waar wij voor gaan! We streven er naar om niet alleen voor studenten, maar ook voor medewerkers een prettige werkomgeving te creëren. 

Social Work
Enschede, voltijd, Nederlands

Social Work
Enschede, deeltijd, Nederlands

Social Work – Teilzeit
Enschede, deeltijd, Duits

Bekijk het ontwikkelgesprek van:

Nieuws van deze academie

Contact opnemen

Contact

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Algemene vragen
088 - 019 1816
frontoffice.amm@saxion.nl

Vragen over de opleidingen
voorlichting.amm@saxion.nl

Bezoekadres
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede

Postadres
Postbus 70.000
7500 KB Enschede

088 - 019 1325
frontoffice.amm@saxion.nl

Bezoekadres                       
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede

06 - 2019 6435
lectoraten.amm@saxion.nl

Bezoekadres                       
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede