image003 app.png
Organisatie

Studenten HBO-ICT maken hulp app voor kinderen

Leestijd Minuten

Vijf studenten van de opleiding HBO-ICT hebben het afgelopen kwartiel gewerkt aan een app die kinderen helpt om een positief gevoel over zichzelf te krijgen. Docent Ruud Greven en schrijfster Susanne van der Wouden kwamen in contact met elkaar via LinkedIn en zo is het idee ontstaan om studenten van de specialisatie Web and Hybrid Application Technologies te vragen een app te bouwen behorend bij het boek.

Susanne van der Wouden werkt als onderwijzer op een basisschool. Haar missie is om zoveel mogelijk kinderen een goed gevoel over zichzelf te geven. Zij heeft een boek uitgegeven met de titel Boom en Kraai. Het verhaal gaat over een eenzame Boom die na een bezoek van Kraai het allerbeste uit zichzelf durft te halen. 

De app bevat een digitale versie van het verhaal, als tekstboek en als luisterboek. Daarnaast zijn er oefeningen toegevoegd waarmee kinderen kunnen aangeven hoe ze zich voelen. Daarna kunnen ouders of leerkrachten inzicht krijgen in hoe het gaat met het kind. De hoop is dat hiermee kinderen worden gestimuleerd om meer zichzelf te zijn en het verhaal en de app kunnen bijdragen aan het verminderen van pesten.

De studenten waren erg enthousiast over het project en gaven aan het leuk te vinden om te werken aan een project met een positieve maatschappelijke impact. De app zal binnenkort te downloaden zijn in de Play Store en App Store.

Gerelateerde artikelen

Foto nieuwsbericht HBO-ICT.jpeg Organisatie

Met medestudenten je programmeerskills inzetten om hacker uit te schakelen

11 maart 2024
Bart Wessels / DJ BWESS (gebruikt met toestemming via Bart) Onderwijs

Door de week studeert Bart HBO-ICT, in het weekend is hij DJ BWESS: ‘Ik mis geen les’

12 februari 2024
Saxion-studenten aan het werk met ChatGPT Onderwijs

AI/ChatGPT in het onderwijs; wat betekent dit voor onze studenten?