image003 app.png
Organisatie

Studenten HBO-ICT maken hulp app voor kinderen

Leestijd Minuten

Vijf studenten van de opleiding HBO-ICT hebben het afgelopen kwartiel gewerkt aan een app die kinderen helpt om een positief gevoel over zichzelf te krijgen. Docent Ruud Greven en schrijfster Susanne van der Wouden kwamen in contact met elkaar via LinkedIn en zo is het idee ontstaan om studenten van de specialisatie Web and Hybrid Application Technologies te vragen een app te bouwen behorend bij het boek.

Susanne van der Wouden werkt als onderwijzer op een basisschool. Haar missie is om zoveel mogelijk kinderen een goed gevoel over zichzelf te geven. Zij heeft een boek uitgegeven met de titel Boom en Kraai. Het verhaal gaat over een eenzame Boom die na een bezoek van Kraai het allerbeste uit zichzelf durft te halen. 

De app bevat een digitale versie van het verhaal, als tekstboek en als luisterboek. Daarnaast zijn er oefeningen toegevoegd waarmee kinderen kunnen aangeven hoe ze zich voelen. Daarna kunnen ouders of leerkrachten inzicht krijgen in hoe het gaat met het kind. De hoop is dat hiermee kinderen worden gestimuleerd om meer zichzelf te zijn en het verhaal en de app kunnen bijdragen aan het verminderen van pesten.

De studenten waren erg enthousiast over het project en gaven aan het leuk te vinden om te werken aan een project met een positieve maatschappelijke impact. De app zal binnenkort te downloaden zijn in de Play Store en App Store.

Gerelateerde artikelen

Studenten schitteren tijdens Travel Challenge 2019 in Turkije Studentenleven

Studenten schitteren tijdens Travel Challenge 2019 in Turkije

4 juni 2019
Stadslegenden app Onderwijs

Studenten ontwikkelen ‘levende’ Stadslegenden app

26 april 2019
Danny Plass Corporate

Saxion ontwikkelt landelijk gezamenlijk HBO-ICT onderwijs