Fietsmissie.jpg
Persbericht

Saxion stimuleert vitaliteit medewerkers met Fietsmissie Hoger Onderwijs

Leestijd Minuten

Op 5 november ondertekent Saxion online samen met acht andere hogescholen en universiteiten de Fietsmissie Hoger Onderwijs. Deze missie wil medewerkers stimuleren vaker de fiets te pakken naar het werk. De samenwerking helpt om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te stimuleren, de bereikbaarheid van de locatie te verbeteren en draagt bij aan schoon en duurzaam vervoer. De ondertekening vindt online plaats in bijzijn van staatsecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat), die zich hiervoor inzet.

Voor Saxion is deelname aan de Fietsmissie Hoger Onderwijs een logische stap. Met de Fietsmissie wordt een bijdrage geleverd aan een duurzame samenleving en dat is een vanzelfsprekend onderdeel van onze missie. Dit doen wij binnen ons onderwijs, ons onderzoek en ook binnen onze eigen organisatie. Zo heeft Saxion de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties ondertekend en is dit najaar de duurzame ambitie voor onze eigen organisatie vastgesteld, met mobiliteit als eén van de vier thema’s.  

Met de deelname aan de Fietsmissie leveren wij een bijdrage aan de duurzame ambitie die Saxion recent heeft vastgesteld en zetten wij een eerste concrete stap in de richting van ons nieuwe mobiliteitsbeleid, met duurzaamheid en vitaliteit als speerpunt. 

Saxion committeert zich met het ondertekenen van de Fietsmissie Hoger Onderwijs aan het stimuleren van de fiets als vervoersmiddel naar het werk. Het doel is dat 10% meer medewerkers op de fiets naar het werk gaan dan momenteel het geval is. De fietsmissie richt zich niet alleen op medewerkers die de hele woon-werkafstand op de fiets afleggen, maar ook op de medewerkers die met de fiets naar het trein- of busstation gaan. In het verlengde van deze doelstellingen wil het Hoger Onderwijs ook verkennen of de geleerde lessen kunnen bijdragen aan fietsstimulering onder studenten. De Fietsmissie Hoger Onderwijs is een initiatief van Fietsambassadeur Radboud Universiteit.  

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

HYGENESYS: energie in waterstof, waar en wanneer je maar wil

20 september 2024
Corporate

Duurzaam inkopen: 'We moeten durven om vooruit te kijken, te denken én te doen'

11 september 2024
Onderwijs

Op weg naar bloeiende bestemmingen: Yvonne van Klaarbergen is docent Destinatiemarketing én reisblogger