mbo studenten van Aventus bij Saxion Deventer Corporate

Aventus-studenten verkennen hbo bij Saxion

Al jaren zetten ROC Aventus en Saxion in op een goede voorbereiding van mbo-studenten op een vervolgstudie aan een hbo-instelling. Vanaf dit studiejaar is het mogelijk dat mbo-studenten Commercieel en Bedrijfsadministratie deze lessen en workshops ook in Saxion Deventer volgen. Daarmee breiden de onderwijsinstellingen de samenwerking uit.

Mirador de San Miguel.jpg Studentenleven

Minor in Spanje #2: Rondreis door Andalusia en aankomst in Castellón

Misschien kennen jullie me nog van mijn eerdere blogs, waar ik jullie elke twee weken op de hoogte hield van mijn belevenissen als stagiaire bij een Public Relations bureau in wereldstad New York. Nu is het tijd voor mijn volgende avontuur: ik ga een halfjaar lang lessen volgen bij Universitat Jaume I in Spanje!

Hoe werk je het beste samen in groepsopdrachten? Studentenleven

Hoe werk je als groep het beste samen aan een opdracht?

De één vindt het fijn om alleen te werken, terwijl de ander in een groep beter werkt. Helaas hebben we het niet altijd voor het uitkiezen hoe en met wie we onze opdrachten moeten maken. Moet je voor een werkstuk samenwerken? No worries! In dit artikel geef ik vijf tips hoe je, zonder struggles, samenwerkt.

podcast-3332163_960_720.png Studentenleven

Tien podcasts om je reis te veraangenamen

Ze zijn ideaal om te luisteren tijdens het hardlopen, het koken of de treinreis naar Saxion: podcasts. Maar hoe maak je nou een keuze uit al die duizenden audioshows die gemaakt worden? Wij selecteerden tien interessante podcasts voor studenten, met voor ieder wat wils.

opening ah.jpg Studentenleven

AH to go opent deuren in Saxion-vestigingen Enschede en Deventer

Maandagochtend is in zowel Enschede als Deventer een AH to go-vestiging geopend. Om 08.00 uur konden de eerste studenten en medewerkers al hun ontbijtje bij elkaar kopen, waarna rond 10.00 uur onder luid applaus de beide lintjes werden doorgeknipt.

Hoi Studentenleven

Dit was de HOI 2019!

Felle kleuren, hoge temperaturen en lachende gezichten: de HOI van 2019 was er met ruim drieduizend deelnemers één voor in de boeken. Lees hier wat er allemaal gebeurde en bekijk hetspetterende introreport!

HOI 2019 donderdag Enschede Studentenleven

Nog één keer proosten op de HOI in Enschede

De schorre stemmen en slaperige koppies verzamelen zich donderdagochtend op het Saxionplein. Tijd voor de tweede en laatste HOI-dag. Nog één keer kennismaken en genieten voor er driftig gepend moet worden in de collegezaal. Dat deden ze dan ook, en zeker niet met mate.

HOI 2019 Enschede Volkspark (Toma Tudor) Studentenleven

Zweten, plakken, maar vooral genieten tijdens de HOI Enschede

Het is de allergrootste angst van de HOI-bestuurders: regen. Dit jaar hoefde ze zich daar geen zorgen over te maken, want het kwik tikte al snel de dertig graden aan tijdens het jaarlijkse Saxion Summer Festival in het Volkspark en ook de verwachte buien tijdens het concert kozen het hazenpad. Dit gebeurde er tijdens een snikhete dag waarop meer dan 2000 gekleurde shirts Enschede overnamen.

HOI 2019 Deventer Studentenleven

Kersverse Saxion-studenten geven Deventer kleur op eerste HOI-dag

In Deventer waren ze woensdag door de hele stad te vinden: studenten in gekleurde shirtjes. En als ze dan dansend en zingend eindigen op de parkeerplaats van Saxion kan dat maar één ding betekenen: de #HOI19 is begonnen!

HOI 2019 dinsdag 27 augustus Deventer Studentenleven

Warmte drukt stempel op Deventer academiedagen

Je kunt het zien als de pre-party van de HOI: de academiedagen. Waar het maandag voor de kersverse studenten in Deventer vooral een dag was van zitten, luisteren en hier en daar een borrel, was het dinsdag tijd voor het actievere gedeelte. En het was warm. Heel warm.