Studenten Saxion gaan aan de slag met een dashboard voor duurzaamheid voor Aveleijn
Organisatie

Studenten Saxion gaan aan de slag met een dashboard voor duurzaamheid voor Aveleijn

Leestijd Minuten

Aveleijn vindt duurzaamheid belangrijk, daarom is de Green Deal Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst ondertekend. Op basis van de Green Deal werkt Aveleijn aan een meerjarenplan voor de verdere verduurzaming van de organisatie. Om een vinger aan de pols te houden wat betreft de stand van zaken omtrent deze verduurzaming, zullen studenten van Saxion een instrument ontwikkelen om de duurzaamheidsindicatoren te monitoren.

Er is een multidisciplinaire groep van technische bedrijfskunde, technische natuurkunde, verpleegkunde studenten en industrieel product ontwerpen studenten samengesteld. Hun verschillende inzichten, ervaringen en kennis moeten in februari 2021 leiden tot een dashboard. Het lectoraat Duurzame Leefomgeving gaat samen met studenten prestatie-indicatoren voor op het dashboard vaststellen. Er zal ook worden bekeken hoe de data om deze indicatoren vast te stellen, kan worden verzameld om het daadwerkelijke effect van de duurzaamheidsmaatregelen binnen Aveleijn te meten.

Aveleijn biedt zorg, ondersteuning, behandeling en advies aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking in heel Twente en een deel van Gelderland.

Lectoraat Duurzame Leefomgeving richt zich op duurzaamheid en gebiedsontwikkeling om de kwaliteit van leefomgeving te versterken. Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo) in Apeldoorn, Deventer en Enschede. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door haar lectoraten toegepast onderzoek gedaan.

Studenten saxion dashboard voor duurzaamheid
Studenten saxion dashboard duurzaamheid - stuur 2.jpeg

Gerelateerde artikelen

regen op de weg Organisatie

Afstudeerders Civiele Techniek herontwerpen twee kruisingen in Haaksbergen op een klimaatbestendige manier

9 oktober 2020
NL-GO.jpg Organisatie

Nationaal Lectorenplatform Gebouwde Omgeving (NL-GO) van start!

24 september 2020
Ouder echtpaar buiten, tijdens de herfst Organisatie

Studenten doen onderzoek naar ouderenhuisvesting