Studentenstad Apeldoorn.jpeg
Studentenleven

Leukste dingen om te doen in jouw studentenstad: Apeldoorn

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Terwijl de zomervakantie in volle gang is, is het tijd om jouw bruisende studentenstad Apeldoorn te ontdekken. Of je nu een nieuwe student bent die net naar Apeldoorn is verhuisd of een local die op zoek is naar nieuwe ervaringen, deze blog is jouw ultieme gids voor de leukste dingen om te doen in Apeldoorn.

Soap: hippe beachclub van zeecontainers 

Op het bruisende Zwitsalterrein bevindt zich Soap, een unieke beachclub gemaakt van omgebouwde zeecontainers. Stap binnen in deze trendy oase en geniet van een ontspannen sfeer met je voeten in het zand. Of je nu wilt ontspannen met vrienden, een romantische date zoekt of gewoon wilt relaxen onder de zon, Soap biedt de ideale setting voor elke gelegenheid. 

Funzone: de leukste trampoline park 

Dit leuke trampolinepark in Apeldoorn biedt jumpers de ruimte om op grote trampolinevelden te dunken en turnoefeningen te doen! Funzone verwelkomt jumpers van alle leeftijden. Voor enthousiaste tieners, jonge avonturiers, sportieve studenten of ouderen met een jonge geest: bij Funzone ben je altijd welkom! 

Paleis Het Loo: verdwaal in de prachtige tuinen 

Begin jouw zomerse ontdekkingsreis in Apeldoorn met een bezoek aan het adembenemende Paleis Het Loo. Deze voormalige koninklijke residentie biedt een fascinerend kijkje in de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Wandel door de weelderige tuinen en bewonder de prachtige fonteinen. In het paleis kun je de vorstelijke kamers verkennen en je even een echte koning of koningin voelen! 

Zwembad Molenalle: genieten van het openluchtzwembad 

Zwembad Molenallee is een openluchtzwembad net buiten Apeldoorn, gelegen in het pittoreske Loenen. Hier kunnen grote groepen genieten van een dag vol waterpret en avontuur! Van de leukste glijbanen tot uitdagende springkussens, dit zwembad biedt vertier voor jong en oud. Vermaak jezelf de hele dag en laat de zomerse vibes je omarmen. 

Park Berg & Bos: een toevluchtsoord in de natuur 

Voor een ontspannen dag in de natuur, ga je naar Park Berg & Bos. Maak een mooie wandeling of huur een fiets om het uitgestrekte park te verkennen. Het park biedt ook de mogelijkheid om wild te spotten, dus houd je ogen open voor herten en wilde zwijnen. Daarnaast is er een klimbos voor de avontuurlijke studenten die de adrenaline door hun aderen willen voelen stromen! 

Met deze fantastische lijst van leuke activiteiten om te doen in Apeldoorn, staat jouw zomer garant voor een onvergetelijke ervaring. Geniet van elk moment, leg nieuwe herinneringen vast en maak vriendschappen die een leven lang meegaan. Of je nu de lokale cultuur wilt ontdekken, wilt ontspannen in de natuur of gewoon plezier wilt hebben met vrienden, Apeldoorn heeft het allemaal. 

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Onderwijs

Voltijd studeren paste niet bij Diede, daarom studeert ze nu naast haar baan in deeltijd

15 mei 2024
Kirsten Veltmaat Onderwijs

De lessen van Kirsten tijdens haar moeizame zoektocht naar een leuke baan: ‘Ik heb me niet laten leiden door angst’

15 mei 2024
Werkbezoek Ministerie VWS: Saxion verbindt zich als eerste zorgopleider aan duurzame Green Deal Corporate

Saxion verbindt zich als eerste zorgopleider aan duurzame Green Deal