Daphne in Spanje Studentenleven

Minor in Spanje #9: Een zomerse december in Alicante

Veel studenten dromen van een semester in het buitenland. Hoe gaat het er nu écht aan toe? Wat moet je regelen ter voorbereiding? Hoe pas je je aan aan een nieuwe taal en een nieuwe cultuur? Via dit blog hou ik jullie elke twee weken op de hoogte van de lessen op een Spaanse universiteit, de Spaanse cultuur en natuurlijk het studentenleven tijdens mijn minor als Erasmus-student in Castellón de la Plana, een stadje tussen Valencia en Barcelona.

Bestuur Hysteria Studentenleven

Dertig jaar Hysteria: een vriendengroep die af en toe wakker geschud moet worden

Studievereniging Hysteria bestaat op 21 juni 2020 liefst dertig jaar en dat betekent dat onlangs het zesde lustrumjaar is aangebroken. Vorige week vond het openingsfeest plaats, maar er staat nog veel meer op het programma komend jaar, vertelt Hysteria-voorzitter Myrthe Franke. “Zo’n lustrumjaar kan ervoor zorgen dat de vereniging weer een opkikker krijgt.”

Minor in Spanje #8: Doodsangsten uitstaan in het grootste pretpark van Spanje Studentenleven

Minor in Spanje #8: Doodsangsten uitstaan in het grootste pretpark van Spanje

Minor in Spanje #7: Creatief griezelen tijdens Halloween in Valencia Studentenleven

Minor in Spanje #7: Creatief griezelen tijdens Halloween in Valencia

Interviewen zo doe je dat Studentenleven

Interviewen, zo doe je dat

Een goed interview houden is best lastig. Je moet luisteren en nadenken tegelijk. Soms moet je ook nog kritisch zijn, doorvragen en uiteindelijk een goed product opleveren. Of het nu voor je stage, scriptie, onderzoek of een andere publicatie is, dit is hoe je het aanpakt.

Minor in Spanje Daphne Striekwold Studentenleven

Minor in Spanje #6: De Spaanse tentamencultuur

Veel studenten dromen van een semester in het buitenland. Hoe gaat het er nu écht aan toe? Via een blog houdt studente Daphne Striekwold je elke twee weken op de hoogte van de lessen aan een Spaanse universiteit, de cultuur en natuurlijk het studentenleven tijdens haar minor als Erasmus-student in Castellón de la Plana, een stadje tussen Valencia en Barcelona.

LinkedIn foto Iris Nicolasen Onderwijs

'Ik leer mijn studenten om het leven van kinderen mooier te maken'

Ze was nog niet klaar met studeren. Na haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en kopopleiding Leraar Pedagogiek besloot Iris Nicolasen (28) om de Saxion-master Leren en Innoveren erachteraan te plakken. “Ondanks de flinke tijdsinvestering heeft het me wel echt iets opgeleverd.’’

IMG_2039.JPG Studentenleven

Minor in Spanje #5: Van Instagram hotspots tot illegale straatverkopers in Barcelona

Misschien kennen jullie me nog van mijn eerdere blogs, waar ik jullie elke twee weken op de hoogte hield van mijn belevenissen als stagiaire bij een Public Relations bureau in wereldstad New York. Nu is het tijd voor mijn volgende avontuur: een halfjaar lang lessen volgen aan Universitat Jaume I in Spanje!

Bureau Studentenleven

Aan de slag met LinkedIn

Een goed gevuld profiel op LinkedIn kan je helpen in je online netwerkactiviteiten of zelfs het vinden van een baan. Maar hoe zorg je er nou voor dat je profiel een beetje op orde is? De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom beginnen veel mensen er maar gewoon niet aan. Maar zo eng is het niet, dus hier een paar simpele tips om snel aan de slag te kunnen:

tips herfstvakantie Studentenleven

Tips voor een geslaagde herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur. De eerste vakantie van het schooljaar en dus ben je er waarschijnlijk ontzéttend aan toe… Weet jij al wat je gaat doen? Met deze tips hoef je je de komende week niet te vervelen!