Festival Hemelvaartsdag weekend agenda
Studentenleven

Wat kan je dit Hemelvaartsweekend doen in de Saxion-steden?

Leestijd Minuten

Vier dagen vrij. Wat een feest. En laten wij nou eens wat tips hebben over wat je in de Saxion-steden kan doen dit Hemelvaartsweekend. Geloof ons, dauwtrappen is niet het enige waarvoor je (vroeg) uit de veren hoeft…

Apeldoorn

Dauwtrappen, daar houden de Apeldoorners wel van. Op meerdere locaties zijn er tochten te maken. Bijzonder is wel dat in de omgeving van Apeldoorn Nationaal Park Hoge Veluwe haar poorten vroeger opent en gratis entree geeft tussen 6.00 en 8.00 uur zodat op deze dag mensen het Park kunnen zien ontwaken. Onze tip: neem een thermosfles met koffie mee, want dan heb jij je ogen op dat tijdstip ook open.

Je kan natuurlijk ook dauwtrappers aanmoedigen vanaf het terras. En dat dacht Rock Café Ozzy ook en die opent daarom de deuren vanaf 6.00 uur en organiseert Dauwzuipen, ofwel minimaal 1 biertje per uur… Ozzy zorgt voor een bodempje in de vorm van een ontbijt. Het record staat op 21…

Liever iets culturelers? Dan kan je op Hemelvaartsdag luisteren naar het Orkest Koninklijke Marechaussee op het Stallenplein van Paleis het Loo. Aanvang 14.30 uur. Kaartjes koop je hier

In Klarenbeek gaan ze de dag na Hemelvaart letterlijk door de hemel varen. Nou ja, er is een Mini Ballonfiesta in de lucht. Aanvang 18.00 uur aan de Krommedijk 16.  

En na het ballonnenschouwspel ga je snel weer naar Apeldoorn, want daar maken diverse horeca gelegenheden zich op voor de Nacht van Apeldoorn. Zo zijn er onder meer een live optredens op het Leienplein, Caterplein, Beekpark, Raadhuisplein, Kapelstraat en Stadscafé. Toegang is gratis. De biertjes natuurlijk niet…  

Potterheads opgelet, wil je je even in Zweinstein wanen, dan moet je zaterdag 1 en zondag 2 juni op Parc Spelderholt in Beekbergen zijn. Daar vindt namelijk de Magical Castle Edition plaats. 

Geen magie voor jou? Het Hemelvaartsweekend kan je ook nog afsluiten met een shopping spree, want het is koopzondag in Apeldoorn.

Deventer

Niet dauwtrappen, maar lekker op je krent in de bios. Filmhuis de Keizer showt namelijk om 7.00 uur een dauwfilm: Camino, over een wandeltocht naar Santiago de Compostella. En aansluitend is er een ontbijt van De Noorman. 

Aangezien fietsen zo’n traditie is voor Nederlanders op Hemelvaartsdag is er in Deventer ook Fietstival op het Havenplein in het Havenkwartier. Er zijn BMX demo’s, een Rivel Urban Trail en Roto Kunstroute. Entree is gratis en het duurt van 10.00 tot 18.00 uur.

En als je dan toch zelf wilt fietsen kan je meedoen aan de Hemelvaartsfietstocht met de Deventer Huisgenoten van 20 – 25 kilometer. Vertrek vanaf de Waag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Geen zin om te fietsen of na donderdag ook nog even Deventer in? Ga dan zwieren in een van de 75 attracties op de Deventer Zomerkermis op De Brink, Grote Kerkhof en Nieuwe Markt. De kermis staat in de Hanzestad tot 10 juni.

Enschede

Op Hemelvaartsdag is de bekendste activiteit voor studenten toch wel het Green Vibrations Festival op de campus van de Universiteit Twente. Festivaltunes en wat gerstenat om op Hemelvaart te proosten. Let op: je hebt wel een ticket nodig.  

Maar ook in de binnenstad is veel te beleven. Enschede pakt het hele weekend uit met Muziek in de Straten. De binnenstad wordt omgetoverd tot een muzikale wereld. Zo vindt je op Hemelvaartsdag het buitenpodium op de Oude Markt flink wat optredens in het teken van het Twents Gitaarfestival. Tip: er zijn ook workshops te volgen voor beginners en gevorderden. 

Klaar met dauwtrappen en nog energie over? Dan ga je naar het Van Heekplein. Het hele plein is namelijk gevuld met springkussens en stormbanen. 

En voor de nachtbrakers raden we aan om de afterparty van Green Vibrations Festival in ’t Bölke te bezoeken. 

Ook na Hemelvaart is er nog genoeg te beleven. Zo staat vrijdag in Metropool Enschede een battle tussen studentenbigbands op het programma. 

Ook nog wat kennis opdoen? In Tetem geeft Sander Veenhof een kijkje in de toekomst van augmented reality en apps.

Zondag is de welbekende Culturele Zondag van Enschede, onderdeel van het Muziek in de Straten. Dit jaar is het thema Kleurrijk en is er onder meer werelddans, wereldmuziek en kunst uit diverse landen te zien. 

En is dat niet jouw cup of tea, dan weten we nog iets wat wel bij de thee past: macarons. In winkelcentrum De Klanderij geeft Kim van Geenen, bekend van Heel Holland Bakt demonstraties over macarons tijdens het Macaron Festival

Fijn weekend!

Gerelateerde artikelen

BL1.jpg Corporate

Saxion sluit bizar studiejaar op symbolische wijze

03 juli 2020
SaxionLive met lector blockchain Jan Veuger Corporate

SaxionLive: nog 2 kennissessies voor de zomer

15 juni 2020
Student zwaait lachend Onderwijs

Saxion organiseert voor het eerst online open dagen!