Afstudeerders pitchen eigen bedrijf aan experts
Vrijdag 2 juli sloten negen studentondernemers het traject Afstuderen eigen bedrijf af. Dit gebeurde in een event waarbij de studentondernemers de gelegenheid kregen om hun onderneming te presenteren aan elkaar en een cirkel van experts. Met de feedback en het certificaat op zak zijn ze, na het behalen van hun diploma, helemaal klaar om fulltime te gaan ondernemen en hier alles uit te halen.
Studentondernemers
De afstudeerders volgden een extra traject naast hun afstudeertraject: Afstuderen eigen bedrijf. Een traject van Saxion Centrum voor Ondernemerschap. Doel van dit traject is om met behulp van coaching en advies het eigen bedrijf zo optimaal en toekomstgericht mogelijk te krijgen.
De studentondernemers die het traject succesvol hebben doorlopen en mochten pitchen zijn:
Job de Vries, Marketive
Marketive is een online-marketingbureau dat is gespecialiseerd in adverteren op de social media platforms Facebook, Instagram en LinkedIn, met als doel het genereren van leads en het verhogen van de naamsbekendheid.
Lees hier zijn ondernemersverhaal
Naomi Haverkate, NOOHM
NOOHM is een Nederlands dames kledingmerk en staat voor lokale productie, kwaliteit en een uitgesproken stijl. NOOHM wil unieke kleding produceren vanuit een duurzaam oogpunt, met een goede fit voor iedereen. Statements zullen worden gemaakt met de uitgesproken stijl en eigen prints, om jou te laten stralen.
Barleb Kass Hanna, Damsouq
Damsouq is een online supermarkt gespecialiseerd in het verkopen van Midden-Oosterse levensmiddelen. Het doel is om de consument makkelijk en binnen 1-3 werkdagen te voorzien van Arabische producten.
Danny Fidan, VerhuurbeheerTwente
Verhuurbeheertwente is een vastgoedbeheerder die de particuliere verhuurder helpt met het ontzorgen van zijn of haar panden. Denk aan verhuur, financieel en technisch beheer.
Julia Kremers, Catch & Mellow
Catch & Mellow is een duurzaam kledingmerk voor vrouwen waarbij waarde wordt gehecht aan zowel mens als milieu. Tijdloze items in een hip jasje en tevens met meerdere draagmogelijkheden. Haar missie is om duurzaam hip te maken en nooit meer uit de mode.
Danée Nijman, FutureFacilities
FutureFacilities helpt organisaties bij het optimaliseren van hun facilitair model, de drijfveer hierachter is Hostmanship. Met deze manier van dienstverlening wint een bedrijf op mvo, efficiëntie, klant- en medewerkertevredenheid en kostenbesparing.
Lieke Huijskens en Fenna Wildering, Neena
Neena is een Nederlands kledingmerk met uitgesproken en kleurrijke designs voor vrouwen. Neena’s missie is om vrouwen sterk en zelfverzekerd te laten voelen in kleding van hoge kwaliteit.
Dennis Hegeman, BLUE6 Media
BLUE6 Media is een social content agency die zich bezighoudt met het ontwikkelen en managen van visuele content voor social media. De klant heeft een boodschap die wordt gevisualiseerd en daardoor in een split second helder wordt bij de doelgroep.
Jury
Tijdens het event pitchen studenten hun bedrijf aan een vijfkoppige 'cirkel van Experts' die de rol van kritische vrager én mogelijke investeerder (van kennis, netwerk of geld) vervullen. De presentaties werden beoordeeld op een aantal criteria: het product of dienst zelf, de marketingstrategie, het merk, de financiële strategie en de overall presentatie. Op basis hiervan ontvingen ondernemers in spe verbeterpunten en advies.
De vakkundige jury bestond uit:
- Pim van der Werff, merkstrateeg bij Dutchbreeze
- Daniël Spijker, eigenaar DS-IT
- Rajiv van Wijk, mede-eigenaar Vazquez
- Stephan Altena, klantadviseur MKB/innovatie bij Bilanx Accountants
- Hans van Os, eigenaar Ontwerpstudio Hans van Os
Deze juryleden zijn geselecteerd op hun ervaring, kennis en expertise en hun betrokkenheid bij mkb en innovatie in de regio. Er is goed gekeken naar de studentondernemingen en waar kennisbehoefte aan is. Zo is er hard gewerkt op het gebied van bijvoorbeeld merkstrategie en financiën.
Afstuderen eigen bedrijf
Tijdens het afstudeerprogramma bij het SCvO volg je, aanvullend op het afstudeertraject bij je eigen opleiding, intervisiebijeenkomsten en krijg je individuele coaching om je onderneming naar een hoger niveau te tillen.
Samen met andere studentondernemers bespreek je knelpunten, uitdagingen en kansen. Daarnaast organiseren we netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken en krijg je een flexplek in een van onze incubators in Enschede of Deventer. Tot slot krijg je de mogelijkheid coachingsgesprekken met ervaren ondernemers uit de regio te voeren.